2016-11-02 18:18:00

Δηλώσεις Β. Λεβέντη στο ομογενειακό ρφ σταθμό “Η Φωνή των Ελλήνων”

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-11-02 18:18:00 Timestamp ID : 1478110680

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καρόλου 28, ΤΚ 10437
Τηλ : 2105220357 – 210 4138682
press@enosi-kentroon.gr
www.antidiaploki.gr
www.enosi-kentroon.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 2/11/2016

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης στο ραδιόφωνο της "Φωνής των Ελλήνων" της Φλώριδας στους George Μέρμελα και Σ. Αγγελάτο, ρωτήθηκε για τις αμερικανικές εκλογές και την ελληνική εσωτερική επικαιρότητα. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μεταξύ άλλων: 

"Πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα λίγες ημέρες από τις αμερικάνικες εκλογές εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, δεν εννοώ βεβαίως από το δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους G. Μπιλιράκη και T. Γκρίς".

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι προσβλέπει η επίσκεψη Μ. Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας. Μάλιστα, είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος  μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Βεβαίως υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος, πρέπει όμως και εμείς να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις.  Θέλουμε, δήλωσε ο Β. Λεβέντης μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ. 

Για το ΕΣΡ, ο κ. Λεβέντης είπε για μια ακόμη φορά πως πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα και δεσμεύτηκε το κόμμα του να  συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέχρι την Δευτέρα. Δεν μπορεί όπως είπε να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή. Εκτιμώ ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.