2015-01-10 22:00:00

Προτιμούμε να κατηγορηθούμε για κάτι που κάναμε, παρά για αδράνεια

By antidiaploki
Προτιμούμε να κατηγορηθούμε για κάτι που προσπαθήσαμε να κάνουμε παρά να κατηγορηθούμε για αδράνεια". Η Ελλάδα μας χρειάζεται! Προ 7 μηνών, η 'Ενωση Κεντρώων, αποδέχθηκε την πρόταση συμμετοχής στις συζητήσεις για εκλογική συνεργασία, κάτω από το (προσωρινό) όνομα "Δούρειος 'Ιππος". Τι ήταν (…είναι) ο "Δούρειος 'Ιππος" ;

"Προτιμούμε να κατηγορηθούμε για κάτι που προσπαθήσαμε να κάνουμε παρά να κατηγορηθούμε για αδράνεια".

Η Ελλάδα μας χρειάζεται!

Προ 7 μηνών, η 'Ενωση Κεντρώων, αποδέχθηκε την πρόταση συμμετοχής στις συζητήσεις για εκλογική συνεργασία, κάτω από το (προσωρινό) όνομα "Δούρειος 'Ιππος".

Τι ήταν (…είναι) ο "Δούρειος 'Ιππος" ;

" …για να υπερβούν το εμπόδιο του εκλογικού ορίου του 3% και για να μπουν στο κοινοβούλιο, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ξεκίνησε μια τολμηρή και ριψοκίνδυνη πρωτοβουλία. Το στρατηγικό τους σχέδιο είναι να δημιουργήσουν από κοινού έναν σύγχρονο πολιτικό “δούρειο ίππο”, μαζί με άλλα κόμματα και κινήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αυτός ο “δούρειος ίππος” θα είναι υπό τη μορφή μιας “μεγάλης συμμαχίας – μιας φοράς – ενός σκοπού”, σε αυτήν όλα τα συμβαλλόμενα μέλη θα συνεχίσουν να διατηρούν ακέραιες τις ιδεολογικές και πολιτικές τους ταυτότητες. Ο στόχος είναι προφανής: να κατακτηθεί το Ελληνικό κοινοβούλιο. ".

Κανένα από τα συμμετέχοντα κόμματα, δεν διαθέτει επαγγελματικά στελέχη.
'Ολοι ήσαν εθελοντές. Αφιέρωσαν τον χρόνο τους και την ενέργεια τους. Πολλά κόμματα, από όσα κλήθηκαν να συμμετάσχουν, αποχώρησαν, θεωρώντας πως η ιδεολογική σύγκλιση ήταν το καίριο σημείο.
Οι μαγικές λέξεις ήταν (και είναι) οι "εκλογική συνεργασία" μεταξύ κομμάτων που ενώ εκφράζουν σε σύνολο ψήφων και ποσοστών το 17% του Ελληνικού λαού, μένουν εκτός Βουλής, λόγω του εκλογικού συστήματος και της φίμωσης από τα ΜΜΕ.

" Οι ψήφοι των πολιτών πνίγηκαν από ένα ληστρικό εκλογικό σύστημα που αφήνει εκτός εκπροσώπησης μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ενώ ταυτόχρονα επιδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 έδρες μπόνους! Αυτές οι έδρες προέρχονται από τα λεγόμενα “μικρά” κόμματα, όσα δηλαδή δεν πέρασαν το αντιδημοκρατικό εκλογικό όριο του 3% και ως εκ τούτου, παρέμειναν εκτός της Βουλής των Ελλήνων. Είναι ένα σύστημα που ψηφίστηκε από τα κόμματα εξουσίας και λειτουργεί για τον έλεγχο της πλειοψηφίας.

Για να δείτε πόσο απίστευτα άδικο είναι αυτό το “εκλογικό τερτίπι”, στις τελευταίες Ευρωεκλογές απέκλεισε σχεδόν 17%, περίπου 1 εκατομμύριο ψήφους, Ελλήνων πολιτών που ψήφισαν αυτά τα κατά τα άλλα 15 “μικρά” κόμματα! Τον Μάιο του 2012, στις τότε εθνικές εκλογές, ήταν περισσότερο από 19%! Και αν λάβουμε υπόψη την αποχή που φτάνει συνήθως το 35% με 40%, τότε γίνεται πολύ σαφές ότι μια ισχυρή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, σχεδόν το 1/3, δεν εκπροσωπείται καθόλου!

