2016-09-02 09:27:00

Συνέντευξη Βασίλη Λεβέντη στην ΕΡΤ 1 2-9-2016

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-09-02 09:27:00 Timestamp ID : 1472808420

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καρόλου 28, ΤΚ 10437
Τηλ : 2105220357 – 210 4138682
press@enosi-kentroon.gr
www.antidiaploki.gr
www.enosi-kentroon.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 2/9/2016

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στην Δημόσια Τηλεόραση αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας. όσον αφορά το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με το αποτέλεσμα των 4 τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε " συμφωνούμε στην διαφάνεια τηλεοπτικού τοπίου, διαφωνούμε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη πως θα έπρεπε στα επιχειρηματικά σχήματα να μπορούν να συμμετέχουν, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικοί οργανισμοί, και η εκκλησία", ενώ υπογράμμισε πως η ΕΡΤ, οφείλει να παίξει ισχυρό πόλο ανάμεσα στην ιδιωτική και Δημόσια τηλεόραση. Όσον αφορά τις συνεργασίες με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επανέλαβε για πολλοστή φορά πως "δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τον Τσίπρα" προσθέτοντας ότι "δεν έχω εντολή από τους ψηφοφόρους του κόμματος να κάνω συνεργασία με κανένα κόμμα".

Για να κάνει ακόμη πιο κατανοητή την θέση του ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά "όταν μιλάς με ένα πολιτικό αρχηγό και με τον πρωθυπουργό αυτομάτως δεν σημαίνει ότι θα συνεργαστείς κιόλας. Εγώ πάντως και στο σπίτι μου να έρθει και να κοιμηθεί ο Α. Τσίπρας, εγώ δεν πρόκεινται να συνεργαστώ μαζί του".

Αναφερόμενος ακόμη και σε εκείνους που δεν πείθονται για τις προθέσεις του Β. Λεβέντη στο επίπεδο των συνεργασιών, δήλωσε "ο χρόνος θα δείξει αν είμαι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλοι θα πιαστούν στη φάκα". Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε ακόμη πως υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης από (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), ενώ την ίδια ώρα χρεώνουν, όπως είπε, την Ένωση Κεντρώων στον ΣΥΡΙΖΑ για να εξοντώσουν πολιτικά το κόμμα του.

Όσο η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας σε επίπεδο συγκυβέρνησης. Και εκλογές να γίνουν και η ΝΔ να έρθει πρώτο κόμμα, τα 9 σημεία θα αποτελέσουν, δήλωσε ο κ. Λεβέντης, τους όρους για γίνει η οποιαδήποτε συνεργασία.