2016-03-31 17:29:00

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-03-31 17:29:00 Timestamp ID : 1459445340

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Καρόλου 28, ΤΚ 10437
Τηλ : 2105220357 – 210 4138682
press@enosi-kentroon.gr
www.antidiaploki.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                       Αθήνα, 31/3/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μετά από ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση. 
"Ο Γ. Παπανδρέου ήρθε σε επαφή με την Ένωση Κεντρώων και τον πρόεδρο της κ. Βασίλη Λεβέντη κατόπιν διαβίβασης εις αυτόν του φακέλου που του κοινοποίησε η Σοσιαλιστική Διεθνής που περιελάμβανε το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων να γίνει επίσημο μέλος της. Αν διερωτώνται κάποιοι γιατί επιλέξαμε την ομάδα των σοσιαλιστικών κομμάτων για να αδελφοποιηθούμε μαζί της, πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κόμματα του κέντρου είναι σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και ότι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να αδελφοποιηθούμε με ομάδες φιλελεύθερες ή δεξιές. 

Ο Γεώργιος Μαύρος όταν ίδρυσε την "Ένωση Κέντρου νέες δυνάμεις" το 1974, την ίδρυσε ως κόμμα σοσιαλδημοκρατικό. Η επαφή μας με τον ΓΑΠ έχει να κάνει μόνο με το ζήτημα της διαβίβασης σε αυτόν του φακέλου του αιτήματος μας, για ένταξη στην Σοσιαλιστική Διεθνή και όχι με οτιδήποτε άλλο. Αυτό προς γνώση κάποιων που βιάζονται να βγάλουν πεπλανημένα συμπεράσματα. Ο χώρος του κέντρου είναι χώρος της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, πολλά κόμματα που είναι μέλη της Σ.Δ. έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία των κρατών τους και η Ένωση Κεντρώων θα έχει ακριβώς αυτή την αποστολή, η διεθνής Σοσιαλδημοκρατία να ξαναφτιάξει τις γέφυρες της με την κοινωνία και με την νεολαία". 

Γραφείο Τύπου
press@enosi-kentroon.gr