2014-05-24 12:49:00

O Βασίλης Λεβέντης στο Rebuke.gr

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2014-05-24 12:49:00 Timestamp ID : 1400935740

Β.Λεβέντης: Ο ακούραστος προφήτης

Επί 25 χρόνια παρουσιαστής της πολιτικής του εκπομπής παρόλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, τον πόλεμο και τα σαμποτάζ, ο Βασίλης Λεβέντης δεν έπαψε ποτέ να μιλά ακούραστος για την αλήθεια, την οποία μάλιστα προφήτευσε και βγήκε αληθινός όχι σε μία ούτε σε δύο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις.

24 /05/ 2014, 11:17  Πηγή : http://rebuke.gr/2014/05/24/v-leventis-o-akourastos-profitis/

Επί 25 χρόνια παρουσιαστής της πολιτικής του εκπομπής παρόλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, τον πόλεμο και τα σαμποτάζ, ο Βασίλης Λεβέντης δεν έπαψε ποτέ να μιλά ακούραστος για την αλήθεια, την οποία μάλιστα προφήτευσε και βγήκε αληθινός όχι σε μία ούτε σε δύο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής μίλησε στο rebuke.gr και στην Έλενα Φάκου:

Ποια είναι η άποψη σας για την πτώση του δικομματισμού, την επικράτηση της αριστεράς και την άνοδο της ακροδεξιάς; H ένωση κεντρώων που θα βρίσκεται στις ευρωεκλογές;

Η άποψη της Ένωσης Κεντρώων για το ζήτημα της μείωσης της δύναμης των δύο κομμάτων που παραδοσιακά εξέφραζαν τον δικομματισμό, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, είναι γιατί χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορούσαν άλλο να διορίσουν, δεν μπορούσαν άλλο να ικανοποιούν κάθε επιθυμία του ψηφοφόρου κι έτσι η δύναμη τους μειώθηκε. Το άσχημο είναι ότι ο κόσμος δεν πήγε σε άλλα υγιή κόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να εξυγιάνουν τον τόπο, αλλά πήγε στην ακροδεξιά και στην αριστερά. Η μεν ακροδεξιά έχει μέσα της τους φόνους, την βία και τον ρατσισμό. Η δε αριστερά, με την μορφή που την εκφράζει ο κ. Τσίπρας, είναι ένα ΠΑΣΟΚ με νέο μανδύα. Δηλαδή καταφεύγουν εκεί. Έπαψε η αριστερά να είναι το 3% και έγινε το πανδοχείο όλων των φυγάδων απ’ το ΠΑΣΟΚ κι έτσι όλο το «κρατικοδίαιτο» ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κατ’ όνομα αριστερά, είναι ένα πανδοχείο υποδοχής ανθρώπων κρατικοδίαιτων που θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Τώρα, η άνοδος της αριστεράς και της ακροδεξιάς οφείλεται στη πτώση του δικομματισμού και στο ότι οι Έλληνες δεν ήθελαν ένα υγιές κόμμα να δημιουργηθεί, αλλά επέμεναν στην εκδίκηση οι ακροδεξιοί και στο βόλεμα τους οι καταφεύγοντες εις τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεν της Χρυσής Αυγής έχουν κατά νου την εκδίκηση, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ την διατήρηση των κεκτημένων που είχαν στο φαγοπότι της μεταπολίτευσης.

Η Ένωση Κεντρώων μετέχει στις ευρωεκλογές με πλήρες ψηφοδέλτιο 42 ονομάτων και ελπίζουμε τουλάχιστον σε έναν ή και σε δεύτερο ευρωβουλευτή. Αυτή είναι η πίστη μας γιατί δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι όλοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο ηλίθιοι να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κομμάτι παλαιών κεντρώων και εντίμων νοικοκυραίων, νομίζω θα θελήσουν να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Οι ρίζες όλου του ΠΑΣΟΚ ήταν η παλιά Ένωση Κέντρου. Και βασιζόμαστε ότι δεν είναι όλοι σάπιοι να θέλουν να κρατήσουν τα ρουσφέτια τους και τα βολέματα τους και να το κάνουν αυτό μέσω του κυρίου Τσίπρα. Ένα κομμάτι από τους προδομένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ θυμούνται τις καταβολές τους και θέλουν να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν την Ένωση Κεντρώων.

