2015-10-23 11:48:00

Συνάντηση του Γιάννη Καλλιάνου, Εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, με τον Πρόεδρο Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-10-23 11:48:00 Timestamp ID : 1445600880

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΘΗΝΑ 23/10/2015

Σήμερα το πρωί στις 11:30, στα κάτω Πατήσια,  συναντήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιάννης Καλλιάνος με τον πρόεδρο του Πανελληνίου συλλόγου Παραπληγικών κ. Βίγλα Αθανάσιο (ο σύλλογος αριθμεί 6000 μέλη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%), ύστερα από αίτηση του ιδίου του εκπροσώπου προς την γραμματεία του συλλόγου. Η συνάντηση προγραμματίστηκε με αφορμή την αίτηση ομάδας Παραπληγικών (που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή εχθές) προς τον Γιάννη Καλλιάνο ώστε να εισακουσθούν τα αιτήματα τους μέσα στο κοινοβούλιο, λέγοντας ότι επιθυμούσαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, που εκτός από εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων θα είναι το ερχόμενο εξάμηνο και βουλευτής Β' Πειραιώς, συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο όλα εκείνα τα θέματα τα οποία αποτελούν "αγκάθι" για την συνέχιση της φυσιολογικής ζωής της ευαίσθητης αυτής ομάδας των πολιτών μας.

Τα αιτήματα τους ήταν συγκεκριμένα, όπως να μην επηρεαστούν τα άτομα με αναπηρία απο το νέο και σκληρότερο μνημόνιο αλλά και τις οριζόντιες μειώσεις και περικοπές, να μην θιγούν τα εναπομείναντα κεκτημένα τους (όπως το αφορολόγητο) αλλά και να ακολουθηθούν μέτρα ανακούφισης (να παρέχονται χωρίς συμμετοχή τεχνητά βοηθήματα, αναλώσιμα και φάρμακα)

Ο κ. Καλλιάνος διαβεβαίωσε τον κ. Βίγλα ότι όχι μόνο θα κοινοποιήσει σε όλα τα media τα αιτήματα τους αλλά και ότι θα κάνει γνωστές τις απόψεις του συλλόγου των Παραπληγικών στον πρόεδρο κ. Λεβέντη αλλά και μέσα στο Κοινοβούλιο αφού χαρακτηριστικά είπε : "Δεν πρέπει κανένας πολιτικός αυτής της χώρας να μην είναι γνώστης των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρίες" 

Είναι ένα στοίχημα που έχει βάλει ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης κεντρώων, ένα στοίχημα που θέλησε να το κερδίσει βλέποντας εχθές δεκάδες παραπληγικούς έξω από τη Βουλή να ζητάνε να μην τους κοπεί το προνοιακό τους επίδομα λόγω του ότι τα μηνιαία έξοδα τους αγγίζουν τουλάχιστον τα 1600 ευρώ (φυσιοθεραπείες, αναλώσιμα υλικά, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, σύνοδοι κτλπ) 

Γραφείο Τύπου
press@enosi-kentroon.gr