2015-12-04 11:25:00

Νοοτροπία νεοελλήνων

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-12-04 11:25:00 Timestamp ID : 1449228300

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς την νοοτροπία πολλών νεοελλήνων.

Πριν ελάχιστους μήνες εξέλεξαν μία κυβέρνηση που είχε ήδη υπογράψει ένα αντιλαϊκό μνημόνιο η ψήφισαν μνημονιακά κόμματα και σήμερα απεργούν διαμαρτυρόμενοι.

Διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, τον προϋπολογισμό και την κακιά μας την μοίρα.

Την ίδια στιγμή που άλλοι εξακολουθούν να λεηλατούν το πτώμα της χώρας.

Ότι μπορούμε να αρπάξουμε μέχρι και το τελευταίο κοκαλάκι.

Όλη η προσπάθεια των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν είναι να διατηρήσουν όσο μπορούν τους κομματικούς στρατούς τους, ελπίζοντας ότι με κάποιο τρόπο θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των μεγάλων ρουσφετιών και της μεγάλης μάσας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 400 περίπου εκατομμύρια που πρέπει να επιστρέψουν οι αγρότες.

Όχι ο κ. Χατζηγάκης ,αλλά οι αγρότες. Φυσικά για άλλη μια φορά θα υβριστούν οι Ευρωπαίοι, γιατί αυτοί φταίνε και όχι τα ψέματα μέσα στα οποία γαλουχηθήκαμε, με ευθύνη των διεφθαρμένων κομμάτων.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες προσπαθούν να εδραιώσουν την θέση τους ως οι νέοι αφεντάδες της χώρας ,ψάχνοντας τρόπους να προωθήσουν τα δικά τους παιδιά.

Αντί να σκέφτονται ,πως θα βγούμε από την κρίση ,αναλώνονται στο πως θα εκλέξουν η προωθήσουν στις θέσεις του δημοσίου τους δικούς τους.

Και η χώρα; Πότε νοιάστηκαν γι αυτή, για να νοιαστούν και τώρα;

Η είσοδος στην βουλή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι ίσως το μόνο δείγμα ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα.

Αν δεν στραφούμε προς αυτούς που λένε την αλήθεια, όσο κι αν είναι αυτή οδυνηρή πλέον ,θα φυτοζωούμε για πολλά χρόνια, θα γίνουμε οι παρίες της Ευρώπης ,μέχρι να καταλάβουμε ότι, αν δεν αλλάξουμε δεν έχουμε καμιά ελπίδα.