Εσείς ο ίδιος βρίσκεστε σταθερός στο πολιτικό προσκήνιο πάρα πολλά χρονιά αυτοχρηματοδοτούμενος άλλα μόνος. Γιατί δε “συμμαχήσατε” με κάποιον άλλον η δεν εισχωρήσατε σε άλλο σχηματισμό προκειμένου να εκλεγείτε ευκολότερα;

Σε ποιο σχηματισμό; Ακούστε, ο λαός ψήφιζε για το ρουσφέτι μέχρι πρότινος. Το 12’ έφυγε απ’ τα δύο κόμματα και αντί να φύγει προς υγιές κόμμα, πήγε στη χούντα και στους ρατσιστές αφενός, και στους λαϊκιστές του Τσίπρα, τους «ικανοποιούντας τα πάντα» αφετέρου. Εμείς με ποιόν μπορούσαμε να πάμε; Το ΠΑΣΟΚ ήταν ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων, δεν μπορούσαμε να πάμε. Βλέπαμε λαμόγια και σκάνδαλα και παντού μύριζε μίζα όλο το κόμμα. Δεξιά δεν μπορούσαμε να πάμε γιατί δεν είμαστε δεξιοί. Με ποιους να ενωθούμε; Να πάμε μόνο και μόνο, όπως έκανε ο Ανδριανόπουλος που πήγε στο ΠΑΣΟΚ για να βγει βουλευτής; Και τι πέτυχε; Ή ο Μάνος ενώ ήταν του Καραμανλή βουλευτής, πήγε στο ΠΑΣΟΚ κάποτε και βγήκε βουλευτής. Αυτά τα θεωρούμε «μεταγραφές» ανήθικες, δηλαδή δεν πιστεύεις σε κάτι, πας μόνο και μόνο για να εκλεγείς. Δεν ήταν όνειρο μου η εκλογή εμένα. Εμένα, όνειρο μου είναι να έρθει ξανά στη βουλή ο κεντρώος χώρος και να έρθει υπεύθυνα, αυτοδύναμα, δηλαδή όχι σαν τσόντα άλλου χώρου. Όχι σαν μπάλωμα άλλου χώρου. Ο χώρος δικαιούται να υπάρχει σταθερός και όχι σαν τσόντα είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της δεξιάς, είτε του οποιουδήποτε.

Ποιες είναι οι θέσεις σας για την Ευρωβουλή; Που θα προσχωρήσετε αν εκλεγείτε και γιατί;

Οι θέσεις μας είναι οι τέσσερις άξονες που υπηρετούμε και νομίζουμε ότι λύνουν και το πρόβλημα της χώρας. Το πρώτο είναι η διατήρηση της χώρας εις το ευρώ διότι βλέπουμε πολύς κόσμος πάνω στο θυμό του και την απελπισία του απ’ την κρίση, τα έχει βάλει με το ευρώ. Από άγνοια βέβαια, γιατί όταν πτωχεύει μια χώρα δεν φταίει το νόμισμα. Φταίει η κακή διαχείριση στη χώρα αυτή. Η Ελλάδα πτώχευσε γιατί οι κυβερνήσεις διόριζαν, επέτρεπαν να ληστεύεται ο τόπος, επέτρεπαν την φοροδιαφυγή, επέτρεπαν πολλά αισχρά πράγματα τα οποία συνέβαιναν και εκ των οποίων ήρθαν οι συντάξεις τριπλές, οι «μαϊμού» συντάξεις, ΜΚΟ, χρήματα, χρήματα κομμάτων, αποσπασμένοι και λοιπά. Αποσπασμένοι απ’ το Δημόσιο υπονοώ και με τακτική. Πολλοί τρόποι για να λεηλατείται και να λαφυραγωγείται η χώρα. 

