2015-08-10 08:06:00

Αριστερά, Δεξιά ή Κέντρο;

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-10 08:06:00 Timestamp ID : 1439193960

Όλοι μας σχεδόν έχουμε την εμπειρία της οδήγησης με ποδήλατο, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.

Θυμάστε πως ήταν τις πρώτες φορές μέχρι να το μάθουμε; Καβαλούσαμε το ποδήλατο και με τα χίλια ζόρια προσπαθούσαμε να το ισορροπήσουμε στρίβοντας το τιμόνι μια στα αριστερά και μια στα δεξιά, μέχρι που πέφταμε. Και η προσπάθεια συνεχίζονταν ξανά και ξανά, έως ότου, κάποια στιγμή χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε καταφέρναμε να σταθεροποιήσουμε το τιμόνι του ποδηλάτου στο κέντρο και να πατήσουμε δυνατά το πετάλι του. Αυτό ήταν. Το ποδήλατο, με μας πάνω , έφευγε μπροστά. Ποιος ξεχνάει αυτά τα όμορφα συναισθήματα που νοιώθαμε ! Περηφάνια και αξιοσύνη γιατί καταφέρναμε κάτι που το εγώ μας θεωρούσε πολύ σημαντικό !

Εκείνο όμως που ίσως δεν αντιληφθήκαμε μικροί, μέσα από τις προσπάθειές μας να μάθουμε ποδήλατο, ήταν ότι πάντοτε μα πάντοτε το τιμόνι του ποδηλάτου για να κινηθεί από την θέση αριστερά στην θέση δεξιά και αντίστροφα έπρεπε, στιγμιαία τουλάχιστον, να περάσει πρώτα από το ΚΕΝΤΡΟ. Το πέρασμα από το ΚΕΝΤΡΟ ήταν και είναι το αίτιο που πρόκρινε την ισορροπία . Η δε παραμονή του τιμονιού στο ΚΕΝΤΡΟ σε συνδυασμό με το πάτημα του πεταλιού δημιουργούσε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε το ποδήλατο να κινηθεί μπροστά με την ελάχιστη δυνατή αντίσταση.

Η σημερινή Ελλάδα έχει αρκετά ταλαντευτεί και υποφέρει από τα περάσματά της στις αριστερές και δεξιές θέσεις της. Μέχρι σήμερα αυτό που αυτές τις πρόσφεραν είναι μόνο στασιμότητα, οπισθοδρόμηση, ταπείνωση και ανισορροπία. Δυστυχώς στρουθοκαμηλίζαμε αγνοώντας το κέντρο.

Έφτασε επιτέλους η ώρα να ξεφύγουμε από τα λάθη και τις παθογένειες του παρελθόντος. Να επιλέξουμε να βάλουμε το τιμόνι της Ελλάδας στην θέση ΚΕΝΤΡΟ ώστε το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων να αποτελέσει εκείνη την κινητήριο δύναμη που αβίαστα και ομαλά θα κινήσει μπροστά στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευθύνης τα πετάλια του πολύπαθου ποδηλάτου που λέγεται Ελλάδα με τρόπο απόλυτα ισορροπημένο και αρμονικό.

Να είστε όλοι καλά !

Ταξίαρχος (ΜΗΧ) Ε.Α
Χρήστος Σιάννας
Πτυχιούχος ΣΜΑ
MSc of Telematics, Surrey U.K