2016-03-15 10:32:00

Γιατί προτείνουμε οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-03-15 10:32:00 Timestamp ID : 1458037920

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ.

Ολόκληρος ο σημερινός πολιτικός κόσμος (βουλευτές, στελέχη, κλπ) πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι δημιουργήματα του υπάρχοντος βαθιά ριζωμένου πελατειακού πολιτικού συστήματος που διαφεντεύει τη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Ο κόσμος αυτός οφείλει και στηρίζει την ύπαρξή του εν πολλοίς στην διαπλοκή (ΜΜΕ, Τραπεζών, Εργολάβων, Κρατικοδίαιτων Επιχειρήσεων κλπ παθογενειών), στις πελατειακές σχέσεις με τις διάφορες κοινωνικές τάξεις και ομάδες ψηφοφόρων, στο νόθο συνδικαλισμό, στο ρουσφέτι, στην δημαγωγία, στο ψέμα, στο νεποτισμό, στην οικογενειοκρατία, και γενικά στη αξιοποίηση κάθε πλάγιου μέσου για την προβολή των ημετέρων αλλά και την διαβολή των αντιπάλων. Η μεταπολίτευση στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήρθε στη χώρα, γιατί όλοι σχεδόν οι Θεσμοί (Σύνταγμα, Βουλή, Δημόσια Διοίκηση, Εκλογικό Σύστημα, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Εκκλησία, κλπ) θεσμοθετήθηκαν στα μέτρα συγκεκριμένων προσώπων (κυρίως Καραμανλή, Παπανδρέου κλπ) και όχι για να έχουν διαχρονική αντικειμενική ισχύ.Επομένως το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι προσβεβλημένο από την τοξικότητα του πελατειακού πολιτικού συστήματος και ως εκ τούτου δεν είναι το καταλληλότερο για να επανδρώσει την Οικουμενική Κυβέρνηση Σωτηρίας.

Aπαιτούνται λοιπόν πρόσωπα με εγνωσμένο ευρωπαϊκό κύρος, τιμιότητα, και εξειδικευμένες γνώσεις στους βασικούς τομείς (οικονομία, δημόσια διοίκηση, υγεία, παιδεία, κλπ), τα οποία να υπηρετήσουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας τετραετίας τους στρατηγικούς στόχους και μόνο που θα καθορίσουν τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Τα πρόσωπα αυτά δεν θα κάνουν προσωπικές πολιτικές (όπως κάνουν οι πολιτικάντηδες υπουργοί που στο μυαλό τους έχουν μόνο την επανεκλογή τους), αλλά με την τεχνογνωσία που διαθέτουν, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί στην εφαρμοσμένη πολιτική και έτσι στην εξυπηρέτηση των στόχων που θα καθορίσουν τα συνεργαζόμενα κόμματα.

Οι τεχνοκράτες υπουργοί, θα απαιτηθεί να απόσχουν από τις δύο επόμενες βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να μην πέσουν στον πειρασμό της ρουσφετολογίας (που είναι το εθνικό πολιτικό σπορ) και να είναι αφοσιωμένοι αυστηρά στα καθήκοντα τους.

Τα κόμματα που θα απαρτίσουν την Οικουμενική Κυβέρνηση πρέπει να καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα των ευρωπαϊκών κομμάτων και οπωσδήποτε και των δύο μεγαλύτερων, για να είναι αποτελεσματικότερη η πολιτική εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Σωτηρίας της χώρας μας.

Τα συνεργαζόμενα κόμματα θα καταρτίσουν το Εθνικό Σχέδιο Σωτηρίας, σε όλους τους τομείς, με σαφές χρονοδιάγραμμα για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, και τους οικονομικούς στόχους της χώρας, το οποίο και θα τεθεί υπόψιν και των εταίρων μας στην Ε.Ε. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα υποβληθεί υπό μορφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στην Βουλή για έγκριση από τα κόμματα, ώστε να το πληροφορηθεί και ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, για να υπάρχει και κοινωνική στήριξη.