Λοιπόν, το πρώτο που θέλουμε να αποκατασταθεί στην Ελλάδα είναι η εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς την Ευρώπη. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος. Η Ευρώπη. Ο Καραμανλής, ο «γέρος» όλη του τη ζωή ήταν ένα λάθος. Το μόνο καλό που έκανε ήταν ότι μας έβαλε στην Ευρώπη. Όλα και η νοθεία του 61’και η προδοσία της Κύπρου, ήτανε και οι σχέσεις του με το παλάτι και ο τρόπος που μπήκε στην πολιτική, ο Καραμανλής, ήταν όλα «βρώμικα». Αλλά, όταν επέστρεψε απ’ το Παρίσι, είχε αναγεννηθεί σε ένα βαθμό πολιτικά και θέλησε να βάλει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μόνο που δεν τόλμησε τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν ώστε να αποδώσει αυτή η είσοδος στην Ευρώπη. Είπε μια λέξη «να μάθουμε κολύμπι», αλλά δεν την εξήγησε και ο λαός νόμιζε ότι μπορεί να συνεχίσουμε το πρότερο «φαγοπότι». Το «φαγοπότι» της φαυλότητας που υπήρχε και πριν να μπούμε στην Ευρώπη. Επομένως, πιστεύουμε ότι πρέπει να ξανααποκτηθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το ευρώ και να καταλάβει ο κόσμος ότι για την πτώχευση δεν φταίει το ευρώ. Φταίνε οι κακοί πρωθυπουργοί και τα βρωμερά κόμματα που ψήφιζε. Φταίει και το κεφάλι, το ίδιο το κεφάλι του κόσμου που κοίταγε μόνο το ρουσφέτι και δεν κοίταγε την ποιότητα των ανθρώπων αυτών που ψήφιζε. Και ο λαός φταίει γιατί αν ο λαός κοίταζε λίγο λεπτομερέστερα τι ψηφίζει, θα έβλεπε ότι ψηφίζει κλέφτες και λωποδύτες. Αλλά δεν τον ένοιαζε, κοίταζε μόνο αν του γίνεται η χάρη και ο διορισμός, του ήταν αρκετό. Κι ας ήταν κλέφτης, αυτός που ψήφιζε. 

Το πρώτο είναι να αποκατασταθεί ξανά, η εμπιστοσύνη της Ελλάδος, των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, προς την Ευρώπη και το ευρώ και να γίνει αντιληπτό ότι οι λόγοι για τους οποίους πτωχεύσαμε οφείλονταν στο κακό κυβερνητικό σύστημα που είχαμε διαμορφώσει τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτοί που μιλούν για δραχμή, εγώ τους θεωρώ ή τρελούς ή πληρωμένους απ’ τους μεγαλοκροίσους Έλληνες που έβγαλαν την τελευταία τριετία 90 δις ευρώ απ’ το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα έβγαλαν στο εξωτερικό, οι οποίοι περιμένουν να πτωχεύσει η χώρα για να πάμε στη δραχμή και να τα πενταπλασιάσουν. Σίγουρα, θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την ύπαρξη κομμάτων, ανισόρροπων κομμάτων και ανισόρροπων πολιτικών για να εισηγούνται υπέρ της δραχμής. 

