Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη από τη |Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-10-27 11:42:00 Timestamp ID : 1477568520
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καρόλου 28, ΤΚ 10437
Τηλ : 2105220357 – 210 4138682
press@enosi-kentroon.gr
www.antidiaploki.gr
www.enosi-kentroon.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ 26/10/2016
Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου παρέστει, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. Μετά την λήξη της Θείας Λειτουργίας ο κ. Λεβέντης έκανε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει ως εξής:
"Χρόνια πολλά σε όλους. Επειδή είναι Μακεδονία εδώ θα μιλήσω έξω από τα δόντια. Ένας πρεσβευτής μεγάλης χώρας, μου είπε πρόσφατα ότι έχουν δεχτεί όλοι το Nova Mακεδονία, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σημίτης, ο κ. Γ. Παπανδρέου, εσείς μου είπε, δεν θέλετε να είναι το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια; Του απάντησα, ακόμη και αν το έχουν δεχτεί αυτοί, δεν ρώτησαν τον ελληνικό λαό, ο λαός διαφωνεί. Έργο της Ένωσης Κεντρώων και όλων των υγιειών δυνάμεων είναι να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια. Έχει τραυματιστεί το ηθικό της Μακεδονίας, πέραν του οικονομικού που είναι και αυτό κατεστραμένο και που διαδέχονται οι κυβερνήσεις, η μια την άλλη, υπόσχονται αλλαγές και βελτιώσεις και πάμε όλο πιο βαθιά στον πάτο της θάλασσας. Προτείνω οικουμενική κυβέρνηση γιατί μόνοι τους δεν μπορούν, με 152 ή 153 βουλευτές δεν θα έρθει καμία επένδυση στην Ελλάδα. Δεν έχω κανένα άλλο λόγο να αντιστέκομαι στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη και ο Μητσοτάκης να έρθει τίποτα δεν θα κάνει και θα καταρρεύσει σε τρείς μήνες. Και τότε θα καταλάβουμε ότι ο ενάμιση χρόνος που χάσαμε και δεν κάναμε οικουμενική, επήλθε η ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα".
O κ. Λεβέντης παρέστη και στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικών ντοκουμέντων από τον Β΄ Παγκόσμιοο πόλεμο, στο Βελλιδειο Μέγαρο, υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου.
Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρακάθησε σε γεύμα που προσέφερε η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τοπικών αρχών.