2015-11-12 14:10:00

Πολιτικοί και αλήθεια

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-11-12 14:10:00 Timestamp ID : 1447337400

Οι εκλογές της  20ης Σεπτεμβρίου αν μη τι άλλο ανέδειξαν πέρα από το γνωστό – δεύτερη φορά Αριστερά – το πραγματικό πρόβλημα της πολιτικής που σχετίζεται με την ένδεια πολιτικών προσώπων σε όλες τις βαθμίδες   άσκησης εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την πεπατημένη των παλαιοκομματικών πρακτικών, που καταδίκαζε και συνεχίζει (!!!) να καταδικάζει, έταξε, υποσχέθηκε, καπηλεύθηκε και αμφισβήτησε, προκειμένου να αρπάξει την ψήφο των πολιτών, ευαγγελιζόμενος την επόμενη μέρα μέσα από την ασάφεια της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ.
Όμως, η επόμενη ημέρα δε διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη. Δε διαφέρει σε τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια με το διαρκώς προβληματισμένο Σαμαρά και τον αενάως φωνασκούντα Βενιζέλο. Δε διαφέρει σε τίποτα από όσα ζήσαμε και είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναζούμε πάλι.

Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε όσους ασκούν το επάγγελμα του πολιτικού, να ενσωματώσουν στον λόγο τους την αλήθεια. Γιατί, επίσης, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ δε γνώριζαν ποιο δρόμο τελικά θα ακολουθούσαν.
Θα πρέπει, λοιπόν, να συμφωνήσουμε επιτέλους στο μίνιμουμ.
Στην Ένωση Κέντρου – έναν πολιτικό χώρο που διεκδικούν δεξιοί, σοσιαλιστές, αριστεροί αλλά τελικά εκφράστηκε στο πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη – διεκδικούμε δάφνες κοινής λογικής και υποστηρίζουμε το απλό.

ΝΑΙ χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.
ΝΑΙ χρειάζονται αλλαγές.

Αλλά πως θα εφαρμόσεις τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, χωρίς να έχεις τον κόσμο δίπλα σου; Και πως θα έρθει ο κόσμος δίπλα σου όταν κατάφωρα τον έχεις κοροϊδέψει;

Το μίνιμουμ, λοιπόν, είναι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει η αλήθεια να πηγαίνει μπροστά. Να συμφωνήσουμε ότι η – δεύτερη φορά – Αριστερά πρέπει να παραδειγματιστεί από την πορεία της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , που έσκιζε τα Μνημόνια στην αρχή, που διαμαρτύρονταν υπουργοί της γιατί η τρόικα τους έκλεβε τη δόξα, που τα έκτακτα μέτρα έγιναν μόνιμα – τα εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση- που παράτησε στη μέση όποια μεταρρύθμιση επιχείρησε να φέρει, χάριν πολιτικής τακτικής.

Στην Ένωση Κεντρώων δεν επιδιώκουμε την εξουσία αλλά ούτε επενδύουμε στην πολιτική ανωμαλία. Θέλουμε σταθερότητα για αυτό και έχουμε δηλώσει παρόντες. Με τις αρχές μας και τα πιστεύω μας. Άλλωστε  η πολιτική, όπως  λένε, είναι η τέχνη του εφικτού.