Το δεύτερο είναι να προχωρήσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις γιατί η βουλή ψηφίζει κάποιους νόμους, αλλά στην πράξη δεν υλοποιούνται. Όταν πάμε να υλοποιήσουμε κάποιους νόμους, για την υλοποίηση κάποιων νόμων, χρειάζονται και κάποιες υπουργικές αποφάσεις. Αρχίζουν οι απεργίες, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση κάνει πίσω. Με τον τρόπο αυτό, χάνουμε χρόνο και παραμένουμε απροσάρμοστοι. Δεν προσαρμόζεται η χώρα στο σύγχρονο πνεύμα, το ευρωπαϊκό, το ξεκάθαρο, το διάφανο. Οι αλλαγές λοιπόν που ζητούνται απ’ την Ευρώπη είναι αλλαγές που έπρεπε να τις κάνουμε έτσι κι αλλιώς είτε υπήρχε πτώχευση και κρίση, είτε όχι. Και νομίζω ότι εδώ πρέπει το δεύτερο σημείο που θα προσπαθήσουν οι ευρωβουλευτές της Ένωσης Κεντρώων είναι να ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε να κάνουμε σαν χώρα για να γίνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Κι εννοώ άριστων επαγγελμάτων, εννοώ ο τρόπος που γίνονται οι διορισμοί στο Δημόσιο να είναι με μόρια και αντικειμενικός και διάφανος. Οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων να μην γίνονται με μέσο, αλλά καθαρά βάση απόδοσης και προσόντων. Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός να αναδιαρθρωθεί εκ βάθρων για να αποταχτεί η φοροδιαφυγή, σε όλα τα επίπεδα να επικρατήσει ένα κράτος δικαίου και ηθικής. Αυτός λοιπόν είναι ο δεύτερος πόλος που όσο τον καθυστερούμε, καρκινοβατούμε. Και τρώμε τα δανεικά, και βρισκόμαστε όλο με μαύρες τρύπες, όσο καθυστερούμε τον εκσυγχρονισμό του κράτους. 
Το τρίτο είναι να επιστρέψουν τα 90 δις που έφυγαν στο εξωτερικό Ελλήνων. Αυτοί που έβγαλαν τα 90 δις την τελευταία τριετία, άλλοι είναι κλέφτες, άλλοι είναι φοροφυγάδες, κάποιοι όμως ήταν και πλούσιοι Έλληνες που απλά φοβήθηκαν μήπως χάσουν τα λεφτά τους και τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Αυτοί πρέπει να πειστούν με κάποιο τρόπο όλοι, καταβάλλοντας ένα 10-15% φόρο, να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα τους. Γιατί αυτό το ποσό, το 90 δις, είναι πολύ απαραίτητο για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Όσες ανακεφαλαιώσεις κι αν κάνουν οι τράπεζες μας, όσο οι καταθέσεις δεν επιστρέφουν και έχουν φύγει στο εξωτερικό: Αυτό είναι δείγμα ότι δεν εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες. Κάνει μεγάλη ζημιά και ακόμα και ψυχολογική ζημιά κάνει το ότι οι Έλληνες έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να βάλει ένα ήπιο όρο επιστροφής των χρημάτων. Όχι βάρβαρα ποσά, ακούω 45% και 50% τέτοια ποσοστά δεν θα τα πληρώσουν και θα έχουμε κακή εξέλιξη. Αν όμως, τους βάλουμε ένα ήπιο ποσοστό 10 με 15% φόρο επιστροφής και η Ελλάδα θα εισπράξει κάποια χρήματα γιατί το 10% των 90 δις είναι 9 δις κι αν είναι 15% είναι 14 δις. Είναι κάποια δις τα οποία κάτι θα κάνουν κι αυτά στην προσπάθεια της ανάπτυξης. Χρειάζεται η Ελλάδα χρήματα για να δημιουργήσει επενδύσεις και να επανεκκινήσει την οικονομία. Αλλά, και θα δυναμώσουν οι τράπεζες γιατί η δύναμη κάθε τράπεζας είναι οι καταθέσεις, όταν ο καταθέτης φοβάται βγάζει τα λεφτά του έξω, η τράπεζα καταστρέφεται.. Κινδυνεύουν οι καταθέσεις όλου του κόσμου, αν δεν επιστρέψουν και τα ποσά που έφυγαν την τελευταία τριετία. Θα ‘ταν ένα βάλσαμο για την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, μία κυβέρνηση στην Ελλάδα να καταφέρει την επιστροφή των χρημάτων αυτών και την αποκατάσταση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την οικονομία.
Και το τέταρτο είναι να πείσουμε να έρθουν Ευρωπαίοι επενδυτές, όχι μόνο Κινέζοι ή Ρώσοι. Να προσπαθήσουμε δηλαδή να φέρουμε και Βέλγους και Γερμανούς και Ολλανδούς και Εγγλέζους για να φανεί ότι η Ευρώπη βάζει «πλάτες» στο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Όταν έρχονται οι Κινέζοι, έρχονται με όρους επαχθείς για την οικονομία και για την Ελλάδα δηλαδή αγοράζουν πολύ φτηνά κάτι. Οι Ρώσοι κοιτάνε την μεγάλη ευκαιρία. Όταν έρθουν οι Ευρωπαίοι, θα δοθεί ένα άλλο μήνυμα. Ότι εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι την ελληνική οικονομία, άρα δεν θα την αφήσουν να πτωχεύσει. Δεν θα την διώξουν απ’ το ευρώ. Είναι ένα δείγμα ότι επιδεικνύεται η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό τούτη την ώρα, το τέταρτο που σας είπα. Αυτά είναι τα κεφαλαιώδη πράγματα που θα επιδιώξει η Ένωση Κεντρώων εισερχόμενη στην ευρωβουλή. Τώρα υπάρχουν πάγια, αυτά που λέει το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων σαν πάγια άρθρα που είναι το να κόψουμε τις διπλές συντάξεις που είναι 300.000 Έλληνες και είναι τριπλοσυνταξιούχοι να περιοριστούν σε μία σύνταξη, είναι 220.000 Έλληνες που είναι πολυθεσίτες να περιοριστούν σε μια δουλειά όταν υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, να κοπούν τα χρήματα των κομμάτων, να επιστρέψουν 12.000 αποσπασμένοι στις δουλειές όπου οργανικά ανήκουν και να δουλέψουν. Να απολυθούν από τη βουλή 1.500 που είναι αργόμισθοι και είναι συγγενείς των βουλευτών. Να προχωρήσει δηλαδή ένα σχέδιο εξυγίανσης της χώρας και τα ελλείμματα να μειωθούν και τα πλεονάσματα να δημιουργηθούν, όχι με τα βάρβαρα μέτρα του Σαμαρά, αλλά με το κόψιμο κάθε σπατάλης και κάθε ασωτίας. Αυτό πρεσβεύει η Ένωση Κεντρώων. 