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε όλα τα κόμματα να καθίσουν από κοινού σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε για μια συμμαχία, χωρίς να υπάρχει κατ’ ανάγκη ιδεολογική σύγκλιση. Το σχέδιο των Πειρατών δεν είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος, αλλά απλά και ξεκάθαρα στοχεύει σε μια συνεργασία της μιας φοράς. Αν όλα τα κόμματα αυτού του συνολικού 17%, μπορούσαν να βρεθούν σε μια πολιτική συμμαχία και να λάβουν αθροιστικά τις ψήφους των πολιτών, τότε αυτό θα οδηγούσε στην εκλογή μέχρι και 50 βουλευτών! Και αυτό θα άλλαζε σίγουρα τον πολιτικό χάρτη της χώρας μας! "

Επτά (7) κόμματα, συνέχισαν ως το τέλος. Κυριολεκτικά.
Ως και την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2015. Το γιορτινό πνεύμα των ημερών ήταν για τα μέλη του "Δούρειου 'Ιππου" μια ανάπαυλα ολίγων ωρών και μόνο. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μας, τρέχανε με ιλιγγιώδη ρυθμό.
Οι εξαντλητικές συζητήσεις, φάνηκε να αποδίδουν καρπούς, ως και τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου.
Την ύστατη ώρα, 2 από τα συμμετέχοντα κόμματα, αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν και να αποχωρήσουν (για τους δικούς τους λόγους έκαστο), αφήνοντας την συμμαχία μετέωρη.
Βρεθήκαμε μπροστά σε προκλήσεις. Τέθηκε ακόμη και ζήτημα μη συμμετοχής της 'Ενωσης Κεντρώων στις εκλογές.
Ο εναπομείναν χρόνος ήταν ελάχιστος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Το Πολιτικό Συμβούλιο, αποφάσισε τελικά, να κάνουμε την προσπάθεια.
Και τελικά τα καταφέραμε, αν και τρομοκρατηθήκαμε όταν ο φάκελος των υποψηφίων της Κέρκυρας, από λάθος της εταιρίας courier, βρέθηκε στην Πάρο (και στελέχη μας έτρεξαν κυριολεκτικά και τάχιστα στο αεροδρόμιο για να προλάβουν την επόμενη πτήση, ώστε να αποστείλουν νέο).
Δεν μας πτόησε καν η απεργία των οδηγών των ΕΛΤΑ. Ούτε πτοηθήκαμε όταν οι 2 εκτυπωτές των κεντρικών γραφείων αποφάσισαν να πάψουν να λειτουργούν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και όλη η ομάδα των γραφείων, βρέθηκε με ένα στυλό στο χέρι για να συμπληρωθούν τα δέοντα έγγραφα με το χέρι.
Ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, κ. Λεβέντης, ακούραστος και με μόλις 3 ώρες ύπνο σε σύνολο 60 ωρών έδινε το ρυθμό.
Ο Παρασκευάς, ακούραστος και με ρεκόρ εργασίας 46 συνεχόμενων ωρών είναι ο νέος μας ήρωας.
Ο επί 25 χρόνια μαχιμότατος κυρ-Γιάννης, παρά τα προβλήματα υγείας του, με 5-λεπτα διαλείμματα ύπνου, διευθέτησε κάθε λεπτομέρεια και τυπογραφικό λάθος.
Η Νατάσα, κέρβερος στη θέση της. Ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Χρήστος, η Άννα, ο Γιώργος, ο Δήμος, ο Βασίλης, όλοι διευθέτησαν κάθε λεπτομέρεια που προέκυψε.
Την ύστατη ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, η 'Ενωση Κεντρώων δέχθηκε την πρόταση συνεργασίας από το κόμμα "ΘΕΣΜΟΣ" αλλά και από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ".
Γνωρίζουμε πως δεν συμφωνούμε σε όλα. Γνωρίζουμε πως έχουμε ιδεολογικές διαφορές.
Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Δεν είναι κύριο ζήτημα η ιδεολογική σύγκλιση.
'Εχουμε όμως κοινά σημεία.
Πως θα μπορούσε κανείς να πει όχι στην πρόταση συνεργασίας με το κόμμα "ΘΕΣΜΟΣ" που έχει ως κεντρική ιδεολογία το μέλλον της Ελλάδας; Τα παιδιά μας; Τις επόμενες γενιές; Την προστασία της μητέρας; Την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που μαστίζει σοβαρά την Ελλάδα μας;
Σε μια Ελλάδα που τα παιδιά θεωρούνται τεκμήριο, κάθε δύναμη που πασχίζει να προστατεύσει το μέλλον της Ελλάδος, είναι ευπρόσδεκτη στην 'Ενωση Κεντρώων.
Πως θα μπορούσαμε να πούμε όχι στην πρόταση συνεργασίας με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;
'Ενα κίνημα που εδώ και χρόνια παλεύει και αυτό για την προστασία της οικογένειας, των παιδιών. 'Ενα κίνημα που δημιουργήθηκε από πολίτες που προσπαθούν να σώσουν την οικογένεια, τα παιδιά των διαζυγίων και τον άνθρωπο από την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάντια της χώρας που προήλθε από την κρίση θεσμών και αξιών της χώρας μας.
Συνεργασία. 'Ενωση δυνάμεων. Αυτές είναι οι μαγικές λέξεις που πρέπει όλοι να έχουμε συνεχώς στις σκέψεις μας.
Διδαχθήκαμε πολλά από την συμμετοχή μας στον Δούρειο 'Ιππο.
Γιαυτό και οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ :

