2016-02-05 10:33:00

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Η μόνη λύση από τα αδιέξοδα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-02-05 10:33:00 Timestamp ID : 1454668380

Όταν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ο Βασίλης Λεβέντης, μας προειδοποιούσαν από το 1992 για την οικονομική καταστροφή που ερχόταν, εξαιτίας του διεφθαρμένου πελατειακού δικομματικού κράτους, πολλοί πολίτες μας λοιδορούσαν, σφύριζαν αδιάφορα και ζούσαν την ευδαιμονία των δανικών, την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, απολαμβάνοντας διορισμούς με το τσουβάλι σε δημόσιο, σε ανύπαρκτους ή άχρηστους οργανισμούς, σε ΔΕΚΟ, σε Δημοτικές επιχειρήσεις φαντάσματα, με χαριστικά δάνεια, με πλαστές γεωργικές επιδοτήσεις, πλαστές συντάξεις κλπ κλπ, χωρίς ουσιαστική προσφορά στην ανάπτυξη, χωρίς δημιουργία υποδομών σε κάθε τομέα της Οικονομίας, χωρίς δημιουργία προοπτικής νέων θέσεων εργασίας κλπ, κλπ, αλλά προσφορά μόνο στην κατανάλωση και στην σπατάλη.

Η περίοδος των δανεικών και της ευδαιμονίας κράτησε αρκετά, διότι στο μεταξύ από το 2000 πέσανε χρήματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες και τις απαιτούμενες υποδομές που μας κόστισαν 5πλάσια του κανονικού, και παρά την πλασματική ανάπτυξη ακόμη και το 2005 είχαμε 7,5% ανεργία.

Μέχρι τότε όλοι οι πολιτικοί κομματικοί σχηματισμοί μηδενός εξαιρουμένου και οι μεγαλόσχημοι αρχηγοί τους (Καραμανλής, Παπανδρέου, Βενιζέλος, κλπ) αλλά και οι μικρότεροι (Τσίπρας, Κουβέλης, Παπαρήγα κλπ), συναγωνίζονταν σε παροχολογίες, σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και κανένας πλην της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΡΤΩΩΝ δεν έδειχνε τουλάχιστον να αντιλαμβάνεται που πάει το πράγμα και να ανησυχεί.

Ο πολωτικός δικομματισμός λειτουργούσε πάντα υπέρ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και οι κομματικοί στρατοί εναλλάσσονταν στην εξουσία κατακτώντας ανάξια τις καρέκλες της με μία θαυμαστή νομοτέλεια βοηθούντος του εκλογικού συστήματος και του μπόνους, φροντίζοντας, μόνο για τα δικά τους παιδιά σε ζηλευτές θέσεις.

Με τον τρόπο αυτό είχε τακτοποιηθεί μόνο το 40% ως 50% του Λαού, ενώ οι υπόλοιποι βολεύονταν προσωρινά σε ευκαιριακές εργασίες ή ήσαν άνεργοι (7,5%).

Ήδη ακόμα και το 2007 – 8, όταν πλέον ήταν ορατό στους περισσότερους ότι οδεύουμε προς οικονομική καταστροφή, ακόμα και τότε, οι άνθρωποι της Αριστεράς ( ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ επαναστατικές δυνάμεις), αλλά και του ΠΑΣΟΚ, διεκδικούσαν αυξήσεις του βασικού μισθού από τα δανεικά, λοιδορούσαν το μισθό των 750 ευρώ, και υπόσχονταν τα πάντα χωρίς να υπάρχει οικονομική πίτα για να μοιραστεί, χωρίς να υπάρχει ανάπτυξη, αλλά και χωρίς κανένα πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης, αλλά πολλά θα, θα, θα, …

Ακόμα και οι λαϊκιστές της Δεξιάς μιλούσαν για διολισθήσεις και ήπιες προσαρμογές, και παράλληλα πολλαπλασίασαν το χρέος και τα ελλείματα, με ακατάσχετους διορισμούς στο Δημόσιο κλπ, και μόνο την τελευταία στιγμή ο Καραμανλής πρόλαβε να μην σκάσει στα χέρια του η βόμβα και γλύτωσε με τις εκλογές.

Ήρθε μετά ο Παπανδρέου ο μικρός, ο κληρονόμος του «μεγάλου ονόματος» αφού υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, γιατί δήθεν υπήρχαν λεφτά.

Μετά οι κύριοι της Αριστεράς που δεν είχαν ούτε τότε καταλάβει που πήγαινε η οικονομία την τελευταία 5ετία και αφού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη λαϊκή δυσαρέσκεια και καλλιέργησαν κάθε προσδοκία σε όλους, παρέσυραν σημαντική μερίδα του λαού (κυρίως τους βολεμένους Πασόκους) και κακή τη τύχη βρίσκονται σήμερα στην εξουσία, χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν, χωρίς σχέδιο, αλλά με παρωχημένες ιδεοληψίες και μας οδηγούν στην πλήρη και ολοκληρωτική κατάρρευση.