Ο Σαμαράς θριαμβολογεί που έχει το πλεόνασμα, αλλά το ‘χει το πλεόνασμα βασανίζοντας τον κόσμο. Οδηγώντας σε αυτοκτονίες και σε απόγνωση και βάζοντας τους φτωχούς να πληρώσουν τις κλεψιές της ολιγαρχίας. Αυτό το ανέντιμο κάνει ο κύριος Σαμαράς. Την κλεψιά που έκαναν 6-7 μεγαλοεκδότες και η οικονομική ολιγαρχία της χώρας επί σαράντα χρόνια, βάζει να την πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό δεν είναι τίμιο. Εμείς ζητάμε να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες και να μειωθούν πρώτα απ’ όλα οι σπατάλες και οι ασωτίες. 

Ο Τσίπρας υπόσχεται κατά ένα ηλίθιο τρόπο πως θα γυρίσουμε στο 09’. Δηλαδή, θα φέρουμε κι άλλο φαγοπότι! Μοιάζει να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι μισοί στον Τσίπρα είναι υπέρ του ευρώ, οι άλλοι μισοί κατά του ευρώ. Αν τους ρωτήσετε πού θα βρουν λεφτά, λένε τρέλες. Λένε θα μας δώσει η Μέρκελ πολεμικές αποζημιώσεις, θα βάλουμε πετρέλαια, κάτι πράγματα τα οποία κινούνται στη σφαίρα του γελοίου. Δηλαδή, δεν έιναι σοβαρό κόμμα, το κόμμα του κ. Τσίπρα- να με συγχωρεί- γιατί μου θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου το 81’. Μόνο που το 81’, ο Παπανδρέου είχε το περιθώριο να παίζει με τα όνειρα μας που δεν είχε πτωχεύσει η χώρα και έμπαινε στην ΕΟΚ τότε η χώρα και άρχισε να εισπράττει μεσογειακά προγράμματα, πρώτο, δεύτερο, τρίτο πακέτο Ντελόρ, αλλά ήταν στα καλά της η χώρα τότε. Τώρα, περιθώριο για παιχνίδια δεν υπάρχει. Ο κ. Τσίπρας ατύχησε γιατί παίζει τον ρόλο του Α. Παπανδρέου, αλλά σε στιγμή ακατάλληλη για τον ίδιο.

Χαρακτηρίστε μας με μια λέξη τον πρόεδρο του εκάστοτε εκλογικού σχηματισμού : Βενιζέλο, Σαμαρά, Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Θεοδωράκη…

Βενιζέλος: Λίγος, το εκτόπισμα το πολιτικό του λίγο. Ενώ, το σωματικό του μεγάλο. Όταν ο Γ. Παπανδρέου είπε την βλακεία τότε για να κάνει η Ελλάδα δημοψήφισμα, βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του ΜEGA το ίδιο βράδυ και συμφώνησε ότι καλό είναι το δημοψήφισμα. Εκεί δεν έδειξε διορατικότητα.

Σαμαράς: Λέει ψέματα, είναι ψεύτης. Λέει ότι έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, ότι έχει φάει το γάιδαρο και έχει μείνει η ουρά, ενώ εγώ που γυρίζω όλη την Ελλάδα βλέπω ότι ούτε το 5% του προγράμματος προσαρμογής δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνέχεια, υπό την πίεση συντεχνιών κάνει πίσω η κυβέρνηση. Ο Σαμαράς έχει ανασφάλειες, όπως είχε πάθει κατάθλιψη τότε που είχε κάνει την Πολιτική Άνοιξη. Κάνει αυτό το ανέντιμο, βάζει να πληρώνει ο φτωχός των φίλων του, των απατεώνων, τις κλεψιές. Δεν είναι ωραίο πράγμα αυτό.

