2015-08-13 07:37:00

Δημοσιονομική Πολιτική και αυτοκάθαρση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-13 07:37:00 Timestamp ID : 1439451420

Η οικονομική κρίση δεν είναι μόνο προϊόν των τελευταίων δεκαετιών αλλά και της πρόσφατης  πενταετίας, που εικάζεται ότι οι πολιτικές πρακτικές οδηγούν στην αντιμετώπιση της, ενώ με τα άδικα μέτρα και τη παράλογη λιτότητα συντείνουν στη διόγκωση της.

Τα προνόμια που θέσπισε ο διεφθαρμένος δικομματισμός δημιούργησαν και συντηρούν τις παθογένειες. Αποδεικνύεται φαύλος κύκλος το να συνεχίσουμε να παίρνουμε δανεικά χωρίς να αλλάζουμε τις δομές που οδηγούν στη καταστροφή.

Η Ένωση Κεντρώων για την αποδόμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς προτείνει την εξάλειψη της αργομισθίας. Να καταγραφούν οι υπάλληλοι του δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των δήμων με αριθμό μητρώου και να αναφέρεται το έργο τους τη τελευταία δεκαετία με σκοπό να ενεργοποιηθούν οι αργόμισθοι, να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες και να παράγουν έργο. Οι αποσπασμένοι να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό  θεωρείται σημαντικό να απομακρυνθούν από τη Βουλή οι 1500 συγγενείς των βουλευτών που διορίστηκαν προνομιακά ακόμη και από κόμματα που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Επίσης προτείνει τη καταπολέμηση της πολυθεσίας αλλά και τη κατάργηση περισσοτέρων συντάξεων, αν μία είναι πάνω από 1000 ευρώ  μηνιαίως. Συνακόλουθα προτείνει την αφαίρεση συντάξεων από όσους έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές πάνω από 3000 ευρώ μηνιαίως.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της αυτοκάθαρσης, απόλυτα αναγκαίο για τη  δημοσιονομική πολιτική. Υποδεικνύει έλεγχο σε έξοδα για συμβούλους, παρασυμβούλους και στρατιές ημετέρων για να παταχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο η σπατάλη και η ασωτία.

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία πριν τη καταστροφή. Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις. Αν οι έχοντες διατηρήσουν εξ ολοκλήρου τα συμφέροντα τους και τις απολαβές τους η χώρα θα καταρρεύσει. Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων.

  Μαρία Παναγιωτίδου.

Η Μαρία Παναγιωτίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής ΑΠΘ, ειδίκευση Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών και τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής. Εργάστηκε επτά χρόνια στην Αγροτική Τράπεζα. Είναι αγιογράφος ελεύθερη επαγγελματίας και εκπαιδεύτρια.
Έχει δυο γιους. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.