– Στο Κόμμα των Πειρατών για την πρωτοβουλία αυτή και την ατέλειωτη ενέργεια που διέθεσαν.
– Στον πρόεδρο της Κοινωνίας Αξιών κ. Φενέκο, για το άριστο πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε.
– Στον πρόεδρο των Ελλήνων Φορολογουμένων κ. Σιάτρα για την εξαιρετική του γενικότερη στάση.
Ζητούμε συγνώμη από τον κ. Κόκκα επειδή αν και φάνηκε πως πιθανόν δεν επιθυμούσαμε κάποια συνεργασία, ο στόχος μας ήταν να ολοκληρωθεί η συμμαχία όλων των συμμετεχόντων "μικρών κομμάτων", πάση θυσία.
'Ήταν μια θαυμάσια και διδακτικότατη εμπειρία.

Κατά μια έννοια, έπεσαν τοίχη. 'Οπως ακριβώς έπραξε ο αρχικός Δούρειος 'Ιππος στην Τροία.
Φαινομενικά ετερόκλητα κόμματα, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συζήτησαν ανοιχτά για όλα τα θέματα.
Ευχόμαστε, στο μέλλον, να επανεκκινηθεί η προσπάθεια. Η βάση υπάρχει. Τα κείμενα είναι έτοιμα.
Μεταξύ μας γνωριζόμαστε πλέον. Στη βάση του ονόματος : Στέλιος, Νίκος, Γιάννης, Βασίλης, Θανάσης, Νίκος, Γιώργος, Παναγιώτης, Αριστοτέλης (και ας μας συγχωρήσουν όσοι ξεχνάμε).

Ας κάνουμε τελικά την επανεκκίνηση που όλοι επιθυμούμε.
Ας μην ολιγορήσουμε, ας σηκωθούμε από τον καναπέ, ας πάμε να ψηφίσουμε, ας πούμε την γνώμη μας.
Καμία ψήφος ας μη χαθεί.
Δεν είναι πλέον δικαιολογία η απέχθεια προς την πολιτική σκηνή.
Μια υποψήφια της 'Ένωσης Κεντρώων, αν και 38 ετών, θα ψηφίσει για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή της.
ΕΣΥ, τι δικαιολογία θα έχεις για να μην πεις τη γνώμη σου;
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και την υποστήριξη σας.
Διαδικτυακή Ομάδα 'Ενωσης Κεντρώων

Αναφορές :

http://piratetimes.net/gr/το-πειρ-ξεκίνησε-την-δημιουργία-ενός-π/