Πριν καταστραφεί η χώρα τελειωτικά πρέπει να παραιτηθούν, και να σχηματιστεί κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΊΑΣ με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και των λοιπών Ευρωπαϊκών Δημοκρατικών κομμάτων μας, να καταρτίσουν ένα ενιαίο λεπτομερειακό πρόγραμμα ανόρθωσης το οποίο να στηρίξουν στην Βουλή, και το οποίο να κληθούν να εφαρμόσουν εγνωσμένου κύρους τεχνοκράτες (οι οποίοι και δεν θα επιτραπεί στο μέλλον να πολιτευθούν τα επόμενα 8 χρόνια για ευνοήτους λόγους) και οπωσδήποτε όχι πολιτικάντηδες πολιτικοί, που το μόνο που σκέπτονται είναι το ρουσφέτι για την επανεκλογή τους.

Για διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ οι πράξεις της θα ελέγχονται και θα συντονίζονται ασφυκτικά κάθε μήνα από τα συμμετέχοντα κόμματα μέσω Διευθυντηρίου που θα απαρτίσουν τα κόμματα, σαν να έχομε δημιουργήσει εμείς μία δική μας ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ που να ελέγχει την εφαρμογή του προγράμματος Εθνικής Σωτηρίας. Έτσι πριν έρθουν στην Βουλή οι κυβερνητικές αποφάσεις σαν νομοσχέδια, θα υπάρχει ένας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τα συμμετέχοντα κόμματα του Διευθυντηρίου, ώστε να αποφεύγονται οι κομματικές χαριστικές πράξεις και να εγκρίνονται όσο αυτό είναι εφικτό (γιατί πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος του κομματισμού) πράξεις επωφελείς για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Στη συνέχεια αυτές οι ελεγμένες αποφάσεις θα εισέρχονται στη Βουλή για τον τελικό αυστηρό κοινοβουλευτικό έλεγχο και ψήφιση.

Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα μέχρις εξαντλήσεως της τετραετίας. Και να αφήσουν ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και λοιποί τους κομματικούς εγωϊσμούς και τις ανώφελες αυτοδυναμίες που η ιστορία των τελευταίων 40 ετών έχει αποδείξει ότι μεταπίπτουν πολύ γρήγορα με μαθηματική ακρίβεια σε πελατειακό κομματικό καθεστώς .

Αν υπάρχει ίχνος πατριωτισμού στα κόμματα της Βουλής πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, πριν ξεσπάσει η λαϊκή οργή και σαρώσει τα πάντα, και να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του Κράτους, θα εμπνευστούν όλοι οι Έλληνες Πατριώτες να αγωνιστούν να προσφέρουν κάθε δημιουργική ιδέα για ανάπτυξη, που το Κράτος πρόθυμα θα αγκαλιάσει, και ταυτόχρονα θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων προς τον Λαό και την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, και έτσι θα έρθει πολύ γρηγορότερα η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, και εξ αυτής η πολυπόθητη μείωση της ανεργίας. 

Παράλληλα επειδή η βελτίωση της κατάστασης δεν θα έρθει άμεσα, θα πρέπει για λόγους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, (αυτό το χρωστάμε στους άνεργους, στους μη προνομιούχους και στους παραπεταμένους από τον δικομματισμό Έλληνες), με τις πρώτες πράξεις της η Νέα Κυβέρνηση να εξαφανίσει τις παθογένειες και τα προνόμια των ολίγων όπως συντάξεις βουλευτών, πρώην προέδρων, προνόμια ειδικών ομάδων δημοσίων υπαλλήλων, πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κατάργηση ειδικών οικονομικών ενισχύσεων σε προσωπικό ΔΕΚΟ κλπ, ενοποίηση των πολλαπλών συντάξεων σε μία με πλαφόν 1500 ευρώ το πολύ, μείωση συντάξεων και μισθών αιρετών αξιωματούχων του κράτους, κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων, μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων τους στο ελάχιστο δυνατό κλπ.

Επίσης πρέπει στο πολιτικό επίπεδο να καθιερωθεί η ΑΠΛΗ & ΑΔΟΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ χωρίς μπόνους και λοβιτούρες, να μειωθούν οι βουλευτές σε 200, με χρονική περίοδο στη Βουλή τα 8 χρόνια, διότι μετά την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας των κομμάτων μέχρι το τέλος της τετραετίας θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η συνεργασία των κομμάτων, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, όπως ισχύει σε όλη την Δημοκρατική Ευρώπη, και να αναδειχθεί το αξίωμα του βουλευτή σε λειτούργημα και όχι σε προσοδοφόρο επάγγελμα μέχρι τα βαθειά γεράματα. Καθώς επίσης να καθιερωθεί το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, για να καταργηθεί οριστικά το πελατειακό κράτος.

Μεσσίες δεν υπάρχουν πια, ούτε κληρονόμοι πολιτικών ονομάτων, ούτε χαρισματικοί νεοφώτιστοι πολιτικοί με άριστα βιογραφικά. Μόνο δια της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων που συγκλίνουν θα επέλθει κοινωνική και οικονομική σταθερότητα και ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αυτό θα το επιβραβεύσει πρώτα – πρώτα ο πολύπαθος Λαός μας αλλά και όλη η Ευρώπη, που κυβερνάται δεκαετίες τώρα με κυβερνήσεις συνεργασίας, και θα στηρίξει την προσπάθειά μας.

Κωνσταντίνος Λεβέντης