2016-10-23 09:34:00

Α. Μεγαλομύστακας : Σχετικά με το Ελληνικό σχολείο στο Μόναχο.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-10-23 09:34:00 Timestamp ID : 1477215240

Αθήνα, 23/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της 21ης Οκτωβρίου 2016 δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο οδηγείται στο γκρέμισμα.

Αυτό τα απαράδεκτο για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα γεγονός προξενεί στην Ένωση Κεντρώων πικρία, προβληματισμό αλλά και αποφασιστικότητα. Ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στις 22/07/2016 τονίζοντας την κρισιμότητα του θέματος. Τα αποτελέσματα των ενεργειών της κυβέρνησης μας θλίβουν και μας θυμώνουν ταυτόχρονα διότι για άλλη μια φόρα ακολούθησαν την δική τους τακτική, την τακτική της διαπλοκής και της απόκρυψης της αλήθειας, αντί να ακολουθήσει τις συστάσεις της Ένωσης Κεντρώων και να επιληφθεί του θέματος. Χάρη στα λάθη και την ολιγωρία της κυβέρνησης βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων και αφήνουμε να κλείσει το Ελληνικό σχολείο του Μονάχου.

Δεκαετίες τώρα, οι κυβερνώντες αποδεικνύονται τραγικά κατώτεροι των περιστάσεων. Έχουν μάθει μόνο να νομοθετούν αποσπασματικά, να σκέφτονται πελατειακά, να δρουν περιστασιακά. Επί δεκαπέντε χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις ολιγώρησαν, αγνόησαν, ξέχασαν, αδιαφόρησαν για το ελληνικό σχολείο του Μονάχου. Το μόνο που κατάφεραν, να εξάγουν τις παθογένειες του ελληνικού κράτους σε συμπατριώτες μας που αυτό το κράτος κάποτε έδιωξε. Το ίδιο κράτος που και σήμερα -αιφνιδιαστικά για τις ζωές τους- οδήγησε σε ξένους τόπους 300.000 νέους Έλληνες και νέες Ελληνίδες, στερώντας τον τόπο μας από το οξυγόνο του, από την μελλοντική του ελπίδα και το αυριανό όραμά του.

Συμπαραστεκόμαστε στην πικρία και στον πόνο των ομογενών μας, των συμπατριωτών μας που διαπιστώνουν ότι οι κόποι, οι ελπίδες, τα όνειρα δεκαπέντε ετών οδηγούνται στη ματαίωση, οδηγούνται στο πουθενά.

Στην Ένωση Κεντρώων αντιλαμβανόμαστε ότι η σημερινή πολιτική σκηνή μαστίζεται από παθογένειες που απαιτούν διεξόδους και λύσεις και όχι εφησυχασμούς και παραιτήσεις. Διαπιστώνουμε ότι πρέπει η φωνή μας να γίνει πιο βροντερή ώστε να ακούγονται οι αγωνίες των συμπολιτών μας. Ζητούμε λοιπόν από τους συμπολίτες μας να αναζητήσουν τις θέσεις μας, να ακούσουν τον λόγο μας, να πληροφορηθούν τη δράση μας, να δυναμώσουν τη φωνή μας για να μπορούμε να στηρίξουμε πιο δυνατά, πιο σθεναρά τις ανάγκες και τις ελπίδες των συμπολιτών μας. Για να πάψουν γεγονότα όπως η πορεία του ελληνικού σχολείου του Μονάχου να πληγώνουν τον περήφανο λαό μας.

Με εκτίμηση
Από το Γραφείο Τύπου

Αναστάσιου Μεγαλομύστακα