2015-12-16 11:36:00

Συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Dr. Peter Schoof, πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2015-12-16 11:36:00 Timestamp ID : 1450265760

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Καρόλου 28, ΤΚ 10437
Τηλ : 2105220357 – 210 4138682
press@enosi-kentroon.gr
www.antidiaploki.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΘΗΝΑ 16/12/2015

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Dr. Peter Schoof, πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέπτυξε στο Γερμανό πρέσβη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του κόμματός του (στη συνοπτική του μορφή γνωστό ως «εννέα σημεία») εφιστώντας την προσοχή των εταίρων μας συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας στο γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις ή ψευδο-μεταρρυθμίσεις που επιχειρήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις μη εξαιρουμένης της σημερινής κινήθηκαν και κινούνται στη λάθος κατεύθυνση.

Με σταθερή προσήλωση στους δημοσιονομικούς και τους άλλους διακηρυγμένους στόχους των συμφωνιών με τους δανειστές μας, σημαντικό είναι να υλοποιηθούν ποιοτικές μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι κοινωνικά ανάλγητες αλλά αντίθετα θα πολεμήσουν τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος των τελευταίων 40-60 χρόνων που είχε ως κατάληξη την πτώχευση της χώρας. Ως παράδειγμα τέτοιων παθογενειών έδωσε τον τρομακτικά υψηλό αριθμό διπλό- και  τριπλοσυνταξιούχων όσον αφορά στην κύρια σύνταξη.

Υπογράμμισε ότι η υποστήριξη της Γερμανίας και των υπόλοιπων εταίρων μας προς τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αναστραφεί ο ευρωσκεπτικισμός καθώς και η μη φιλική διάθεση απέναντι στη Γερμανία που έχουν αποκτήσει δύναμη μεταξύ των Ελλήνων πολιτών καθώς ενισχύονται και από το λαϊκισμό ορισμένων ΜΜΕ.

Τόνισε ότι η Ένωση Κεντρώων από την ίδρυσή της ήταν και παραμένει αναφανδόν υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, διατρανώνει δε πάντοτε με παρρησία ότι για την ελληνική κρίση υπεύθυνες είναι κατά πρώτο και κύριο λόγο οι ελληνικές παθογένειες και ότι οι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να τις διορθώσουν. Οι σημερινοί κυβερνώντες όπως και οι προηγούμενοι δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν επί τω βελτίω τη χώρα. Αντίθετα μέχρι και υπουργοί δημόσια διακηρύσσουν ότι ακόμη και αν εν μέρει νομοθετούν μεταρρυθμιστικά μέτρα το κάνουν υπό πίεση χωρίς πρόθεση εφαρμογής τους στην πράξη.

Στη συνέχεια ζήτησε από το Γερμανό πρέσβη να μεταφέρει στην κυβέρνησή του το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων. Δήλωσε πρόθυμος να συναντήσει την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ προκειμένου να της εξηγήσει την επιτακτικότητα των αληθινών μεταρρυθμίσεων και όχι αυτών που επιχειρούνται ως άλλοθι και προς εξαπάτηση των Ελλήνων και των ξένων. Μόνο μέσω της υλοποίησης ενός προγράμματος πραγματικών αλλαγών μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα, να υπερβεί η Ελλάδα την κρίση των τελευταίων έξι ετών και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Πρόβλεψε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει τη θέση της αργά ή γρήγορα σε μια οικουμενική κυβέρνηση στην οποία δέον να συμμετάσχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, Σύριζα και Νέα Δημοκρατία, γιατί αλλιώς μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που θα έχαιρε της υποστήριξης μόνο μικρότερων κομμάτων δεν θα μπορέσει να παραγάγει έργο.

Ο Γερμανός πρέσβης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων και υποσχέθηκε να τις μελετήσει και να τις προωθήσει στην κυβέρνησή του. Συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ότι νέες εκλογές είναι απευκταίες παρόλο που πάγια θέση της Γερμανίας παραμένει η μη ανάμειξη στις ελληνικές πολιτικές υποθέσεις. Βάσει της αμοιβαίας ελληνο-γερμανικής φιλίας, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τις ελληνικές προσπάθειες όπου η συνεργασία της είναι επιθυμητή και εφόσον προσκληθεί επί τούτου από την ελληνική κυβέρνηση. Το συμφέρον της Γερμανίας έγκειται στο να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση ώστε να επιστρέψει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι η Γερμανία, παρά το ειδικό της βάρος, δεν καθορίζει μόνη της ούτε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε την πολιτική της Ευρωζώνης επειδή στην Ευρώπη οι αποφάσεις λαμβάνονται με διαδικασίες συναπόφασης.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας και φυσικά του κοινού σπιτιού και των δύο χωρών που είναι η ενωμένη Ευρώπη. 

Απο το Γραφείο Τύπου

press@enosi-kentroon.gr