2016-06-10 10:18:00

Λύσεις για να μην εφαμοστεί ο κόφτης

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-06-10 10:18:00 Timestamp ID : 1465553880

Υπάρχουν απλούστατες λύσεις όχι μόνο για να μη τεθεί σε εφαρμογή ο δημοσιονομικός «κόφτης», αλλά και για να γεμίσουν τα ταμεία του Δημοσίου και να πλημμυρίσει η Ελλάδα από χρήμα.

1η λύση: Να επιστρέψουν από το εξωτερικό εντός προθεσμίας 1 μηνός όλες οι μίζες των εξοπλιστικών αφού τα ονόματά τους τα έχουν όχι μόνο οι ανακριτές διαφθοράς αλλά και η Τράπεζα Ελλάδος,. Θα πληρώσουν ένα ποσοστό 50% ώστε να απαλλαγούν από κακουργηματικές διώξεις, προσαυξήσεις κλπ. Με την «αυτοκαταγγελία» ή την «ποινική συνδιαλλαγή» θα επιστραφούν 200 δισ ευρώ. Η διαδικασία αυτή ισχύει εδώ και δεκαετίες στην Αμερική.

2η λύση: Όλες οι υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων σύμφωνα με κοστολογημένες εκτιμήσεις μπορούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο 4 δισ ευρώ.

3η λύση: Τα 8 συστημικά κανάλια να επιστρέψουν κατεπειγόντως τα 964.000.000 ευρώ που έχουν πάρει συνολικά ως δάνεια.

4η λύση: Να κατασχεθούν οι ατομικές περιουσίες όποιων Διοικητών της Τράπεζας Ελλάδος δεν ήλεγξαν τις συστημικές Τράπεζες που έδιναν αφειδώς επισφαλή δάνεια τρισεκατομμυρίων χωρίς επαρκείς ή καθόλου εγγυήσεις. Οι ίδιοι ευθύνονται για κακουργηματική απιστία.

Εάν επιστραφούν τα πιο πάνω ποσά και προστεθούν σε αυτά τα θαλασσοδάνεια, τα μαύρα ταμεία των κομμάτων, εκδοτικών συγκροτημάτων, τηλεοπτικών σταθμών, καταθετών στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, τότε όχι μόνο θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια αλλά από τον επόμενο μήνα θα βγούμε στις αγορές. Έτσι δεν θα μειωθούν ούτε συντάξεις ούτε μισθοί. Αυτές τις λύσεις τις είχα προτείνει από τον Ιούνιο του 2015. Εάν είχα εισακουσθεί, δεν θα χρειαζόταν το 4ο μνημόνιο. Αιδώς Αργείοι…