2015-09-19 08:33:00

Αποχή στην αποχή

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-09-19 08:33:00 Timestamp ID : 1442651580

Συμπολίτη,

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η αποχή ήταν, σε ποσοστό επί του συνόλου των ψηφοφόρων στο 36,13%. 
Στις εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν στο 34,88%.

Μονίμως εκφράζεις τη δυσαρέσκεια πως αποφασίζουν οι άλλοι για σένα.
'Εχεις δίκιο. Επειδή απέχεις. Συνειδητητά ή και εξ ανάγκης.

Το να απέχεις επειδή δεν έχεις μεταφέρει τα εκλογικά δικαιώματα σου από τον μακρυνό τόπο καταγωγής σου και δε μπορείς να αντέξεις το κόστος μετακίνησης, αν και θα μπορούσε να λυθεί εύκολα και γρήγορα με μια επίσκεψη σου στο κοντινότερο ΚΕΠ, είναι κατανοητό.

Δεν είναι κατανοητό το να απέχεις από τις εκλογικές διαδικασίες επειδή έχεις σχηματίσει την άποψη πως δεν αξίζει να ασχοληθείς πλέον, πως δεν αξίζει κανένας την ψήφο σου, πως όλοι είναι βρώμικοι, πως όλοι είναι κακοί, πως τίποτε δεν θα αλλάξει, πως τίποτε και με κανένα τρόπο δε μπορεί να αλλάξει, πως όποιο κόμμα και να ψηφίσεις πάλι τα ίδια θα γίνουν.

Δεν είναι κατανοητό το γιατί αφήνεις να αποφασίζουν οι άλλοι γα σένα, για θέματα που αφορούν το δικό σου μέλλον, το μέλλον του συντρόφου σου, το μέλλον των παιδιών σου, το μέλλον των φίλων σου, της οικογένειας σου.

Δεν είναι κατανοητό το γιατί επιλέγεις να πας για καφέ, να χαζέψεις στο κινητό σου τα καλύτερα βίντεο του YouTube, να βγάλεις selfie, όταν οι άλλοι επιλέγουν να αποφασίσουν για σένα.

Κάνεις το ίδιο στις παρέες σου;
Αφήνεις τους φίλους σου να αποφασίσουν για το τι καφέ θα παραγγείλεις;
Αφήνεις τους φίλους… ή ακόμη χειρότερα, τους αγνώστους σου, να αποφασίσουν για το που θα στείλεις το βιογραφικό σου;

Η Ελλάδα σε χρειάζεται. Η Ελλάδα, η χώρα μας, χρειάζεται ενεργούς πολίτες, πολίτες που θα πουν τη γνώμη τους με την ψήφο τους.

Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος. 'Οτι και αν ψηφίσεις. Οποιοδήποτε κόμμα και αν υποστηρίξεις. 
Δε σου ζητάμε να ψηφίσεις υποχρεωτικά την 'Ενωση Κεντρώων.

Σου ζητάμε να κάνεις τα βήματα προς το εκλογικό κέντρο, να δώσεις την ταυτότητα σου στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, να λάβεις το φάκελο και να πεις τη γνώμη σου… ελεύθερα και χωρίς βιασύνη.

Κάνε την επανεκκίνηση στη χώρα μας, με μια κίνηση :

Την ψήφο σου!