2015-12-07 08:48:00

​Η ΜΟΝΗ ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-12-07 08:48:00 Timestamp ID : 1449478080

Παρακολούθησα χτες ,όσο μπορούσα, τις τοποθετήσεις των βουλευτών μας με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Απορώ πως δεν βλέπουν οι Έλληνες ,ότι οι άνθρωποι που έχουν εκλέξει για να τους αντιπροσωπεύουν στην Βουλή ,για να λύσουν σημαντικά προβλήματα της ζωής και της κοινωνίας μας ,είναι βαρύτατα ασθενείς. Ίσως όχι όλοι ,αλλά πολλοί.

Χωρίς ίχνος ντροπής ,χωρίς ψυχή, αναμασούν τα ίδια και τα ίδια, βυθισμένοι μέσα στις ιδεοληψίες τους ,και την απέραντη αγωνία τους, μην χάσουν τις θέσεις και τα προνόμιά τους.

Άλλοι μας λένε για πατρίδα, άλλοι για ανθρώπινα δικαιώματα, άλλοι για δημοκρατία, τα ίδια ψέματα, το ίδιο θέατρο ,αμετανόητοι, φαντάσματα μιας εποχής που θα γραφεί στην Ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα..

Την ίδια στιγμή που η χώρα βουλιάζει, μέρα με την μέρα ,έρμαιο στα χέρια όσων αγάπησαν πιο πολύ την εξουσία από την τιμή και το χρέος προς την πατρίδα.

Μοναδική εξαίρεση ο άνθρωπος που καθυβρίστηκε και λοιδορήθηκε επί πολλά χρόνια, γιατί ήταν ο μόνος που έλεγε αλήθειες, ο μόνος που αντιστέκονταν με σιδερένια υπομονή στο κατεστημένο, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

Όσοι άκουσαν την χτεσινή του ομιλία και έχουν έστω και ένα ελαχιστότατο ίχνος τιμιότητας στην ψυχή τους, θα συμφωνήσουν πως ήταν το μοναδικό φως στο σκοτάδι.

Ο μοναδικός εμπνευσμένος λόγος με απόψεις τίμιες ,καθαρές ,γεμάτες αγάπη αλλά και αγωνία για το μέλλον της χώρας μας.

Φυσικά και θα συνεχίσουν να σε κατηγορούν Πρόεδρε. Το ξέρεις άλλωστε ότι αυτή είναι η μοίρα όσων παντρεύτηκαν ισόβια την αλήθεια.

Άλλα όσο σε κατηγορούν αυτοί ,τόσο θα σε αγκαλιάζουμε εμείς, ο λαός.

Τουλάχιστον όσοι από μας ξυπνήσαμε .Δεν είμασταν χτες στην Βουλή για να τους πούμε και εμείς ευθέως την γνώμη μας. Θα είμαστε όμως δίπλα σου στον αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς που μας κατάντησαν έτσι. Και στις επόμενες εκλογές θα πάρουν και την δική μας απάντηση.

Η είσοδος στην Βουλή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ήταν μόνο η αρχή. Η επόμενη απάντηση θα είναι τόσο κραυγαλέα που θα τρίβουν τα μάτια τους.

Τέλος ,θα έλεγα ότι αξίζει τον κόπο να ακουστεί στην Βουλή μία από τις σοφότερες κουβέντες που ειπώθηκαν από ανθρώπινα χείλη και αφορά την εξουσία.

Άλλοι την αποδίδουν στον Αριστείδη τον δίκαιο και άλλοι στον Επαμεινώνδα τον Θηβαίο.

<<ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΑ Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ>>.

Ευχαριστώ.