2016-12-22 15:15:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Η Ένωση Κεντρώων θα είναι η έκπληξη των εκλογών και θα παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα (Athens Plaza

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2016-12-22 15:15:00 Timestamp ID : 1482419700

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-12-2016

Το ηφαίστειο της Ένωσης Κεντρώων δεν σταματά πουθενά. Η χώρα οδεύει ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση καταρρέει, δήλωσε με έμφαση μιλώντας σε στελέχη και μέλη του κόμματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κος Λεβέντης προέβλεψε μάλιστα ότι το 2017 θα έχουμε διπλές εκλογές, αφού όπως είπε, η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αντέξει το βάρος των προβλημάτων και θα ξαναγίνουν εκλογές το Φθινόπωρο του 2017 με απλή αναλογική.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ανάφερε ότι, το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους προκάλεσε αρνητικές συνέπειες στην αξιολόγηση, όσον αναφορά το ΦΠΑ στα νησιά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την ρύθμιση για ένα χρόνο, πρότεινε όμως αυτό να επεκταθεί σε όλα τα νησιά της χώρας και να μειωθεί μάλιστα, όπως είπε, ο συγκεκριμένος συντελεστής, γιατί τα νησιά μας έχουν ιδιαιτερότητες και χρίζουν ειδικής αντιμετώπισης.

Ο κος Λεβέντης κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε ετοιμότητα, γιατί οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα και προέβλεψε ότι το εκλογικό ποσοστό του κόμματος θα είναι πολύ πιο πάνω από τις αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις. Μάλιστα έκανε λόγο για νίκη της Ένωσης Κεντρώων, κόντρα σε όλο το μέτωπο επίθεσης που δέχεται το τελευταίο διάστημα. Στο σημείο αυτό μάλιστα υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων για να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις, να χτυπηθούν παθογένειες και να λυθούν μακροχρόνια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κος Λεβέντης αναφέρθηκε για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ιδιαίτερα στο κυπριακό και το όνομα των Σκοπίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘ Η λύση του κυπριακού προβλήματος πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη και να μην πέσουμε στην παγίδα των Τούρκων. Η Ένωση Κεντρώων διαφωνεί με τις διμερείς συναντήσεις, γιατί δεν εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά και όλες οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών’.

Για το θέμα των Σκοπίων τόνισε: ‘Η Μακεδονία είναι μία και αυτή είναι ελληνική, αλήθεια ποιος μπορεί να πει το αντίθετο; Αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, η Μακεδονία μας είναι πληγωμένη και η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να αφήσει να υπάρχει στην ονομασία η λέξη Μακεδονία, παρότι, οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες της χώρας έχουν αποδεχθεί τον όρο "Nova Macedonia".

Για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους ο κος Λεβέντης υπογράμμισε ότι σέβεται την εκκλησία και αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά της, τόνισε όμως ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος των οικονομικών, εξηγώντας ότι «προτείνω ένα συμβούλιο ελέγχου στο οποίο θα συμμετέχουν και λαϊκοί με κλήρο όπου θα γίνεται ένας τακτικός οικονομικός έλεγχος σε κάθε μητρόπολη της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε τα οικονομικά αποτελέσματα κάθε μητρόπολης, αλλά θέλουμε να προστατεύσουμε την εκκλησία από καταστάσεις που την εκθέτουν στο σύνολό της».

Ο κος Λεβέντης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τις αμυντικές προμήθειες, λέγοντας «προτείνουμε για προμήθειες πάνω από 100.000€ να προΐσταται εν ενεργεία εισαγγελέας και επανέλαβε την πρότασή του για την διάθεση τριών βουλευτικών μισθών, κάθε χρόνο και σε βάθος δώδεκα (12) ετών για την αγορά F-35 αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Ο κος Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι η πρόταση του για 200€ από κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο προς τις ένοπλες δυνάμεις, αφορά μόνο εισοδήματα πάνω από 1.500€ και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι διαστρέβλωσαν σκοπίμως τις δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.