2015-04-30 18:02:00

Πρώτα σε αγνοούν… μετά νικάς!

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-04-30 18:02:00 Timestamp ID : 1430416920

Τα τελευταία πολιτικά γεγονότα αποδεικνύουν το κενό που υπάρχει μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής ηγεσίας στη χώρα μας. Η κυβέρνηση του Σύριζα που προεκλογικά κατάφερε να προσεγγίσει πολίτες απογοητευμένους από την πολιτική του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται σήμερα στο δίλλημα ευρώ ή δραχμή. Άλλωστε είναι πολλά τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που προσπαθούν και επιδιώκουν την επιστροφή στη δραχμή, όπως ο κ. Λαπαβίτσας.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες ενός μεγάλου  κράτους με προσλήψεις στο Δημόσιο και επαναφορά των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 2009 σε χαλεπούς καιρούς, θυμίζει κάτι από την ιστορία του Δον Κιχώτη. Ευχολόγια και παροχολογία συνέθεσαν το προεκλογικό πολιτικό σκηνικό που συνεχίζεται ως τις μέρες μας κυρίως, για εσωτερική κατανάλωση.

Η συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση δίνει ένα λαϊκό εθνικιστικό χαρακτήρα και θυμίζει  άλλες εποχές. Επικρατεί η λογική ότι για όλα φταίνε οι ξένοι και εμείς δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης. Αυτή η προπαγάνδα όμως δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ, και η ανάγκη εύρεσης λύσης στο οικονομικό αδιέξοδο είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική .

Σε όλα τα παραπάνω η αντιπολίτευση δεν έχει δώσει δείγματα ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Η Νέα Δημοκρατία όπως και το Πασόκ κινδυνεύουν με αφανισμό. Το Ποτάμι δεν έχει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και το πολιτικό του τέλος διαφαίνεται στον ορίζοντα χωρίς να έχει δώσει στον ψηφοφόρο του, λόγους ύπαρξης στην πολιτική σκηνή. Το Κομουνιστικό Κόμμα έχει τις ίδιες ιδέες από τη σύσταση του και η Χρυσή Αυγή μπλεγμένη με τις δικαστικές αίθουσες δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο.

Η εμπιστοσύνη των εταίρων μας κλονίζεται καθημερινά κυρίως  από την απραξία στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και  από τις εχθρικές δηλώσεις στελεχών της συγκυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή ένωση. Η τετράμηνη διορία εξανεμίζεται και η πορεία της χώρας μας μοιάζει σα μια λεπτή κλωστή έτοιμη να σπάσει. Ο κίνδυνος πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή είναι πιο ορατός από ποτέ. Η αβεβαιότητα φαίνεται πλέον να κυριαρχεί  στην κοινωνία και οι φρούδες ελπίδες  της αριστερής κυβέρνησης φαίνεται να εξανεμίζονται .

Οι κινήσεις του κ. Τσίπρα δείχνουν ότι έχουμε μπει σε μακρά προεκλογική περίοδο. Η λήξη του τετραμήνου τον Ιούνιο θα φέρει τη χώρα ενδεχομένως σε νέες εκλογές.

Μοναδική ελπίδα σε αυτή τη δύνη που έχει επέλθει η χώρα μας, ο πολιτικός λόγος της Ένωσης Κεντρώων. Λόγος μεστός, χωρίς υποσχέσεις και ευχολόγια. Ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης έχει δώσει το στίγμα  του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Η σοβαρότητα του ελληνικού κράτους είναι η μοναδική λύση». Δεν έχουμε άλλη οδό από το να δούμε ξανά τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και να υπάρξει επιτέλους  φως στο τούνελ.

Τα εννέα σημεία της Ένωσης Κεντρώων αποτελούν σημαντικά στοιχεία για το νοικοκύρεμα  του ελληνικού κράτους. Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η αξιοκρατία πρέπει επιτέλους να γίνουν βιώματα στο νεοέλληνα. Η διαπλοκή,  τα συμφέροντα και η πολιτική του ρουσφετιού, κατάλοιπα των Τούρκων, μας έφεραν στην κατάσταση που βρισκόμαστε.

Η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή στις επερχόμενες εκλογές  αποτελεί την ύστατη τούτη  στιγμή θέμα μείζονος σημασίας για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας μας. Το πολιτικό κενό των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της αστάθειας της σημερινής κυβέρνησης θα καλυφθεί από την Ένωση Κεντρώων. Η κοινωνική αποδοχή είναι  μεγάλη και η απήχηση στον κόσμο ακόμα μεγαλύτερη. Ακόμα και στις  δημοσκοπήσεις  υπάρχει επιτέλους Η Ένωση Κεντρώων και είναι πολύ σημαντικό για την εικόνα του κόμματος* στις περασμένες εκλογές πολλοί πολίτες δεν γνώριζαν αν λάμβανε μέρος.

Τόσα χρόνια ο Βασίλης Λεβέντης αγωνίζεται, αντιστέκεται στα συμφέροντα κα στη διαπλοκή αλλά ο λόγος του δεν εισακούστηκε. Τα πέτρινα χρόνια όμως που ο Βασίλης Λεβέντης ήταν βορά  στους καναλάρχες αποτελεί παρελθόν. Η σελίδα  γύρισε και ο ηγέτης Βασίλης Λεβέντης αγέρωχος οργώνει την Ελλάδα σπιθαμή προς σπιθαμή για να στείλει μήνυμα σε πολλούς  αποδέκτες ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι το τρίτο κόμμα στη βουλή.

Ο μεγάλος Ινδός ηγέτης Μαχάτμα Γκάντι είχε πει : «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς». Αυτό το απόφθεγμα ταιριάζει απόλυτα στον πρόεδρο μας Βασίλη Λεβέντη που έστω και καθυστερημένα δικαιώθηκε.

ΑΛΙΓΙΖΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜ.Α’
ΧΑΝΙΑ