2016-06-02 12:36:00

Τα αρπαχτικά των οίκων δημοπρασιών

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-06-02 12:36:00 Timestamp ID : 1464870960

 

Σαν να μην έφτανε η αρπαγή των γλυπτών του Παρθενώνα, και η άρνηση των φλεγματικών Άγγλων να τα επιστρέψουν, συνεχίζεται η καταλήστευση των απελπισμένων και χρεοκοπημένων πολιτών από τους ξένους οίκους δημοπρασιών.

Τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται ο Τύπος από διαφημίσεις παράνομων οίκων (κυρίως από Αγγλία) που αναγράφουν «εκτιμήσεις ρολογιών, βραχιολιών, αντικών, πινάκων, ασημικών, γλυπτών, χρυσαφικών, διαμαντιών, κοσμημάτων, σταυρών, κλπ εξαίρετης τέχνης». Οι Άγγλοι συνεχίζουν να λεηλατούν τους θησαυρούς μας.

Οι συναντήσεις γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία. Δυστυχώς, σεπτά κειμήλια αιώνων ανεκτίμητης οικογενειακής και συναισθηματικής αξίας βγαίνουν στο σφυρί ή μεταβιβάζονται έναντι «της κρίσης». Ο αποχωρισμός τους πληγώνει βαθιά τους ιδιοκτήτες, αφού κόβει το νήμα που διατηρούσε ζωντανή τη μνήμη.

Τα χρόνια αυτά ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια εκατοντάδες ενεχυροδανειστήρια που θησαυρίζουν. Έτσι συντελείται ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τεράστια φοροδιαφυγή. Οι κυνικοί μαυραγορίτες θυμίζουν την κατοχή, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, μια και έχει χαθεί στις μέρες μας η ανθρωπιά.

Σε κάθε ευνομούμενο κράτος θα είχε απαγορευτεί η σχετική διαφήμιση από τηλεοράσεως και από τον Τύπο. Επειδή όμως παροικούμε στο απέραντο φρενοκομείο και επιτρέπεται η εκμετάλλευση του συνανθρώπου οι πιο πάνω οίκοι δρουν ανεξέλεγκτα.