2015-05-02 08:15:00

Συγγνώμη κ. Λεβέντη

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-05-02 08:15:00 Timestamp ID : 1430554500

To πολιτικό σύστημα της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα, λειτουργεί με επίκεντρο την κάλυψη «ουσιαστικών αναγκών» των  κομματικών  μηχανισμών και των πολιτών με οικονομική επιφάνεια, που είναι γνωστοί και ως ολιγάρχες. Σε αυτό το πλαίσιο,  μαζί με τις οικογενειοκρατίες που κυβέρνησαν τη χώρα μας φτάσαμε σε συγκεντρωτικούς μηχανισμούς λίγων ατόμων, που καθόρισαν την τύχη του τόπου μας.

Δεν υπήρχαν τα περιθώρια αλλαγής σκέψης και συμπεριφοράς του λαού, γιατί το σύστημα είχε βάλει τις ρίζες του, στη διαφθορά και στη διαπλοκή. Όλοι περίμεναν με τη  γνωριμία και  τη φιλική σχέση με τον κάθε βουλευτή, κυρίως του δικομματισμού, να εξυπηρετηθούν μικροκοινωνικά συμφέροντα. Χρόνια η Ελλάδα, η χώρα της δημοκρατίας, δεν έδωσε τη δυνατότητα για  ίσα δικαιώματα, αξιοκρατία και ισοπολιτεία. Η συνεργασία πολιτικών με την 4η εξουσία, δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης της πάλαι ποτέ πανίσχυρης ηγεμονίας των κυβερνώντων.

Πέρασαν δεκαετίες, με κοροϊδία και γέλια, αναφερόμενοι σε ένα συμπαθή, κατά τα άλλα, πολιτικό. Ο θυμός για την αδικία, μετατράπηκε σε χλευασμό μέσα από σκετσάκια γνωστών κωμικών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε  το ρόλο των ΜΜΕ και κυρίως καταξιωμένων δημοσιογράφων που με απίστευτο θράσος, όχι μόνο προσπάθησαν να εξοντώσουν την πολιτική υπόσταση του κ. Λεβέντη, και την Ένωση Κεντρώων, αλλά προσπάθησαν να τον ξεφτιλίσουν και ως άνθρωπο. Τα όρια της δημοσιογραφικής αλητείας, οι καρικατούρες των ηθοποιών, οδήγησαν στην απομόνωση έναν από τους κορυφαίους ηγέτες της χώρας μας.

Αυτοί οι κύριοι είναι συνυπεύθυνοι στην καταστροφή που επήλθε, καθώς ο κύριος σκοπός τους ήταν ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Όλοι έπαιξαν ένα άθλιο παιχνίδι. Οι κυβερνήσεις Πασοκ, Ν.Δ, αλλά και η σημερινή των Σύριζα-ΑΝΕΛ, δεν προσπάθησαν να βελτιώσουν την λειτουργία του κράτους, αλλά συμπεριφέρθηκαν ως τσιφλικάδες και ρήμαξαν τον πλούτο της Ελλάδας.   

Το πλήρωμα του χρόνου όμως φαίνεται, πως έφτασε και όλοι αυτοί οι ηγέτες της σάτιρας και του δημοσιογραφικού «καθωσπρεπισμού» άρχισαν να ζητάνε συγγνώμη. Κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα που δεν αναγνώρισε ποτέ την προσφορά μεγάλων ηγετών -Καποδίστρια, Ελ. Βενιζέλο- αλλά μόνο μετά θάνατο. Βέβαια, μετά από τόσο κακό, δε γνωρίζοuμε  αν  μπορεί κάποιος να δώσει τόπο στην οργή για  την πολιτική αθλιότητα  25 χρόνων. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι, ο ίδιος ο Ελληνικός λαός ζητά πλέον συγγνώμη για τα χρόνια, που δεν έπαιρναν στα σοβαρά  τον ηγέτη της Ένωσης Κεντρώων.

Αυτή η συγγνώμη ήρθε αναπόφευκτα  γιατί δεν τον άκουγαν ή μάλλον τον άκουγαν ως κάποιον «γραφικό», για να περάσουν την ώρα τους. Η σοβαρότητα του λόγου του δεν ήταν αρκετή, για να αλλάξει τη νοσηρή νοοτροπία των συμπολιτών μας.

Οι καιροί άλλαξαν και οι «προφητείες» του ανθρώπου, που πάσχιζε για το Δημόσιο συμφέρον, που φώναζε  για το δίκιο των απλών πολιτών, δικαιώθηκαν. Όλοι μαζί τώρα πρέπει  να ζητήσουμε βοήθεια από τον κ. Λεβέντη και ευχόμαστε  να καταφέρει να μας βγάλει από το βούρκο, που τόσα χρόνια διεφθαρμένοι πολιτικοί μας έβαλαν. Δεν είναι απλές οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει για ένα κράτος, που βρίσκεται στην οικονομική εξαθλίωση και σε μια πρωτοφανή  κρίση αξιών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αγωνίστηκε πολλά χρόνια ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο χωρίς να δέχεται συμβιβασμούς με τεράστιο πολιτικό κόστος. Όμως, η ιστορία γράφεται από τους τολμηρούς και από τους ανθρώπους που έδωσαν κάθε μέρος του εαυτού τους, για να υπερασπιστούν τις αξίες  και τα ιδανικά τους.  Η πλειοψηφία των Ελλήνων  διαχρονικά ανήκει ιδεολογικά στο χώρο του Κέντρου. Οι μεγάλοι ηγέτες του Κέντρου ήταν αυτοί που τις δύσκολες στιγμές, κράτησαν  την Ελλάδα όρθια.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και χρειάζεται περισσή σοφία για λύσεις από το πολιτικό σύστημα. Η ανάγκη νέων ξεκάθαρων απόψεων  και πράξεων από την Ένωση Κεντρώων  θα δώσει κίνητρο στην οικονομία, αλλά και ασφάλεια στον πολίτη. Θα δώσουν λύσεις  για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ελπίδα ότι οι νέες γενιές, θα μπορούν να ατενίζουν το μέλλον της χώρας μας με αισιοδοξία. Ας αποτελέσει όραμα και σχέδιο πνοής για την ταλαιπωρημένη  Ελλάδα η είσοδος στη Βουλή της Ένωσης Κεντρώων, που μαζί με τον αρχηγό της, τόσο αδικήθηκε.                                                                                                                 

Συγγνώμη, κύριε Λεβέντη.

                                     ΑΛΙΓΙΖΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ
                                   ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜ.Α΄
                                                  ΧΑΝΙΑ