2016-11-28 08:47:00

Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας στο Προσφυγικό

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-11-28 08:47:00 Timestamp ID : 1480322820

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 26-11-2016

Η συμφωνία Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να παραμείνει σε ισχύ και η Ελλάδα μαζί με όλα τα κράτη-μέλη να συνασπιστούν για τη διατήρηση και αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της.

Η κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει τις συνθήκες στα hot spots, να μικρύνει το μέγεθός τους και αν χρειαστούν περισσότερα να τα εγκαταστήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια και όχι να τα επισωρεύει σε μια περιοχή.

Για να μην κατακλυστεί ωστόσο η πατρίδα μας από hot spots η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να επισπεύσει την εξέταση των αιτήσεων ασύλου που τώρα καθυστερούν για μήνες ώστε να απεγκλωβιστούν τα νησιά.

Σε συνδυασμό με την επίσπευση, επιβάλλεται να προχωρήσει ο αυστηρός διαχωρισμός των προσφύγων από τους παράνομους μετανάστες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, χρέος της κυβέρνησης είναι να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ​ τηρήσει τα συμφωνημένα σε προσωπικό, οικονομική βοήθεια και μετεγκαταστάσεις προσφύγων. Η ολιγωρία της κυβέρνησης βλάπτει τα ελληνικά νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου και τους κατοίκους τους.

Είναι επιτακτικό να υπάρξει εθνική στρατηγική για ειδική στήριξή τους λόγω και του τουρισμού αλλά ιδιαίτερα τώρα που αντιμετωπίζουμε τις απειλές Ερντογάν για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης