2015-07-14 10:33:00

Γεύση από συντρίμια

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-07-14 10:33:00 Timestamp ID : 1436869980

Μεγάλοι, θορυβώδεις τίτλοι, κίτρινες γελοιο-γραφίες, κακοφτιαγμένα γραφικά, πολιτικός σχολιασμός με επίκεντρο το πάχος, την αναπηρία, αναφορές στο χθες, λάσπη και εθνικοσοσιαλισμός, αφίσες με το Μεταξά και τον Καραϊσκάκη.

Τι συμβαίνει; Πολλοί μιλούσαμε για την απαξίωση της πολιτικής, των συμβόλων, της εξουσίας. Της εξίσωσης των πάντων με το μέτριο, της αποδόμησης των αρχών, των "τίτλων" και όσων μας έφερναν "υπό" και αμήχανα συγκρατημένους.

Επιτέλους! Όλοι ίσοι στον αυριανισμό του 2015. Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από έναν αποτυχημένο και -γιατί όχι- νεκρό πολιτικό. Το αύριο θ' ανθίσει απ’ το μηδέν, με το "λαό στην εξουσία", ή και "κανέναν". "Βλέποντας και κάνοντας". Ας ξεκινήσουμε με την καταστροφή. Τη λύσσα και τον όλεθρο. Σας λυπάμαι εσάς.

Μες στη μαυρίλα, το φανατισμένο σας σκοτάδι, κρίνετε και παντρεύετε τα άκρα μπας και η συνταγή πετύχει. Λες και η κοινωνία δε θα σας φτύσει σύντομα στα μούτρα το εκτρωματικό αυτό μπάσταρδο. Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεστε, πως μόνο το φως είναι η λύση.

Αγαπητοί μικροί φανατισμένοι. Η εθνολαϊκισμός του Συριζα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αριστερά της προόδου. Πρόκειται για το απαύγασμα του ραγιαδισμού, του ελληνοκεντρισμού της γειτονιάς, της ιστορίας του μικροαστισμού. Αυτού που διαχρονικά κρατά τον Έλληνα "πρώτο στο χωριό". Είστε βαθιά πορωμένοι. Χαίρομαι που ξυπνάτε. Τώρα που είναι αργά, ίσως δεν είναι.