Τσίπρας: Λαϊκιστής, ένας άνθρωπος που είναι δεξιός στην πραγματικότητα. Είναι γιος μεγαλοεργολάβου που έπαιρνε έργα επί χούντας. Δεξιός είναι ο κ. Τσίπρας και τον έβαλαν εκεί, προφανώς για να γίνει το μεγάλο βήμα. Να έχουν στέγη αυτοί που φεύγουν απ’ το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ό Αλαβάνος που του έδωσε το δαχτυλίδι, είχε ξεκινήσει το σχέδιο της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό κόμμα σε κόμμα που θα στέγαζε τους κρατοδίαιτους του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε σχέδιο, εγώ δεν νομίζω να έγιναν τυχαία όλα αυτά.

Μιχαλολιάκος: Δεν ασχολούμαι με αυτούς. Είναι φασίστας. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έπρεπε να είναι ούτε τη βουλή. Είναι ντροπή, για κάποιο κόσμο που τους ψηφίζει. Μπορεί ο κόσμος να είναι θυμωμένος με αυτά που συμβαίνουν, αλλά δεν μπορεί να ψηφίζει ούτε φονιάδες ούτε φασίστες. Αυτή είναι η θέση μου. Δεν τον θεωρώ πολιτικό αρχηγό, τον θεωρώ αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης.

Θεοδωράκης: Είναι τσιράκι του ΠΑΣΟΚ. Ήταν 18 χρόνια στην ΕΡΤ και «βαθύ λαρύγγι» του ΠΑΣΟΚ και είναι παιδί της διαπλοκής. Παιδί του σωλήνα.

Ποια είναι η ιστορικότερη στιγμή που έχετε ζήσει στην εκπομπή σας;

Βασικά, έχω περάσει πολλά γιατί η εκπομπή είναι απ’ το 90’. Κλείνει 24 χρόνια, υπήρξαν και καλές και κακές στιγμές. Εγώ εισήγαγα το δικαίωμα του τηλεθεατή να μιλάει. Ο πρώτος που έβγαλε ακροατές στον αέρα και τηλεθεατές ήμουν εγώ. Αλλά κάποιοι δεν το σεβάστηκαν αυτό και τότε ήταν οι εγκάθετοι των κομμάτων, τότε πίστευαν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και ήταν φανατισμένος ο κόσμος και πολεμούσαν να χαλάσουν μερικές φορές την εκπομπή. Υπάρχουν πολλές ιστορικές στιγμές. Θυμάμαι όταν ψήφισα το 92’ για την έδρα που έχασε ο Τσοβόλας και ήμουν αντίπαλος του Μαγκάκη τότε μ’ έστειλαν στο νοσοκομείο και δεν μπόρεσα να κάνω εκπομπή. Υπάρχει άλλη, που είχε στείλει τα ΜΑΤ ο Μητσοτάκης για να ρίξουν τις κεραίες του καναλιού και έγινε μια εκπομπή που είχα πει τις φράσεις «Να βγάλουν καρκίνο ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου», αλλά τις είπα εν θερμώ κι όχι για να τους καταραστώ βέβαια. Αλλά, γιατί ένα ολόκληρο σύστημα που είχε τόσες μεγάλες τηλεοράσεις πολυτελείας, ήθελε να κλείσει και τη μόνη τηλεόραση που έλεγε πέντε αλήθειες. Αυτό μας είχε λίγο στεναχωρήσει και επειδή είχαμε την πληροφορία ότι ανεβαίνουν τα ΜΑΤ να ρίξουν τις κεραίες, θεωρώντας ότι είναι η τελευταία εκπομπή ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία της συζήτησης και ειπώθηκαν πράγματα που δεν θα τα έλεγα υπό κανονικές συνθήκες για τα οποία έχω ζητήσει συγγνώμη.
Αλλά, έχω ζήσει κι άλλες ιστορικές στιγμές από κάποιους νέους 16 ετών που μου στέλνουν μηνύματα μέσω e-mail και λοιπά, οποίοι είναι σαν να είναι ώριμοι πολίτες, πολύ διαβασμένοι στα πολιτικά και πράγματι πολλές φορές που βρίζουν την νεολαία ότι είναι στις καφετέριες, δε νοιάζεται ή ασχολείται με το ποδόσφαιρο, τους λέω θα σας δείξω κάποια e-mail που μας έστειλαν στην εκπομπή να δείτε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της νεολαίας. Οι πολύ ενημερωμένοι νέοι, οι πολύ ώριμοι νέοι, οι πρόωρα ανεπτυγμένοι νέοι. Δεν είναι μόνο οι νέοι των καφενείων, των ναρκωτικών, του ποδοσφαίρου. Υπάρχει και η νεολαία που προσπαθεί, που αγωνιά, που αγχώνεται και μάλιστα πολλές φορές χωρίς καλά οικονομικά μέσα. Αυτή τη νεολαία εγώ θαυμάζω και όταν λαμβάνω τέτοια μηνύματα στις εκπομπές από 16-17 χρονών παιδιά, εκεί συγκινούμαι. Και κάθε φορά αυτό, είναι μια ιστορική φορά γιατί βλέπω ότι θα υπάρξει διαδοχή. Αυτή η χώρα, ο Θεός της δίνει διαδοχή και έτσι ξεπερνά τις κρίσεις.
Κάτι ευχάριστο να προσθέσω πριν κλείσουμε, όπως πρόβλεψα τις πτωχεύσεις, ότι οι πολιτικοί δεν θα μπορούν να βγουν απ’ τα σπίτια τους και ότι ο κόσμος θα τους μουτζώνει, το κλείσιμο της ΕΡΤ, θα προβλέψω και κάτι άλλο:

