2015-08-22 23:26:00

Το τέλος του μύθου των «αντιμνημονιακών» και η αρχή του παραμυθιού των «δραχμιστών»…

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-22 23:26:00 Timestamp ID : 1440285960

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη πολιτική εξέλιξη – αν και άκρως επιβαρυντική για την ελληνική οικονομία – είναι κατ’ουσίαν επιβεβλημένη. Καθώς η κυβέρνηση κυβερνά εδώ και πάνω από 1 μήνα, έχοντας πρακτικά χάσει την δεδηλωμένη. Αυτή η κραυγαλέα συνταγματική εκτροπή είναι αδύνατον να συνεχιστεί.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, περά από τις δραματικές επιπτώσεις που είχαν για την ελληνική οικονομία, κατά την προσωπική μου άποψη είχαν και καθοριστικές επιπτώσεις στην πολιτική συνείδηση μεγάλης μερίδας πολιτών. Για μια σειρά από λόγους, που κυρίως περιελάμβαναν την αποκάλυψη του ψευδεπίγραφου «αντιμνημονιακού» πολιτικού λόγου και των «αντιμνημονιακών» κομμάτων. Καθώς η «αντιμνημονιακή» πολιτική και τα «αντιμνημονιακά» κόμματα οδήγησαν τελικά στο τρίτο και πλέον δυσβάστακτο μνημόνιο, από όσα μέχρι τώρα είχε βιώσει και υποστεί η ελληνική κοινωνία.

Η αλήθεια είναι πως ο «αντιμνημονιακός» πολιτικός λόγος με συνεχή ψέματα και άκρατη δημαγωγία καθόλη την διάρκεια της κρίσης, προσπαθούσε απλά να κλέψει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Τίποτα άλλο. Ούτε η Ελλάδα ποτέ τους ένοιαξε, ούτε η κρισημότητα της κατάστασής της. Προσπαθούσαν απλά να έρθουν στην εξουσία με κάθε τρόπο, και ήταν διατεθειμένοι να πουν οτιδήποτε για αυτό. Η παραπάνω συνθήκη ήταν η αιτία της σχιζοφρενικής τακτικής τους κατά την διάρκεια της «διαπραγμάτευσης» των 5 μηνών, των απολύτως καταστροφικών συνεπειών που επέβαλλαν στην ελληνική οικονομία και της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας που παρολίγο θα επέφεραν. Κυρίως όμως προκάλεσαν, μετά από μια οικονομική απώλεια που προσδιορίζεται από 30 έως 210 δις ευρώ, την εφαρμογή ενός τρίτου και πολύ χειρότερου μνημονίου.

Οι παραπάνω δραματικές εξελίξεις είχαν και ακόμα δύο συνέπειες. Την κατάρρευση του μύθου της «καλύτερης συμφωνίας εντός ευρώ», που ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι Έλληνες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Θεωρούσαν πως με «τσαμπουκάδες», ψευτοαπειλές και ανατολίτικα παζάρια, ότι οι Ευρωπαίοι θα «φοβηθούν» και θα αποφασίσουν να μας δανείζουν αφειδώς, χωρίς κανένα έλεγχο. Η αλήθεια βέβαια αποδείχτηκε πλήρως ανάστροφη. Στο μόνο που οδήγησαν τα παραπάνω, είναι σε ένα πολύ χειρότερο μνημόνιο, ενώ παρολίγο δεν οδήγησαν και σε καταστροφή της χώρας.

Υπήρξε όμως και μια τελευταία συνέπεια. Η δημιουργία του λόμπυ των «δραχμιστών». Όλως αυτών των αμετανόητων καταστροφολόγων, που αντί να αποδεχτούν ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να διορθώσει τις παθογένειες του παρελθόντος για να μπορέσει να ανακάμψει, εξακολουθούν να επιμένουν στον δρόμο της «εκτύπωσης χαρτιών» για να τα κάνουμε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα. Στηρίζουν μάλιστα την παραπάνω αντεθνική και πλήρως αντιπατριωτική ορολογία, με βασικό επιχείρημα την ανεξαρτητοποίηση από τους ευρωπαίους. Το ότι η Ελλάδα θα υποδουλωθεί πλήρως, με υποτιμημένες δραχμές, στις πανάκριβες αλλά αναγκαίες εισαγωγές βασικών αγαθών, αλλά και σε ένα χρέος 330 δις ευρώ που θα πρέπει να αποπληρώσει με δραχμές, δεν δείχνει να απασχολεί κανέναν από αυτούς τους «ψευτοεπαναστάτες» βεβαίως…

Το τέλος του μύθου των «αντμνημονιακών» ήρθε λοιπόν, χωρίς να καταστραφεί η χώρα. Αλλά με πολύ μεγάλες απώλειες για αυτήν. Εύχομαι να «τελειώσει» και το παραμύθι των «δραχμιστών», χωρίς τις αντίστοιχες ή χειρότερες συνέπειες. Από την ψήφο μας στις ερχόμενες εκλογές θα εξαρτηθεί…

Παύλος Κιλίντζης
Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός
MSc (Τηλεπικοινωνίες)
ΜΒΑ (Διοίκηση Επιχειρήσεων)