2016-04-07 14:59:00

Φαβέλα η «Ελλάς» και τα Wikileaks

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-04-07 14:59:00 Timestamp ID : 1460041140

Οι καθημερινές εξελίξεις πραγματικά είναι τόσο γρήγορες, τόσο καταιγιστικές, που μας αφήνουν άφωνους. Το προσφυγικό θέμα είναι πολύ δύσκολο και η γιγάντωσή του απότομη σαν απότοκο της πολιτικής των ανοικτών συνόρων. 

Φαίνεται πολύ καλά σχεδιασμένο από τους γείτονές μας το πώς θα κινηθούν οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών, ούτως ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης και να επωφεληθούν οι ίδιοι προωθώντας τα δικά τους θέματα (είσπραξη 3-9 δις από την Ευρώπη) και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο μέσω της συμφωνίας για το ΝΑΤΟ.

Βλέπουμε σταθερά βήματα εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας, βάζοντας ασπίδα αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Γέμισε απότομα, όπως είπαμε προηγουμένως, η Ελλάδα μέσω των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με ψυχές που είχαν την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή και ξαφνικά η Ευρώπη του πολιτισμού έδωσε εντολή στους δορυφόρους της να κλείσουν τα σύνορα, παγιδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα της… αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Ο χρόνος σίγουρα δεν είναι τυχαίος για το πότε άρχισε η μεγάλη ροή προς τα νησιά, ούτε για το κλείσιμο των συνόρων. 

Έγινε με στόχευση συγκεκριμένη, ούτως ώστε να βρεθούμε από δύσκολη σε δεινή θέση.

Το κράτος με δυσκολία διαχειρίζεται αυτό το πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται και ανέχεται ύποπτους που συνεχώς διανέμουν φυλλάδια παραπληροφορώντας και αποπροσανατολίζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να κάνουν κινήσεις απελπισίας φέρνοντας τη χώρα σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Ακούγεται από επίσημα χείλη ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε 150.000 ανθρώπους παγιδευμένους και από έγκυρα χείλη ότι στην πορεία του χρόνου θα φτάσουμε το 1.500.000!

Αυτοί οι αριθμοί είναι εξωπραγματικοί για τις δυνατότητες της χώρας και σημαίνει πάρα πολλές άσχημες καταστάσεις που έρχονται με ταχύτητα.

Η χώρα έχει μετατραπεί ήδη σε μία απέραντη φαβέλα με ανθρώπους να μετατρέπονται σε κατοίκους δεύτερης (δυστυχώς) κατηγορίας, ακριβώς στο πρότυπο της Βραζιλίας και του Μεξικού (φαβέλες) με ορατά ήδη τα προβλήματα των συγκρούσεων τόσο μεταξύ τους όσο και με τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά και τους πολίτες, όταν κλείνουν τους δρόμους και άλλα πολλά τραγικά που εξελίσσονται κάθε μέρα στους καταυλισμούς, ή στα στρατόπεδα ή στις φαβέλες που είναι σπαρμένες ανά την Ελλάδα.

Η ανθρωπιστική αντιμετώπιση από την ελληνική κοινωνία, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι υποδειγματική, με πλειάδα πολιτών αλλά και φορέων να σπεύδουν να βοηθήσουν από το υστέρημά τους.

Όσο για τις Μ.Κ.Ο., ακούγονται διάφορα και καλά και κακά, γιατί το κράτος δεν είναι παρόν, όπως πρέπει, για να ασκεί τον έλεγχο που οφείλει να ασκεί.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί και ζει το δράμα των προσφύγων και μεταναστών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία που κάθε μέρα βιώνει την κόλαση της κρίσης και της ύφεσης.

1.650.000 Έλληνες λένε επίσημα χείλη και στατιστικές ότι ζουν πλέον σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Συγκεκριμένα το 15% του πληθυσμού υποφέρει σε σημείο να μειώνει στο ελάχιστο την κατανάλωση βασικών, όπως τα τρόφιμα. Το 15% πριν από την κρίση ήταν μόνο 2,2% του πληθυσμού, που το αντιμετώπιζαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Βλέπουμε πλέον ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει για τον λαό της την ακραία φτώχεια και για τους υπόλοιπους, θύματα των πολέμων το φαινόμενο «της φαβέλας».

Σαν να μην έφταναν αυτά ξαφνικά βλέπουμε διεθνή διασυρμό μέσω των Wikileaks για υποκλοπή συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ

Αυτά που έλεγαν τα στελέχη του ταμείου δεν ήταν και άγνωστα… εδώ που τα λέμε άλλα ξαφνικά εκεί που είχαμε τα δίκια μας για τους γύπες… δανειστές, βρεθήκαμε να εγκαλούμαστε για ανοησίες… όπως ειπώθηκε σε επιστολές απαντήσεις για το θέμα αυτό.

Θέλει πράγματι μεγάλη προσπάθεια και ανικανότητα ταυτόχρονα, το πλεονέκτημά μας να το μετατρέπουμε σε μειονέκτημα, βάζοντάς μας πάλι στη γωνία και κάνοντας τις ελληνικές θέσεις πιο αδύναμες και τα μέτρα πιο σκληρά που θα ληφθούν σε βάρος του λαού.

Είναι πια αργά…. αλλά ας καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι πρέπει να σταματήσει η κατηφόρα της χώρας τουλάχιστον εδώ, γιατί λίγο πιο κάτω τα νερά είναι αχαρτογράφητα… χρησιμοποιώ όρους κυβερνητικών παραγόντων…. 

Παναγιώτης Μπατσαρισάκης
Οικονομικός-Επιχειρηματικός 
Σύμβουλος – Αναλυτής