2015-06-11 07:47:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10 Ιουνίου 2015

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-06-11 07:47:00 Timestamp ID : 1434008820

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10 Ιουνίου 2015

Από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το 2009 η Ελληνική Οικονομία ομοιάζει με δοχείο που έχει «τρύπιο πάτο». Ό,τι ρίχνουμε μέσα στο δοχείο χάνεται γιατί οι παθογένειες και τα προνόμια που θέσπισε ο διεφθαρμένος δικομματισμός το καταβροχθίζουν.
Ξένοι και Έλληνες ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να συνεχίσουμε να παίρνουμε δανεικά με τις ίδιες συνθήκες είναι μάταιο, αφού σε λίγο καιρό θα χρειαστούμε κι άλλα. Είναι ένας φαύλος κύκλος ο οποίος θα συνεχίζεται στο διηνεκές χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.

Η Ένωση Κεντρώων επιμένει για μία ακόμη φορά στην επιτακτική αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Η Ένωση Κεντρώων ειδικότερα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων σοβαρότερες κρίνει:
-Την πάταξη της αργομισθίας.
-Την πάταξη της πολυθεσίας.
-Την κατάργηση της 2ης και 3ης σύνταξης όταν η πρώτη είναι άνω των 1.000 Ευρώ μηνιαίως.
-Την αφαίρεση των συντάξεων όσων έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές τα οποία υπερβαίνουν τις 3.000 Ευρώ μηνιαίως.
-Την επιστροφή των αποσπασμένων του Δημοσίου στις οργανικές θέσεις που ανήκουν.
-Την απομάκρυνση από τη Βουλή των 1.500 συγγενών των βουλευτών που διορίστηκαν προνομιακά ακόμα και από κόμματα που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.
– Την ενεργοποίηση όσων είναι αργόμισθοι στις ΔΕΚΟ και τη μεταφορά τους σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες έχουν ανάγκες.

Η Ένωση Κεντρώων αναφορικά με τις διαβουλεύσεις του κ. Τσίπρα με τους «θεσμούς», εκτιμά ότι σε περίπτωση που καταλήξουν σε συμφωνία, θα έχουμε απανωτές «εκρήξεις» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση της κυβέρνησης.
Αν λοιπόν ο κ. Τσίπρας σέβεται το λαό που του εμπιστεύθηκε την τύχη της χώρας, καλό θα είναι να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, με σκοπό τον σχηματισμό νέας Οικουμενικής Κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι όποιος ακολουθώντας αυτή την καταστροφική πολιτική καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το Ευρώ, θα αντιμετωπίσει ακόμα και τη φυλακή.

Γραφείο τύπου της ‘Ενωσης Κεντρώων
press@antidiaploki.gr