2016-01-22 11:18:00

Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-01-22 11:18:00 Timestamp ID : 1453461480

ΑΘΗΝΑ 22/01/2016

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής Α΄Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρθηκε στην επικείμενη έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο και στις άοκνες προσπάθειες του κυπριακού Ελληνισμού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα αντέξει στο χρόνο και δεν θα είναι εμβαλωματική. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον ελλαδίτικο Ελληνισμό για τη σταθερή και ανιδιοτελή στήριξή του στις προσπάθειες λύσης του εθνικού θέματος της Κύπρου.

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομήρου και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον αγώνα των Κυπρίων αδερφών μας. Ανέφερε τις πάγιες θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για αποχώρηση των εποίκων και του στρατού κατοχής, για τις αποζημιώσεις αναφορικά με τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν μονομερώς την ελληνοκυπριακή πλευρά καθώς και για επαναφορά του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου που έχει ατονήσει. Ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανώς νέα λάθη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, να λάβουν υπόψη τους την πάγια τακτική της Τουρκίας να συναινεί για αλλότριους λόγους (πχ. προκειμένου να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση) και μετά να αναιρεί τα συμφωνηθέντα. Υποσχέθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο όσον το δυνατόν συντομώτερα για να βρεθεί κοντά στον κυπριακό Ελληνισμό.

Από το Γραφείο Τύπου
press@enosi-kentroon.gr