2015-08-23 20:06:00

Η ώρα της κρίσης

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-08-23 20:06:00 Timestamp ID : 1440360360

Από τον τίτλο κάποιος περιμένει να ακούσει κάτι κλισέ ίσως και μια κινδυνολογία. Ο αρθογράφος όμως δεν έχει αυτό τον σκοπό. Γιατί με την ίδια λογική θα ακολουθούσε γραμμές των ΜΜΕ που τα τελευταία χρόνια αποσιωπούν τεράστια σκάνδαλα καθε είδους.

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι η ώρα της κρίσης. Και όπως κάθε κρίση στην παγκόσμια Ιστορία έχει και αυτή τις ευκαιρίες της. Μία απο αυτές είναι η δικαίωση ενός ανθρώπου που όλα αυτά τα χρόνια ως άλλος προφήτης προειδοποιεί , αγωνίζεται και συμμετέχει στα κοινά με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους και όχι κάποια συμφέροντα.

Ανηκώ σε αυτή τη μερίδα των ανθρώπων που παρακολουθώ τον Βασίλη Λεβέντη χρόνια. Άλλες φορές πιο διακριτικά και χαλαρά και άλλες πιο προσεκτικά και με μία πιο … κριτική ματιά ψάχνοντας να βρω το … λάθος. Σε όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν διαπίστωσα ,όπως οι περισσότεροι, ότι δεν μπορώ να του προσάψω μερίδιο ευθύνης για τη κατάντια της πολιτικής μας ζωής. Γιατί πολύ απλά αυτός τα έλεγε κι εμείς δεν ακούσαμε. Έχοντας περάσει από κομματικά άρματα και παραπλανηθεί από διάφορους νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα της κρίσης.

Η ώρα που ο παλιοκομματισμός θα περάσει στο καναβάτζο που θα έρθουν νέα χέρια να διεκδικήσουν τη μέχρι πρότεινος «κλειστή» ιδιότητα του βουλευτή χώρις εξάρτηση από συγκεκριμένα κέντρα. Χωρίς ρουσφέτια και προεκλογικές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις – υποχρεώσεις. Με αξιοκρατία αξιοπρέπεια και διαφάνεια όπως δηλώνει απερίφραστα εδώ και χρόνια η Ένωση Κεντρώων.

Πολλοί θα είναι αυτοί που θα χλευάσουν και κάποιοι άλλοι θα με πουν ρομαντικό. Εάν έχουν κάτι καλύτερο να μου προτείνουν είμαι εδώ να το ακούσω πάντα με γνώμονα το εθνικό καλό και το αύριο των παιδιών μας. Αν όχι τότε καλύτερα να σωπάσουν.

Είναι λοιπόν η ώρα της κρίσης. Η ώρα που όλοι θα πρέπει να δούμε το κοινό καλό πέρα από το προσωπικό συμφέρον των λίγων, η ώρα που θα πρέπει πραγματικά να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο σε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα δείχνοντας τον δρόμο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωης όλων μας.

Κρίνετε, συμμετέχετε, βοηθήστε μας!