2016-12-09 21:47:00

Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την ασφάλεια στην Ευρώπη και το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-12-09 21:47:00 Timestamp ID : 1481320020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9-12-2016  

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε σήμερα στο 25ο Διεθνές Συμπόσιο για την ασφάλεια στην Ευρώπη και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που προκύπτουν από την αστάθεια των χωρών, ο Πρόεδρος Λεβέντης παρουσίασε την πρόταση της Ένωσης Κεντρώων για την ανάγκη σταθερής διακυβέρνησης με ευρείες πλειοψηφίες συναίνεσης που θα εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ως προς τη στρατηγική ασφάλειας, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε την υποχρέωση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του ΝΑΤΟ να ξεκινούν από τη νομιμότητα και να βασίζονται στη δικαιοσύνη.

Αναφέρθηκε στην Κύπρο, στο πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στις αυξημένες τουρκικές προκλήσεις και τη διατήρηση, με θυσίες των Ελλήνων, της στρατιωτικής ετοιμότητας της Ελλάδας. Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ καθώς και της ενσωμάτωσης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας.

Για τις μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές προειδοποίησε για τα ολέθρια αποτελέσματα από την επαναφορά του καθεστώτος του Δουβλίνου και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέσει όσα κράτη-μέλη κρατούν κλειστά τα σύνορά τους και δεν δέχονται πρόσφυγες.