Αν ο λαός πιστέψει ότι βγει ένας τίμιος πρωθυπουργός και κυβερνήσει και αγαπάει την πατρίδα, θα εργαστεί σκληρά ο λαός για να ξανασηκωθεί η χώρα όρθια. Και θα γίνει αυτό, πολύ γρήγορα. Δηλαδή, βλέπει ο λαός άχρηστους πρωθυπουργούς: Γιωργάκη, Σαμαρά. Πού να βασιστεί;
Βλέπει ότι η ολιγαρχία ακόμα συνεχίζει και πίνει το αίμα όλων μας, άρα τι να πιστέψει; Αν βρεθεί άντρας πολιτικός που αγαπάει τον κόσμο, ο λαός θα κάνει και πιο μεγάλες θυσίες ακόμη για να φύγουμε το γρηγορότερο απ’ την κρίση. Αυτό πιστεύω. Να μας εμπνεύσει κάποιος.

Σε μια φράση πείτε μου γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Βασίλη Λεβέντη;

Γιατί, όπως πρόβλεψα το 90’ τα πάντα, ότι θα πτωχεύσουμε, ότι θα κλείσει η ΕΡΤ, ότι θα γίνει το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το είχα προβλέψει και υπάρχει μια προφητεία εκεί στο internet. Δεν είναι προφητεία, εκτίμηση ήταν. Εγώ δεν είμαι προφήτης. Είχα εκτιμήσει ότι μια χώρα που γίνονται όλο προσλήψεις στο Δημόσιο, που θέλουν όλοι βόλεμα, που θέλουν όλοι να δουλεύουν και να αμείβονται μάλλον χωρίς να δουλεύουν. Αυτή χώρα θα πτώχευε, αυτό είχα πει. Και είχα καλέσει τον ελληνικό λαό να αλλάξει στάση. Να μην ακούει δημαγωγούς, όσο ευχάριστοι κι αν είναι. Ο λαός δεν το έκανε, προτίμησε τους δημαγωγούς και ζει τον σημερινό «εφιάλτη». Αυτό μόνο φτάνει. Να ακούσει την κασέτα, πόσο μέσα έπεσα σε όλα σαν Βασίλης Λεβέντης και εδώ και 20-25 χρόνια είχα προβλέψει τα πάντα, το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, την πτώχευση, το κλείσιμο της ΕΡΤ, το κοινωνικό ναυάγιο που συμβαίνει σήμερα: Ότι δεν θα μπορούν οι πολιτικοί να βγαίνουν απ’ τα σπίτια τους. Ο κόσμος θα τους φτύνει. Όλα αυτά έχουν προβλεφτεί και υπάρχουν σε βίντεο που κυκλοφορεί στο internet με τίτλο «Προφητείες». Μόνο αυτό αν δει ο κόσμος, είναι αρκετό για να ψηφίσει Ένωση Κεντρώων στις 25 Μάιου. Αυτή είναι η γνώμη μου.