2015-09-05 21:19:00

Κερδίζοντας την μάχη του Κεντρώου Χώρου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-09-05 21:19:00 Timestamp ID : 1441487940

Σήμερα, σε μια εποχή όπου οι λέξεις δείχνουν να έχουν χάσει το νόημα τους έχοντας αποφορτιστεί από τα εννοιολογικά φορτία τα οποία φέρουν, είναι απαραίτητο όσο ποτέ ο Κεντρώος χώρος να επαναδιεκδικήσει τον φυσικό του χώρο μέσα από μια διαδικασία αυτοπροσδιορισμού και ενεργητικής παρουσίας.

Ο Κεντρώος χώρος ο οποίος αποτελεί ιστορικά τον κυρίαρχο χώρο στη χώρα μας, ένιωσε το βάρος της προδοσίας από το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Τα κόμματα αυτά αφού πρώτα καπηλεύτηκαν τον κεντρώο χώρο και τα ιδεολογικά νάματα τα οποία φέρει, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πελατειακές τους δομές και την εγχώρια διαπλοκή, είναι έτοιμα να τον παραδώσουν, βαθιά πληγωμένο, βορρά στην εξαλλότητα των άκρων (είτε δεξιών είτε αριστερών).

Στις τελευταίες εκλογές η Ένωση Κεντρώων ενεργοποίησε την διαδικασία αφύπνισης όλων εκείνων των υγειών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, όλων εκείνων που ενώ έβλεπαν τη χώρα να οδηγείται στα βράχια, δεν το έβαλαν κάτω αλλά αντ’ αυτού συνέχισαν να μάχονται.  Όλων αυτών οι οποίοι δεν δέχτηκαν να γίνουν πελάτες σε ένα πολιτικά διεφθαρμένο σύστημα αλλά στάθηκαν απέναντι του ως υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες. Όλων αυτών που απέναντι στο εύκολο δανεικό χρήμα και την επίπλαστη ευμάρεια προέβαλλαν την αξιοκρατία, την παραγωγικότητα, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον πολιτικό πολιτισμό.

Οι προσπάθειες των υπαιτίων για την σημερινή κατάσταση  θα «ξεφουσκώσουν» και το «ποτάμι» τους θα αποδειχτεί άνυδρο. Οι εκλογές τη 20ης Σεπτεμβρίου θα δώσουν με μεγαλύτερη ένταση το μήνυμα ότι το υγιές κομμάτι της κοινωνίας είναι παρόν. Η Ένωση Κεντρώων είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι από εδώ και πέρα θα συμπαρασύρει σε αυτόν τον αγώνα όλο και περισσότερους πολίτες. Η  νέα γενιά είναι αυτή η οποία θα εξασφαλίσει τον θρίαμβο της λογικής και την επαναφορά του ορθού πολιτικού λόγου στην πολιτική μας ζωή. Η γενιά αυτή διεκδικεί αυτά που οι προηγούμενοι χλεύασαν και αγνόησαν. Διεκδικεί την αξιοκρατία, την πολιτική ηθική και την επιστροφή του ορθολογισμού στα δημόσια πράγματα  διεκδικεί δηλαδή να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, η οποία δεν θα αποτελεί κράτος-παρίας της Ευρώπης αλλά ένα ισότιμο και αξιοσέβαστο μέλος της.

Η Ένωση Κεντρώων αποτελεί την μοναδική υγιή πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εκφράσει τις δημοκρατικές και πολιτικά φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου μας, καθότι δεν υπήρξε ποτέ μέρος του πελατειακού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος αλλά πάντα απέναντι του. Η  επιτυχία δεν θα είναι προϊόν πολυδάπανων προεκλογικών εκστρατειών ούτε αποτέλεσμα επικοινωνιακών ελιγμών αλλά αποτέλεσμα της ιστορικής δικαίωσης ενός έντιμου πολυετούς αγώνα έναντι της πολιτικαντοποίησης της πολιτικής μας ζωής. Η νίκη του παλαιοκομματικού συστήματος έναντι της Ένωσης Κεντρώων όλα αυτά τα χρόνια, την οποία πολέμησαν και εξόρισαν από τον πολιτικό διάλογο, αποδείχτηκε πύρρειος και τα ποδάρια της διαπλοκής, την οποία υπηρέτησαν,  κοντά.