2016-03-09 12:24:00

Συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη με τον πρόεδρο της Βουλής της Ιορδανίας

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-03-09 12:24:00 Timestamp ID : 1457526240

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΘΗΝΑ 04/02/2016

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στη Βουλή των Ελλήνων συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Προέδρου της Βουλής της Ιορδανίας κ. Atef al Tarawneh καθώς και Ιορδανών βουλευτών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εξαιρετικό. Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών που και οι δύο αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Δεσμεύθηκαν να τις εμβαθύνουν και να τις ισχυροποιήσουν σε όλους τους τομείς (πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, στρατιωτικό) ακόμη περισσότερο.

Μίλησαν εν εκτάσει για το νέο τεράστιο πρόβλημα, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν η Ελλάδα και η Ιορδανία για την αντιμετώπισή του. Η συζήτηση περιέλαβε και το Συριακό καθώς και την αδήριτη ανάγκη για ειρήνη και ήτταςτης τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής της Ιορδανίας τη στήριξη της χώρας του σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού καθώς και στη μη αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».