2015-08-13 12:32:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ψηφοφορία Βουλής

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-13 12:32:00 Timestamp ID : 1439469120

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aθήνα – 13/08/2015

Από την  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την ψηφοφορία στη βουλή για το τρίτο μνημόνιο.

Η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  από το 2009 που ξέσπασε η οικονομική κρίση και η πολιτική σκηνή διαιρέθηκε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα, τάχθηκε κατά της τακτικής των δανεικών και των μνημονίων και πρότεινε σχέδιο οικειοθελούς λιτότητας με κόψιμο κάθε ασωτείας και σπατάλης, αφαίρεση όλων των προνομίων της ελίτ που δημιούργησε επί δεκαετίες το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα. Προτείναμε λοιπόν από το 2009 σχηματισμό οικουμενικών κυβερνήσεων που θα επεφορτίζοντο να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο οικειοθελούς λιτότητας και θα ζητούσαν από τους Eυρωπαίους εταίρους μας μετάθεση πληρωμής των υποχρεώσεων της χώρας μας της πρώτης τριετίας εις το περαιτέρω μέλλον, για να μην ξεσπάσει στην Ελλάδα ανθρωπιστική κρίση.

Εννοείται ότι το σχέδιο της οικειοθελούς λιτότητας που πρότεινε η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα συνοδευόταν από τις σχετικές μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση και απαλλαγή από τα κομματικά βαρίδια του δημόσιου τομέα, για πάταξη φαινομένων πολυθεσίας και διπλών ή τριπλών συντάξεων, για απαγόρευση σε συνταξιούχους να εργάζονται και για εξορθολογισμό του συστήματος των συντάξεων ώστε να βγαίνουν όλοι οι ‘Eλληνες στην ίδια ηλικία σε σύνταξη, να μικρύνει το χάσμα μεταξύ μεγάλων και μικρών συντάξεων και να αφαιρεθεί εντελώς η σύνταξη από πολίτες που δεν την έχουν ανάγκη.

Ακόμη καλέσαμε και καλούμε το πολιτικό σύστημα να μειώσει στο ήμισυ τις αποδοχές κάθε αιρετού αξιωματούχου, να καταργήσει όλες τις συντάξεις των βουλευτών, προς απόδειξη του ότι οι θυσίες ξεκινούν από την εξουσία προς παραδειγματισμό.

Αντί το πολιτικό σύστημα να κάνει δεκτές τις λυτρωτικές θέσεις μας, άρχισαν οι κυβερνήσεις μετά το 2009 να δανείζονται και να απλώνουν χέρι επαιτείας αλυσοδένοντας τη χώρα με βαρύτατες υποχρεώσεις, μνημόνια, προαπαιτούμενα και «μεταρρυθμίσεις» που δεν ήταν μεταρρυθμίσεις, αλλά κουκούλωμα των παθογενειών κάτω από το χαλί.

Αποκορύφωμα της υποκρισίας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα το οποίο σήκωσε ψηλά τους τόνους του αντιμνημονίου και με τις κινήσεις του μας έφερε το χειρότερο μνημόνιο, το τρίτο κατά σειρά, το οποίο καλείται η βουλή να ψηφίσει στο όνομα της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ.

Η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πρεσβεύει τον τρίτο, έναν άλλο δηλαδή δρόμο για το ξεπέρασμα της κρίσης. Ακόμη και τώρα το 2015 οι μεταρρυθμίσεις της δικής μας ατζέντας, αυτές που προαναφέραμε, δίνουν τη λύση και όχι τα άκαρπα και βλακώδη μνημόνια που δυστυχώς συντηρούν τις παθογένειες και κάνουν την Ελλάδα να μοιάζει με «τενεκέ με τρύπιο πάτο».

Ούτε βέβαια το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί. Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει και στις εκλογές η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του τρίτου δρόμου για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ζητούμε από το λαό, όχι απλά να βάλει την  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στη βουλή, αλλά να της δώσει την τρίτη θέση στο κοινοβούλιο και αυτό όχι από αλλαζονεία.

'Αλλωστε επί 25 χρόνια δεχθήκαμε σεμνά και στωικά την ετυμηγορία της κοινωνίας, για να μπορέσουμε να έχουμε τον επαρκή αριθμό βουλευτών να επιβάλλουμε τις δικές μας μεταρρυθμίσεις. Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες. Ή η χώρα αλλάζει πορεία με την  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ή συνεχίζουμε, ψηφίζοντας τα άλλα κόμματα, να τρώμε τις σάρκες μας βυθιζόμενοι στο σκοτάδι μιας άγονης και άκαρπης τακτικής.