2016-07-15 11:43:00

Πως δίνεις κίνητρα για επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις και εξασφαλίζεις την επιτυχία τους

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-07-15 11:43:00 Timestamp ID : 1468582980

Πως δίνεις κίνητρα για επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις και εξασφαλίζεις την επιτυχία τουςΤην Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (Hellenic Business Angels Network – HEBAN), σε συνεργασία με την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων Θεσσαλονίκης ThessBA, διεξήγαγε ημερίδα με θέμα τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για νέες επιχειρήσεις.Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο κ. Baybars Aituntas, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματικών Αγγέλων της Τουρκίας και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (European Business Angels Network – EBAN), μας ενημέρωσε για το θεσμό των επιχειρηματικών αγγέλων και το πως μπορεί να βοηθήσει στην χρηματοδότηση και επιτυχημένη ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.Οι επιχειρηματικοί άγγελοι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες οι ίδιοι, που χρηματοδοτούν και παρέχουν τεχνογνωσία, δικτύωση και mentoring σε νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους. Η συμβολή τους είναι τόσο καθοριστική τόσο για την επιτυχία νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων, που στην Τουρκία, το 75% κάθε επένδυσης επιχειρηματικού αγγέλου εκπίπτει από την φορολογία του, καθώς τα έσοδα που θα επιτευχθούν από την επιτυχία της επιχείρησης είναι πολλαπλάσια.
Η βαθιά γνώση του κ. Aituntas για την επιχειρηματικότητα θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Ένωσης Κεντρώων, ώστε όχι μόνο να επιτύχουμε μείωση της ανεργίας με ίδρυση επιχειρήσεων, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι οι νέες επιχειρήσεις μας θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και θα δίνουν αξιοπρεπείς και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στους ανέργους μας. 

Από την Ένωση Κεντρώων παραβρέθηκε ο κ. Στέφανος Κουζώφ, πολιτευτής Α' Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, και ο Ανδρόνικος Κουτρούμπελης, από την Αθήνα με αντικείμενο την νεολαία μας. (Στις φωτογραφίες, μαζί με τον κ. Baybars Aituntas).