2015-08-10 08:15:00

Κεντρώος χώρος

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-10 08:15:00 Timestamp ID : 1439194500

Μας διαβεβαίωνε ο Κώστας Καραμανλής το 2008 ότι η Ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να πάθει τίποτε, διότι είναι πολύ καλά θωρακισμένη και δεν κινδυνεύει από την οικονομική κρίση που τότε ξεκίναγε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη.  Από εκεί και μετά όλα δεν είναι απλά γνωστά, είναι γραμμένα στην ψυχή όλων των Ελλήνων !                                 

Πριν τις εκλογές του 2009, αυτός ο μεγάλος ο τεράστιος Γιωργάκης, είχε έλθει σε συμφωνία με τον τότε Γεν. Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να μας εντάξει στο ΔΝΤ όπως και έγινε, ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει. Ο Γιωργάκης έκανε ότι έκανε, τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο, ήλθε η κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» του Παπαδήμου, τα έκανε και αυτός θάλασσα, και μετά το 2012 ήλθε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να μας κάτσουν αρχικά και οι τρείς και μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, έμειναν οι δύο Σαμαράς – Βενιζέλος.

Ο Γιωργάκης μας έφερε το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο ο Σαμαρά το έπαιζε αντιμνημονιακός, αλλά μετά αυτός ο ίδιος έφερε και το δεύτερο μνημόνιο και αφού είχανε ισχυρότατη, σφοδρή Αντιμνημονιακή αντιπολίτευση από το ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα, για να μας φέρει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο !!!  Είναι δε το σκληρότερο διότι πλέον οι «κουτόφραγκοι» μας έχουν πάρει χαμπάρι τι λαμόγια είμαστε και ενώ στα δύο πρώτα περνάγαμε τους νόμους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μετά δεν εφαρμόζαμε τους νόμους που αυτοί ψήφιζαν και έτσι φτάσαμε στο 3ο και σκληρότερο μνημόνιο. Τώρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα αφού στο μεταξύ μας προέκυψε και η «Αριστερή Πλατφόρμα» και τα πράγματα δυσκολεύουν έτσι ώστε το “GREXIT” να είναι και πάλι ορατό.  

Μέσα σε όλο αυτό το περιβάλλον, παραιτείται, επί τέλους, ο Σαμαράς και «διορίζει» προσωρινό πρόεδρο τον Ε. Μεϊμαράκη με τέτοιο τρόπο που να παραμείνει για πολλά χρόνια και έτσι ο εσωκομματικός πόλεμος Ντόρας – Σαμαρά να συνεχιστεί με άλλο τρόπο που να δείχνει ότι για μια ακόμη φορά ο Σαμαράς την «έφερε» στη Ντόρα με αποτέλεσμα να μην αντιδράσει  και να αναγκαστεί και αυτή να πει «Ναι, Μεϊμαράκη» !Από την άλλη μεριά ο Μεϊμαράκης προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτικές του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φαίνεται να κυβερνάει στην ουσία τη ΝΔ χωρίς να φαίνεται.  Μιλήσανε αρχικά για «Μεσαίο χώρο», μετά είπανε για «κεντροδεξιά», μετά είπανε κάνουν επέκταση στους Κεντρώους, φέρανε πίσω το λαμόγιο το Γ. Βουλγαράκη και λένε ότι θα φέρουν και άλλους αποτυχημένους και παλαιοκομματικούς, πρώην στελέχη της ΝΔ.  Προσπαθούν δηλαδή με σκουριασμένες και παρωχημένεςσυνταγές με παλαιοκομματικά, παρωχημένα και σκουριασμένα μυαλά του «καταδικασμένου» παρελθόντος να μας πείσουν ότι θα φέρουν κάτι καινούριο ! Είναι καλά οι άνθρωποι ; Πάλι θα καταδικαστούν και αυτοί και οι πολιτικές τους.  Που οδηγούν τη ΝΔ, στον γκρεμό ;
Μιλάνε για το «μεσαίο χώρο», μιλάνε για τους οπαδούς του «Κέντρου». Ποιος Κεντρώος κύριοι, μπορεί να σας εμπιστευθεί ;
Άλλωστε το Κέντρο έχει κατακτηθεί σιγά – σιγά από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ! Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στο 5% και η άνοδός του συνεχίζεται ραγδαία ! 

 Έχει δε μια δυναμική που δεν αποκλείεται να δούμε την Ένωση Κεντρώων πάνω από το 8%!                                                      

Γιατί ο Έλληνας οπαδός του κέντρου να μην ψηφίσει Λεβέντη ; Έχει θέσεις που πραγματικά τους εκπροσωπούν, θέσεις που δίνουν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που βασανίζουν τον καταταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη που τα τελευταία 6 χρόνια περνά πολύ δύσκολες στιγμές. 

Ευχαριστώ πολύ
Αντώνης Γ. Σαούτης