2015-08-15 12:41:00

3ο μνημόνιο

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-15 12:41:00 Timestamp ID : 1439642460

Έγινε λοιπόν πράξη το 3ο μνημόνιο για τη χώρα μας.

Έχω μια μεγάλη λύπη, λύπη για το γιατί φτάσαμε στα μνημόνια, λύπη γιατί μόνο εμείς χρειαστήκαμε τρία.

Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, χρειάστηκαν μόνο ένα. Αυτές οι χώρες που πριν λίγα χρόνια θεωρούσαμε ότι είναι κάπως πιο πίσω από εμάς σε ανάπτυξη, τα κατάφεραν με ένα μόνο μνημόνιο.

Είναι βέβαιο ότι ΝΔ & ΠΑΣΟΚ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό. Από κοντά και ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής και επιχειρηματικής κάστας της χώρας. Τέταρτο μνημόνιο δεν θα υπάρξει.

Ή θα κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές στη ζωή μας και θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα τιναχθούμε στον αέρα, στη καταστροφή.

Καταστροφή όχι μόνο οικονομική αλλά και εθνική. Έτσι πάντα γίνεται,η οικονομική δυστυχία συνοδεύεται και από εθνική καταστροφή. Γείτονες καιροφυλακτούν,μόλις μας δούνε σε αδυναμία, θα κάνουν τη κίνηση, δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρεία.

Άρα πρέπει να πετύχει αυτή τη φορά το μνημόνιο. Με ποιούς όμως έχει δυνατότητα να γίνει αυτό; Λέτε να έβαλαν ξαφνικά μυαλό αυτοί που 40 χρόνια τώρα έβλεπαν τη χώρα να πηγαίνει στο γκρεμό και κοίταζαν απλά χωρίς να κάνουν κάτι;

Δεν το πιστεύω, αυτοί δεν έχουν κάτι καλό να δώσουν στο τόπο μας, αν είχαν θα το έκαναν τόσα χρόνια τώρα.

Μήπως ο Τσίπρας; Προς το παρών,φόρτωσε τη χώρα με περισσότερα χρέη και μόνο. Είπε και υποσχέθηκε πολλά, δεν έκανε τίποτα απολύτως. Δέχομαι ότι είναι χαρισματικός, όμως ηγέτης δεν είναι,όχι ακόμη τουλάχιστον. Εκλογές έρχονται,πιστεύω μέσα στον Σεπτέμβρη.

Εμείς,οι πολίτες αυτής της χώρας, τι θα κάνουμε; Θα δώσουμε πάλι τη ψήφο μας σε αυτούς που- άλλοι λιγώτερο άλλοι περισσότερο-, μας γονάτισαν, μας ταπείνωσαν, μας έκαναν ζητιάνους των άλλων κρατών της Ευρώπης;

Αν πάλι κάνουμε το ίδιο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα επιβεβαιώσουμε απλά τα λόγια του Τσώρτσιλ: κάθε λαός, έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

Και κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο,κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο.

Υπάρχει και είναι η Ένωση Κεντρώων και ο Βασίλης Λεβέντης! Τι άλλο πρέπει να κάνει, τι άλλο πρέπει να πει, ώστε να αξίζει της ψήφου μας; Έβλεπε που πήγαινε η χώρα, φώναζε για να σταματήσει ο κατήφορος, μα κανείς δεν άκουγε.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το"σύστημα", προσπάθησε να τον αποδομήσει και επειδή δεν τον κρατούσε στο χέρι με ρετσινιές του παρελθόντος του ( όπως πάρα πολλούς από τους εκάστοτε ταγούς του Έθνους) προσπάθησε να τον κάνει έτσι ώστε να μη τον παίρνει στα σοβαρά ο κόσμος. Τα κατάφερε το "σύστημα" ως σήμερα.

Όχι άλλο όμως, ήρθε επιτέλους η ώρα του! Στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να τον τιμήσουμε όλοι με τη ψήφο μας, πρέπει επιτέλους να του δώσουμε την ευκαιρεια, μέσα από τη Βουλή, να προσπαθήσει να αλλάξει αυτή τη χώρα, την Ελλάδα μας! Το αξίζει αγαπητοί μου συμπολίτες, το αξίζει! Στο χέρι μας και μόνο είναι, να σταματήσουν τα μνημόνια, να αλλάξει η χώρα, να γίνει όπως πρέπει, όπως θέλουμε.

Δεν θα είναι εύκολο, ούτε άμεσο, θέλει αγώνα, κόπο,ιδρώτα, όραμα, πίστη.

@KonAlvanos FB: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