2015-12-01 09:59:00

Απαντάμε με αλληλεγγύη…

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-12-01 09:59:00 Timestamp ID : 1448963940

Το πρόσφατο μακελειό στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας, από τους φανατικούς ισλαμιστές-τζιχαντιστές του ISIS, έφερε στο προσκήνιο – εκτός από τα προβλήματα ασφάλειας που πρέπει πλέον να διαχειριστεί τόσο η Γαλλία όσο και ολόκληρη η Ευρώπη – την αδυναμία αντιμετώπισης ενός θέματος, που υπήρχε στην καρδιά των φανατικών ισλαμιστών αλλά φούσκωσε  από την πολιτική των μεγάλων δυνάμεων που αδυνατούσαν να δουν πέρα από τα στενά οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα.

Ως χώρα η Γαλλία κουβαλά στα σπλάχνα της, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή  χώρα, κοινωνικές αντιπαραθέσεις, παρά το γεγονός ότι πρόσφερε τις κοινωνικές της δομές στους μουσουλμάνους μετανάστες που δέχτηκε εξαιρετικά νωρίς στο έδαφός της.

Το αποτέλεσμα δείχνει, ωστόσο, πως δεν έφτανε αυτό από μόνο του. Το γεγονός ότι Γάλλοι αλλά και κεντροευρωπαίοι, νέοι κυρίως, ασπάζονται τη τζιχάντ – στο όνομα μιας ερμηνείας του Κορανίου που αποκρούουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι – για να εκδικηθούν τη Δύση και τον πολιτισμό της, προκαλεί έκπληξη αλλά και θλίψη.

Αν οι αναλύσεις ήταν ικανές να σταματήσουν τη βαρβαρότητα, τότε τα πράγματα θα ήταν απλά. Γιατί σήμερα, κάποιες οικογένειες δε θα δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και κάποιες αγκαλιές δεν θα  μπορέσουν να κλείσουν μέσα τους αγαπημένα πρόσωπα.

Ναι, τούτες τις ώρες είμαστε όλοι Γάλλοι, όπως ήμασταν και Αμερικανοί και Σέρβοι και Σύριοι – και ο κατάλογος δεν έχει σταματημό.

Είμαστε όλοι Γάλλοι, γιατί στη βία απαντάμε με την αλληλεγγύη .

Απαντάμε με την παρουσία μας.
Απαντάμε με το να συνεχίσουμε να ζούμε.
Απαντάμε με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό μας.
Απαντάμε με  Δημοκρατία.

Είμαστε όλοι Γάλλοι και αυτό χρειάζεται τρεις λέξεις:
UMANITE-EGALITE-FRATERNITE