2016-11-04 09:36:00

Ο διχαστικός λόγος των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και το διακύβευμα της συναίνεσης …

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-11-04 09:36:00 Timestamp ID : 1478252160

Ο διχαστικός λόγος των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και το διακύβευμα της συναίνεσης …

Του Δημήτρη Καβαδέλλα

Ο τόπος διάγει οδυνηρές στιγμές για την περαιτέρω επιβίωσή του και αναμετράται στην κυριολεξία με την ιστορία !!! Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της «Νέας Δημοκρατίας» βαρυφορτωμένες με τα άγη και τις πολιτικές δουλείες του μεταπολεμικού πολιτικού μας τοπίου, δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν ένα εύτολμο και ρεαλιστικό συγχρόνως  σχέδιο που θα εκσυγχρόνιζε την ελληνική οικονομία, θα την καθιστούσε ανταγωνιστική και βιώσιμη και θα οδηγούσε έτσι τον Ελληνικό λαό στην ευημερία. Αντ΄ αυτού  παραδομένες στην ιδιοτέλεια και την πολιτική και οικονομική και μόνο ανέλιξη των στελεχών τους, διέβρωσαν τα ήθη του λαού μέσω του πελατειακού συστήματος και άλλων παροχών και στην συνέχεια  εγκατέλειψαν τον τόπο στην τραγική του μοίρα ! Έτσι φτάσαμε στο σημερινό σημείο «μηδέν», που παγώνει το αίμα και την καρδιά κάθε σκεπτόμενου δημοκρατικού πολίτη.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στη εξουσία επαγγέλθηκε την ελπίδα, ότι θα γυρίζαμε σελίδα, θα αποβάλλαμε τις στείρες και εθνοκτόνες κομματικές νοοτροπίες του παρελθόντος και με οδηγό την κατά αδήριτο τρόπο αναγκαία σήμερα ενότητα του πολιτικού κόσμου, θα ξεκινούσε η προσπάθεια της ανασυγκρότησης. Δυστυχώς και αυτές οι ελπίδες από την ούτως ή άλλως «στενή» και πολιτικά «παρά φύσιν» δικομματική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαψεύστηκαν οικτρά. Αντί ενός συναινετικού και ενωτικού λόγου, που θα είχε την δύναμη της αλλαγής γραφής  και θα κινητροδοτούσε όλο τον  εθνικό κορμό σε συστράτευση, ήτοι λαό, κοινωνικούς εταίρους, εκκλησία και άλλους θεσμικούς φορείς, γινόμαστε θλιβεροί μάρτυρες εγωπαθών, αλαζονικών και κυρίως διχαστικών συμπεριφορών από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνον δεν προάγουν την τόσο αναγκαία σήμερα πολιτική ενότητα του τόπου, αλλά προξενούν διασπάσεις και επικίνδυνες διαιρέσεις στον εθνικό κορμό.

Δείτε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της προκλητικά εσφαλμένης διαχείρισης του θέματος του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Αφότου βγήκε η απόφαση κόλαφος του ΣτΕ για την κυβέρνηση, τονίζοντας εμφατικά τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νόμου Παππά, ο υπουργός Επικρατείας και εμπνευστής του νόμου, όχι μόνο δεν επέδειξε πολιτική σύνεση και διαλλακτικότητα έναντι του κραυγαλέου πολιτικού λάθους του, αλλά άρχισε να κραδαίνει αλαζονικά το χέρι στη Βουλή και να επιστρατεύει μάλιστα στις εμπρηστικές και διχαστικές ομιλίες του, απίστευτους και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα όρους από το παρελθόν. Όρους που παραπέμπουν στην αλήστου μνήμης δικτατορία του Παπαδόπουλου, που όπως  σχιζοφρενικά διετείνετο «θα έβαζε την Ελλάδα  γύψο προς θεραπείαν » !!!

Αντίστοιχα ο κ Παππάς στην χθεσινή του ομιλία στην ολομέλεια ανέλαβε ως «οδηγός ασθενοφόρου» το αντίστοιχο έργο ! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αλαζονικός και διχαστικός λόγος του υφυπουργού Αθλητισμού κου Σταύρου Κοντονή, ο οποίος άκουσον- άκουσον – αν είναι ποτέ δυνατόν υπουργός να εκφέρει τέτοιο ακραίο και γεμάτο πολιτική μισαλλοδοξία λόγο – απειλούσε «να αναλάβει την εξουσία μια κυβέρνηση του βουνού, για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της αριστεράς» !!! Παραπέμποντας συνειρμικά σε όσους έχουν γνώση των αλγεινών εκείνων χρόνων του εμφυλίου πολέμου, που σπάραξε στην κυριολεξία το σώμα της Ελλάδας, σε μίση, σε πάθη, σε ένταση και σε φυσική εξόντωση του αδελφού από τον αδελφό.

Όμως δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος, δηλαδή τον επικίνδυνα διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, για να εξέλθει από το θανατηφόρο σπυράλ, στο οποίο τον οδήγησαν οι τραγικά λανθασμένες και αλυσιτελείς μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της «Νέας Δημοκρατίας. Τουναντίον χρειάζεται ενότητα, πολιτική συστράτευση και ηθική και πολιτική καταλλαγή, για να επικρατήσει η σύνεση και ο ορθολογισμός, που είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι, επάνω στους οποίους θα στηριχθεί το αναγκαίο έργο της οικονομικής και κοινωνικής μας ανασυγκρότησης.

Εχθές στην επιτροπή αφομοίωσης του χρέους ανάλγητοι πολιτικοί με περισσή αυθάδεια παρουσίασαν ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας βασισμένο σε αριθμούς και υποθέσεις, τάζοντας μας εισροή ξένων επενδυτών (εκτός βεβαίως των προσφύγων επενδυτών !!!) την στιγμή που η ΗΒΗ PEPSICO αποχωρεί και την στιγμή που  στις Σκουριές  νέα προσκόμματα  απαγορεύουν την λειτουργία της επιχείρησης. Όποια οικονομική πρόοδος γίνει, θα προέλθει από την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, από τους μικρομεσαίους συμπολίτες μας. Εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος η κυβέρνηση και όχι κυνηγώντας χίμαιρες.

Αλλά πέρα από τους ερασιτεχνισμούς στο πεδίο της οικονομίας της κυβέρνησης και του διχαστικού της λόγου, έρχεται, με φρόνηση και αληθινή αγάπη για τον τόπο, η συνετή, ενωτική, πολιτικά ώριμη και ανιδιοτελής φωνή του προέδρου της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη, που προτείνει άμεσα την σύσταση μιας στιβαρής και ικανής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, από έγκυρους επιστημονικά και έντιμους ηθικά, πολιτικούς και τεχνοκράτες, που μέσα από ένα καλοσχεδιασμένο και οραματικό πρόγραμμα ανασυγκρό-τησης, θα βγάλουν τον τόπο από τα τραγικά του αδιέξοδα και θα τον οδηγήσουν αναπόδραστα στην ανάπτυξη και την ευημερία. Και προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλο τον πολιτικό κόσμο, να έλθει αρωγός και επίκουρος στην ενωτική πρόταση του Βασίλη Λεβέντη. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, να αναπνεύσει η χώρα και να ξεκινήσει η ανόρθωσή της.

Δημήτρης Καβαδέλλας, Βουλευτής Αττικής της «Ένωσης Κεντρώων»,

Αρχιτέκτων Μηχανικός