2016-07-13 15:36:00

Διδάγματα από το Euro 2016

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-07-13 15:36:00 Timestamp ID : 1468424160

Δυστυχώς τα παθήματα του Μουντιάλ δεν έγιναν μαθήματα στην αμαρτωλή ΕΠΟ. Όταν μία άθλια «παράγκα» στο μεταπρατικό ελλαδικό κρατίδιο, λειτουργεί με την λογική του υποκόσμου, των μαφιόζων και των αδίστακτων συμμοριών τί να περιμένει κανείς; Είναι δυνατόν οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρά κακουργήματα και οι βιαστές του Κώδικα Δεοντολογίας να εμπνεύσουν την Εθνική; Αντί να ασχολούνται με το αντικείμενο τους μπαινοβγαίνουν …..…στα Εισαγγελικά γραφεία.

Πρόσφατο δημοσίευμα ανέφερε, ότι υπάρχουν τα golden boys της ΕΠΟ που αμείβονται στην εποχή της κρίσης με μισθούς Πρ. Δημοκρατίας. Χρήματα, που προέρχονται από τη FIFA αντί να πηγαίνουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου πηγαίνουν σε υπαλλήλους που ζουν ως βασιλιάδες.

Οι παρεμβάσεις της αμαρτωλής ΕΠΟ απέπεμψαν, μετά από 4 μήνες, τον Ρανιέρι αντί να κάνουν αυτοκριτική και κάθαρση. Εκείνος φυσικά ευχαρίστησε τον Θεό όταν η ΕΠΟ τον απέλυσε σαν … αποτυχημένο το 2014 αφού ο ίδιος ηγήθηκε της Leicester με την εκπληκτική επιτυχία να κατακτήσει το πρωτάθλημα και στον ίδιο να απονεμηθεί ο τίτλος του Προπονητή της χρονιάς (Μanager of the year).

Ο Σάντος, είχε αντιληφθεί ότι οι «κεφαλές» της ΕΠΟ τον αντιμετώπιζαν σαν «στημένο πορτοκάλι». Από αχαριστία, έφυγε σαν κυνηγημένος, διωκόμενος από την ΕΠΟ. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε την Πορτογαλία την οδήγησε στον θρίαμβο. Ακόμα και στην κρίση έχουμε την τάση να τα ρίχνουμε στους άλλους για ότι στραβό μας συμβαίνει.

Χωρίς αυτοκριτική και χωρίς να αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο βουλιάζει στο βούρκο και στην ανυποληψία.