2015-05-23 07:46:00

Γνωριμία με την ‘Ενωση Κεντρώων

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-05-23 07:46:00 Timestamp ID : 1432367160

Αγαπητοί αναγνώστες φίλοι και στελέχη της ‘Ενωσης Κεντρώων,  ονομάζομαι Γεώργιος Δεληνταδάκης και είμαι 24 ετών γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα με καταγωγή από την πανέμορφη Σκιάθο και έχω τελειώσει σχολή ηχοληψίας μουσικής τεχνολογίας.

Η πολιτική και γενικότερα τα κοινά του τόπου μας, υπήρξαν από ανέκαθεν για εμένα ένα αναπόσπαστο κομμάτι προβληματισμού και ταυτοχρόνως τροφής για σκέψη στην καθημερινότητά μου,από αρκετά μικρή ηλικία. Πάντα προσπαθούσα να κατανοήσω τον λόγο της ύπαρξης όλων των προβλημάτων που μαστίζουν τον τόπο και τον λαό μας όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, μελετώντας σχολαστικά την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, ψάχνοντας έτσι την άλλη άκρη του νήματος και προσπαθώντας ταυτόχρονα να σκεφτώ ποιες θα ήταν οι πιθανές λύσεις για όλα αυτά.

Πότε μου στο παρελθόν δεν κατάφερα να κατανοήσω το γεγονός ότι το έθνος μας που έχει εξάγει διεθνώς από την αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα τόσες αξίες και ιδανικά, κατάφερε να φτάσει σήμερα σχεδόν στο σημείο μηδέν, χρεοκοπημένο, και με τα υπόλοιπα κράτη πλέον να μας θυμούνται συνήθως μόνο για τον ήλιο και για την ανικανότητα του πολιτικού μας συστήματος.
Μία χώρα που ανακάλυψε την λέξη φιλότιμο και που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα ιδανικά αυτής της λέξης, κοντεύει τώρα να καταστραφεί, ακριβώς γιατί κάποιοι λειτούργησαν και λειτουργούν ακόμα, χωρίς να έχουν γνώμονα τις αξίες αυτές. 
Όσο μεγάλωνα λοιπόν και καθώς αντιλαμβανόμουν όλο και περισσότερο αυτά που προανέφερα, μεγάλωνε και η δίψα μου για να βγω, να διαδώσω και να υπερασπιστώ, τα πιστεύω μου και τις θέσεις μου, προσπαθώντας έτσι να προσθέσω και εγώ έστω μια μικρή λέξη σ’ αυτή τη μεγάλη σελίδα που λέγεται αλλαγή.
Στον δρόμο αυτό όμως συνειδητοποίησα ότι από το γραφείο και από την οθόνη του υπολογιστή μου οι προσδοκίες μου είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν, έτσι πήρα την απόφαση να προσπαθήσω να ενώσω την φωνή μου και να διεκδικήσω ένα καλύτερο αύριο, μαζί με άλλους συμπολίτες μου, με τον πλέον πιο επίσημο τρόπο :

Συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική.

Έψαξα να βρω ένα κόμμα το οποίο θα με εκφράζει και θα ταυτίζονται οι απόψεις μας όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, αλλά ταυτοχρόνως να είναι καθαρό χωρίς φιλοδοξίες “καριέρας” και να έχει την δύναμη να παράγει ουσιαστική πολιτική δίχως να έχει μόνο καταγγελτικό χαρακτήρα.
Συνεπώς τα γνωστά κόμματα δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με όλα αυτά, για τον απλούστατο λόγο ότι χαράζουν την πολιτική τους καιροσκοπικά με γνώμονα πάντα πρώτα τη διατήρηση της εκλογικής τους δύναμης και αυτομάτως του πελατειακού συστήματος. Αλλά και για τον λόγο του ότι η διαφθορά σε αυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής τους σταδιοδρομίας. Στα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα μέσα από αυτά που διάβασα και λέγανε, απλά δεν κάλυπταν τις θέσεις μου.
Το μόνο κόμμα του οποίου οι θέσεις του ταυτίζονται με τις δικές μου, στο βαθμό τον οποίο ήθελα και που θεωρούσε απαραίτητο για τη συνεργασία μας, ήταν εν τέλει η ‘Ένωση  Κεντρώων και πλέον το μόνο που με κράταγε απ το να ζητήσω να γίνω μέλος, ήταν η εικόνα ενός δήθεν “τρελού” προέδρου που τα ΜΜΕ είχαν διαδώσει προς τα έξω σατιρίζοντας ένα απόσπασμα από ένα βίντεο μιας εκπομπής στο οποίο ο κύριος Λεβέντης βγήκε εκτός εαυτού και έριχνε κατάρες σε αυτούς που επιδίωξαν εκείνο το βράδυ να του κλείσουν το κανάλι και να του φιμώσουν το στόμα για να μην λέει αυτά το οποία εν τέλει είπε και βγήκαν αληθινά!

Γρήγορα όμως και μελετώντας καλύτερά το κόμμα και τον κύριο Λεβέντη, κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν έντιμο άνθρωπο, που μόνο τρελός δεν είναι τελικά. 
‘Έτσι λοιπόν μίλησα με το κόμμα και μετά από δύο ημέρες συναντήθηκα με τον κύριο Λεβέντη. Με υποδέχτηκε θερμά και ήταν απόλυτα ταπεινός καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης μας. Μου μίλησε στον πληθυντικό, και αυτό που θαύμασα σε αυτόν, ήταν το γεγονός ότι όσο μίλαγα και του μετέφερε ιδέες και απόψεις, εκείνος με κοίταζε και μου απαντούσε με τέτοιο σεβασμό όπως ακριβώς θα έκανε και με τον καλύτερο συνάδελφο του.
Από εκείνη την ημέρα λοιπόν και έπειτα, συμμετέχω ενεργά στις πολιτικές δραστηριότητες της Ένωση Κεντρώων και προσπαθώ μέσω προτάσεων και απόψεων να πείσω του συμπολίτες μας που συμμερίζονται και ταυτίζονται με τις απόψεις μου να ψηφίσουν και εκείνοι ‘Ενωση Κεντρώων . Να ενώσουν και αυτοί τη φωνή τους αν θέλουν και μπορούν μαζί μας.

Μία από τις φιλοδοξίες μου αυτή την στιγμή, είναι να καταφέρω να εμπνεύσω και να πείσω κι άλλους νέους, να ασχοληθούν με τα κοινά της πατρίδας μας ενεργά και να μη αδιαφορήσουν ξανά, διότι άθελα τους γυρίζουν την πλάτη τους στο μέλλον, το οποίο πέφτει δυστυχώς σε λάθος χέρια. Εύχομαι να καταφέρω αυτό και άλλα πολλά, που θα συζητήσουμε στο επόμενο άρθρο μου. Ο καιρός γαρ εγγύς λοιπόν…

Γεώργιος Δεληνταδάκης