Τα συνεργαζόμενα κόμματα θα συμφωνήσουν στη συνέχεια και στο Σχέδιο Αναθεώρησης του Συντάγματος, για να εκσυγχρονιστεί το σύνταγμα μας.

Τα κόμματα αυτά αφού καταρτιστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε κυβερνητικό τομέα, θα καταρτίσουν και ένα διακομματικό ολιγομελές συντονιστικό όργανο που θα παραστέκεται και θα ελέγχει όλες τις κυβερνητικές πράξεις των Τεχνοκρατών υπουργών, πριν εμφανιστούν στη Βουλή για ψήφιση.

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι αυτό είναι περιττή γραφειοκρατία, εν τούτοις στην πράξη η γραφειοκρατία θα είναι πολύ λιγότερη από την σημερινή, κατά την οποία οι περισσότερες υπουργικές αποφάσεις είναι ή υποκρύπτουν διαπλοκή, πελατειακή σχέση, ρουσφετολογία κλπ κλπ. και ως εκ τούτου είναι περιττές, άχρηστες και εν πολλοίς επιζήμιες. Θα έχουμε με το προτεινόμενο σύστημα λιγότερες ίσως αποφάσεις, αλλά πολύ αποτελεσματικότερες, πρακτικότερες, πιο τίμιες και καθαρότερες.

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι αφήνουμε έτσι την Αξιωματική Αντιπολίτευση – κατά τον ισχύοντα κανονισμό της Βουλής – στην Χ.Α. ή στο ΚΚΕ. Ο ισχυρισμός είναι έωλος διότι και τα δύο αυτά κόμματα είναι περιθωριακά, αρνούνται τον εθνικό προσανατολισμό προς την Ευρώπη, ο οποίος παρά τις όποιες ατέλειες είναι και θα είναι η μόνη ορθολογική λύση για τη χώρα μας. Από αυτά η μεν Χ.Α. δεν πιστεύει στην Δημοκρατία αλλά επιδιώκει την ανατροπή της με κάθε μέσο ακόμη και την ωμή βία, το δε ΚΚΕ επιδιώκει να εγκαθιδρύσει νέο σοβιετικού τύπου καθεστώς, όπου πάλι η Δημοκρατία δεν θα λειτουργεί και όλες οι εξουσίες θα ανήκουν δήθεν στο Λαό, αλλά στην ουσία θα κατευθύνονται από την κομματική γραφειοκρατία του ΚΚΕ, μοντέλο που δοκιμάστηκε και καταδικάστηκε παγκοσμίως (Σοβιετική Ένωση). Η Αντιπολίτευση στην ουσία θα διεξάγεται εσωτερικά στην κυβέρνηση, από τον διάλογο των συμμετεχόντων κομμάτων στην Οικουμενική μέχρι να οριστικοποιηθούν οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις και όχι από τις άναρθρες κραυγές τις Χ.Α. που πιστεύει στη βία και στον φασισμό, ή την καθιερωμένη αντισυστημική κριτική του ΚΚΕ που αρνείται τα πάντα και περιμένει να καταστραφεί η χώρα μήπως και πάρει την εξουσία.

Με την Οικουμενική Κυβέρνηση Τεχνοκρατών θα αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς και στην Ευρώπη. Θα έρθουν ξένες και ντόπιες επενδύσεις. Θα επιταχυνθεί η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, θα εξαλειφθούν οι χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, θα αρθούν οι ανισότητες και οι πελατειακές νοοτροπίες, θα ενισχυθεί η λαϊκή ενότητα και το λαϊκό φρόνημα και θα συλλειτουργήσει για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η ανόρθωση της οικονομίας η ανάπτυξη η εξάλειψη της ανεργίας και η πρόοδος του τόπου. 

Κωνσταντίνος Λεβέντης