2015-08-19 23:39:00

Η Ελλάδα υπό «κατοχή»!!!

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-19 23:39:00 Timestamp ID : 1440027540

Απ’ τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο ανυποψίαστο (και γιαυτό εύκολο θύμα) Έλληνα επικρατεί η άποψη ότι η Ελλάδα είναι υπό «κατοχή», δηλαδή ότι οι κακοί και μαφιόζοι ξένοι έχουν «εισβάλλει» στη χώρα κι έχουν «καταλάβει» ή πρόκειται να «καταλάβουν» εδάφη, όχι βέβαια με τα όπλα και με βιαιοπραγίες, αλλά με οικονομικά μέσα.

Η άποψη αυτή διαδόθηκε στις πλατειές μάζες απ’ τη στιγμή που άρχισε να γίνεται πλύση εγκεφάλου τόσο απ’ τα «Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης» όσο κι απ’ ανθρώπους που προβάλλονται ως άξιοι κι ως αξίες στον τόπο αυτόν – επομένως από δύο φορείς «γνώμης» και «πληροφόρησης» που, λόγω του προσδιδομένου απ’ αυτές τις ίδιες τις μάζες κύρους τους, επηρεάζουν τον κόσμο καταλυτικά κι αναχαιτίζουν κάθε προσπάθεια κριτικής ανάλυσης μιας τέτοιας άποψης. Με απλά λόγια, απ’ το πολύ πες-πες, ακόμα κι οι πιο δύσπιστοι πείστηκαν!

Η εν λόγω πολιομηρυκασμένη άποψη, όμως, μετατράπηκε, πια, σε βεβαιότητα σ’ όλες αυτές τις συνειδήσεις, δηλαδή σε κάτι που πιστεύεται ότι είναι σύστοιχο με την πραγματικότητα! Και δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά γιατί οι Έλληνες πληρούν εκείνη την προϋπόθεση που πρέπει να δουλέψει μέσα στην κάθε συνείδηση για να γίνει μια τέτοια μετατροπή. Αναφέρομαι, βέβαια, στη συνήθεια μας ν’ αλληθωρίζουμε μπροστά στην πραγματικότητα ή, άλλως ειπείν, να το βάζουμε στα πόδια μπροστά στην αλήθεια.

Γιατί όμως αυτή η κακιά συνήθεια μάς έχει κάνει όχι μόνο να αποδεχτούμε την άποψη ότι είμαστε υπό «κατοχή», αλλά και νάμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι κι η μόνη πραγματικότητα στη χώρα; Ας δούμε πρώτα ένα δεδομένο, δηλαδή ένα εμπειρικώς ψηλαφίσιμο στοιχείο, δηλαδή, κάτι που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί απ’ ανθρώπους με σώας τας φρένας και πάντως όχι δειλούς: Απ’ το 2009, που μπήκε η χώρα στο μνημόνιο, έχουμε λάβει οικονομική υποστήριξη πολλών εκατομμυρίων ευρώ μ’ αντάλλαγμα τη δέσμευσή μας ν’ αναδιαρθρώσουμε και να εξυγιάνουμε τους κρατικούς μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας προκειμένου να γίνει ξανά ανταγωνιστική και παραγωγική κι έτσι να βγει στις αγορές.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δώσαμε τα χρήματα αυτά για την αυτοκάθαρση μας και, πάν’ απ’ όλα, να κοροϊδεύουμε τους «εταίρους» μας ότι προβαίνουμε σε εξυγιαντικά μέτρα. Εξ αυτού του λόγου οι δανειστές μας, τώρα που έχει ο κόμπος φτάσει στο χτένι, μας στρίμωξαν στη γωνία απαιτώντας επιτατικά την ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν μες απ’ την επιβολή σκληρών μέτρων – σκληρότερων απ’ τις προηγούμενες φορές γιατί δεν τους εμπνέουμε καμία εμπιστοσύνη πλέον και, ταυτόχρονα, φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους -, ενώ εμείς βαφτίσαμε αυτό το «στρίμωγμα», «κατοχή» ακριβώς γιατί δεν μας συμφέρει (και θαναι και πιο επώδυνο) να το δούμε ως τέτοιο. Γιατί αν το αντιληφθούμε όπως πράγματι είναι, δηλαδή ως στρίμωγμα, θα πρέπει να οδηγηθούμε σε λύσεις που θα χαλάσουν τον ύπνο, το βόλεμα ή το κέφι καμπόσων «Ελλήνων». Σαν νάμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε από ένα πηχτό και προαιώνιο σκοτάδι και να κοιτάξουμε κατάματα τον ήλιο για πολύ ώρα, όσο κι αν αυτό προκαλεί πόνο στα μάτια μας!

Μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα που απαιτούσε από εμάς να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και να είμαστε σε θέση κάποτε να συνομιλούμε και να συμπράττουμε ισοτίμως μ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο – κι όχι να παραμένουμε το χάζι του -, εμείς προτιμήσαμε την εύκολη λύση: Να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα και ν’ αλληθωρίζουμε μπροστά σ’ οτιδήποτε μας χάλαγε το βόλεμα, καταργούσε τις τρυφηλές συνήθειες αιώνων και γενικώς μας έθετε προ των ευθυνών μας. Έτσι, οι παθογένειες κι οι ασωτίες εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, εμείς συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα ή σχεδόν τίποτα (!), οι ξένοι αποφάσισαν να καταλάβουν τη χώρα κι, επομένως, εμείς πρέπει να πιάσουμε τις κορφές!!!

Είτε μας αρέσει είτε όχι η πραγματικότητα είναι πάντα επώδυνη, λίγο μας υπολογίζει και καμμία πίστωση χρόνου δεν δίνει. Κύριοι, ή βγάζετε τις τσίμπλες απ’ τα μάτια μπας και μπορέσετε να δείτε καθαρά τι απαιτούν τα πράγματα από εμάς – που θα πει, ήρθε η ώρα ν’ αναλάβουμε ουσιαστική δράση, αντί να κατηγορούμε και να βρίζουμε τους τάχα κατακτητές ξένους – ή θα μας σιχαθούν στο τέλος κι αυτές τούτες οι κορφές που θέλετε να πιάσετε!!!