2015-07-01 09:00:00

Αναπτυξιακή τροχιά

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-07-01 09:00:00 Timestamp ID : 1435741200

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ξεκινώ την σύντομη εισαγωγή ως εξής, πως όσο κοινότυπο και αν φαίνεται, πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε την αλλαγή από ξένες δυνάμεις. Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Όχι μόνο να θεωρούμε απώτερη λύση της κρίσης την απόδοση των Γερμανικών αποζημιώσεων προς αποπληρωμή όλων μας των χρεών. Δεν γίνεται σε μία χώρα με οικονομικές παθογένειες που δεν παράγει και έχει έξοδα περισσότερα των εσόδων να περιμένει αυτή η χώρα κατόπιν της αποπληρωμής τους χρέους να μην αποκτήσει χρέος στο εγγύς μέλλον.  

ΓΕΝΙΚΑ

Για την Ευρώπη και την παραμονή μας σε αυτό με ή χωρίς Ευρώ οι λοιποί Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν πως πρέπει να δίνουν δάνεια με στόχο πλέον την ανάπτυξη και όχι την αποπληρωμή των τόκων και των δανείων ή την αποφυγή χρεωκοπίας. Ορθή επαλήθευση χρήσης των δανείων για την ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί με την ορθή μηχανογράφηση. Να ασκηθεί και πίεση ανάλογη και όχι μόνο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις πως πρέπει να εξασφαλίσει η Ευρώπη τα κοινά σύνορα οπότε επίτευξη της μείωσης εξοπλιστικών δαπανών, επίσης η Ευρώπη να έχει κοινή ενέργεια (Πυρηνικό εργοστάσιο στην χώρα μας) με τα έξοδα και μέρος των εσόδων από και προς την Ευρώπη, διασφάλιση και έλεγχος μεταναστών με ψηφιακή καταγραφή δαχτυλικών αποτυπωμάτων και κόστος αυτής της μηχανογράφησης από την Ευρώπη διαφορετικά ακύρωση της συμφωνίας περί λαθρομετανάστευσης και επιστροφή του λαθρομετανάστη στην χώρα εισόδου του. 

Στα πλαίσια της αλλαγής νοοτροπίας θα πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε μόνο σε συνωμοσίες και συμφωνίες με μεγάλες δυνάμεις που δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα την ανάπτυξη. Αν επιθυμούμε συμφωνίες πρέπει να ολοκληρωθεί το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης με το πρότυπο των ΗΠΑ όπου κάθε κράτος θα αντικατασταθεί ως πολιτεία των Ενωμένων Πολιτειών Ευρώπης. Αν όχι τότε μιλάμε για Ευρώπη με 2 ταχύτητες με την 1η να υποδουλώνει οικονομικά την 2η. Δεν νομίζω το λοιπόν να θέλουμε η Ελλάδα να μείνει χώρα 2ης ταχύτητας υποδουλωμένη. 

Πιο αναλυτικά:

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ως είχε και για πολλές σκοπιμότητες πως φαίνεται ακόμα επικρατεί.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Η Νοοτροπία των Ελλήνων μπορεί να αλλάξει και κάπως οι απόψεις του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων θα πρέπει να παρουσιαστούν και όχι μόνο με το  internet. Πιθανώς θα πρέπει να γίνει μια επιλογή προβολής των θέσεων του κόμματος από κάποιους αξιόπιστους δημοσιογράφους και από μεγαλύτερης πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια. 

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αλλαγή δικαστικής νομοθεσίας και μηχανογράφηση υποθέσεων με έλεγχο το ποιοι έχουν εκδικάσει διάφορες υποθέσεις και με την μηχανογράφηση επιτυγχάνεται ουσιαστική επιτάχυνση των τελεσίδικων αποφάσεων. 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Επιτυγχάνεται μόνο κατά την άποψη μου με την μηχανογράφηση της διαδικασίας αξιολόγησης των υπαλλήλων κάτι που στο συγκεκριμένο έχω την σχετική εξειδίκευση και πρόσφατα το ανάλογο Project στην εργασία μου εδώ που εργάζομαι για τις ΗΠΑ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Εφαρμογή όπως και στις ΗΠΑ το Social Security Number ως βασικός τρόπος ελέγχου του πολίτη για την πιστοληπτική του ικανότητα, ΑΜΚΑ και Credit history το οποίο θέλει επιπλέον ανάπτυξη αλλά συνοπτικά αναφέρω πως ο πολίτης σε κάθε επί πιστώσει αγορά του καταγράφεται η ικανότητα αποπληρωμής αυτών των αγορών και ανάλογα υπάρχει βαθμολόγηση. 

Χαμηλή βαθμολόγηση δεν δίδει το δικαίωμα στον πολίτη για υψηλό όριο πίστωσης, ενοικίασης οικίας, λήψης δανείου αγοράς οικίας και λήψης δανείου αγοράς αυτοκινήτων και λοιπών αγαθών και το βασικότερο για δάνεια επιχειρηματικής δραστηριότητας κλπ. Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ δεν είναι ούτε καν μια μικρογραφία. Κατέγραφε ουσιαστικά τις ακάλυπτες επιταγές προς διασφάλιση συμφερόντων των τραπεζών και όχι όπως αναφέρομαι εδώ για την βελτίωση της γενικής ανάπτυξης και της φερεγγυότητας μεταξύ ΚΑΙ των ιδιωτών.

Η φορολογία ή ο καλύτερος επιμερισμός της φορολογικής επιβάρυνσης στις διάφορες κοινωνικές τάξεις, δεν είναι η λύση ούτε η αιτία της κρίσης. Επιπλέον και η φοροδιαφυγή δεν είναι η αποκλειστική αιτία της κρίσης αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Οι έλεγχοι της ΣΔΟΕ πρέπει να καταγράφονται μηχανογραφικά για το ποιοι τις εκτελούν. Πλήρης τραπεζικός έλεγχος καταθέσεων και εμβασμάτων συνδεδεμένο και με την Εφορία. 

Για την φοροδιαφυγή για αρχή κρίνεται η μη απόδοση του ΦΠΑ και θα πρέπει να φορολογηθούν και οι εφοπλιστές αλλιώς μπορούν να αλλάξουν την Ελληνική σημαία στα πλοία τους καθότι δεν ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο από κάτι που επί του παρόντος δεν εισπράττει.

Απλοποίηση και πλήρης μηχανογράφηση του ΚΒΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ

Ταχεία και φθηνή μεταφορά εμπορευμάτων και τουριστών. Σιδηρόδρομοι με τουλάχιστον 3 ράγες και χρήση της μεσαίας ράγας ως βοηθητική με ανάλογη κατεύθυνση οριζόμενη από την ώρα αιχμής. Όλα τα χρήματα που δόθηκαν για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης αποδεικνύει πως υπάρχουν κάποια χρήματα προς διάθεση αλλά με την λάθος διαχείριση έχουμε ανύπαρκτα αποτελέσματα. Ουσιαστικά με τους σιδηρόδρομους δεν επιβαρύνονται οι επιβάτες αλλά ούτε και η τελική τιμή των εμπορευμάτων με Διόδια και δεν επηρεάζονται από το κλειστό επάγγελμα των αυτοκινητιστών και την τιμή της βενζίνης και ουσιαστικά έχουμε φθηνό κόστος προϊόντων λόγω χαμηλότερης μεταφοράς των εισαγόμενων προϊόντων ΜΕΧΡΙ να παράγουμε εμείς πιο ανταγωνιστικά εγχώρια προϊόντα. Για την πλήρη επιτυχία όμως πρέπει να γίνει παράλληλα και αγώνας για σπάσιμο κλειστών επαγγελμάτων, συνδικαλιστών και ΚΑΡΤΕΛ διαφορετικά οποιαδήποτε υποδομή που επιτυγχάνει μείωση κόστους θα μετατρέπεται σε αύξηση κέρδους των επιχειρήσεων, κλειστών επαγγελμάτων κλπ και όχι μείωση της τελικής τιμής προς τους καταναλωτές όπως για παράδειγμα είχαμε την αδικαιολόγητη αύξηση τιμών με την είσοδο του Ευρώ στην αγορά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΑΠΟ ΕΡΕΥΜΑ Deloitte και Facebook. 

Οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν αξιοποιήσει πλήρως τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του Intenret σύμφωνα με την έρευνα των Deloitte και Facebook. Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να ενσωματώσουν πλήρως τα ψηφιακά κανάλια στις συνολικές επιχειρησιακές στρατηγικές τους προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές. Τα συμπεράσματα της έρευνας προέρχονται από την ανάλυση που πραγματοποίησε η Deloitte Global, στα πλαίσια παγκόσμιας έρευνας για λογαριασμό του Facebook.
Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 10.500 χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την έρευνα, ως πηγή ιδεών για ταξίδια επιλέγονται στην πρώτη θέση οι φίλοι και η οικογένεια από το 50% των ερωτηθέντων. Στη δεύτερη θέση κατατάσσονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (33%) ενώ ακολουθούν οι τηλεοπτικές εκπομπές (32%), τα ταξιδιωτικά φυλλάδια (31%), και οι μηχανές αναζήτησης (31%). Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τη Deloitte ΗΠΑ και το MIT Sloan Management Review διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 50% των στελεχών του τουριστικού κλάδου πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις τους υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό όσον αφορά στην παρουσία τους στα ψηφιακά μέσα. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να δρομολογήσουν συγκεκριμένες δράσεις ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη από μια πλήρως ενσωματωμένη ψηφιακή στρατηγική. Ανάμεσα στις προτάσεις που διατυπώνει η έκθεση περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

• Αποτελεσματική μέτρηση – Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται από τα ψηφιακά κανάλια, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διατηρούν τις ψηφιακές τους δραστηριότητές στα ίδια πρότυπα μετρήσιμης απόδοσης που ισχύουν για τα παραδοσιακά εργαλεία μάρκετινγκ (δηλαδή την τηλεόραση και τα διαφημιστικά έντυπα). Η μέτρηση του αριθμού των «likes» δεν έχει νόημα από μόνη της, εκτός εάν μπορεί να συνδεθεί με ένα ευρύτερο και μετρήσιμο επιχειρησιακό στόχο. Τα ψηφιακά μέσα δεν είναι πλέον νέα, και ο αντίκτυπος και η δυναμική τους συνεχίζουν να εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς. Όσο πιο γρήγορα οι επιχειρήσεις μπορέσουν να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες τεχνικές και να τις ενσωματώσουν στις κύριες επιχειρησιακές στρατηγικές τους, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουν να μετατρέψουν την ψηφιακή τους απήχηση από έξοδο σε κερδοφόρα επένδυση.

• Αξιοποίηση ψηφιακών καναλιών για τη βελτίωση της στόχευσης – H συλλογή πληροφοριών για τους καταναλωτές είναι μόνο το πρώτο βήμα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα δεδομένα από τα ψηφιακά κανάλια για να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ομάδες κοινού. Αυτό είναι το στοιχείο που διακρίνει τα ψηφιακά κανάλια από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ. Με τη στόχευση συγκεκριμένων ομάδων καταναλωτών, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν της αποδοτικότητα των δαπανών τους και εστιασθούν στους καταναλωτές οι οποίοι είναι πιθανό να δημιουργήσουν έσοδα για την εταιρεία.

• Ενσωμάτωση ψηφιακών καναλιών στο ευρύτερο επιχειρησιακό περιβάλλον – Για να είναι αποτελεσματικές οι ψηφιακές λειτουργίες πρέπει να ενεργούν παράλληλα με τις λειτουργικές δραστηριότητες. Η ψηφιακή στρατηγική δε μπορεί να είναι αποτελεσματική εάν το ψηφιακό μάρκετινγκ βρίσκεται απομονωμένο εντός της οργάνωσης της εταιρίας. Επιτυχημένη επιχείρηση είναι εκείνη που επιτρέπει στα ψηφιακά κανάλια να συνδέουν και να υποστηρίζουν όλα τα σχετικά μέρη της επιχείρησης.