2017-01-18 17:08:00

ΟΜΙΛΙΑ (και δευτερολογία) ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (18-1-2017)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-18 17:08:00 Timestamp ID : 1484759280

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-1-2017 

"Η οργή του αγροτικού κόσμου, αν ερχόταν στην Βουλή δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε μέσα στην Ολομέλεια", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατά την διάρκεια της συζήτησης για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη πως "οι αγρότες έχουν ακούσει τα πάντα από τα δυο μεγάλα κόμματα και δεν τους πιστεύουν πλέον, έχουν καταστραφεί και μαζί έχει καταστραφεί και ο πρωτογενής τομέας με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί". Για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κ. Λεβέντης δήλωσε "αν άλλαξε το ΠΑΣΟΚ θέση και εκ των υστέρων ψηφίσει την απλή αναλογική, εμείς λέμε "ναι",  αλλά δεν θα ψηφίσουμε προτάσεις για σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, όπου τα μικρά κόμματα κάτω του 10% δεν θα εκλέξουν βουλευτή στην πρώτη κατανομή και φυσικά "όχι" και στο 2% για είσοδο στην Βουλή των κομμάτων, αφού είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει τούρκικο κόμμα στην Βουλή".

Για την αξιολόγηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι δεν γίνεται ουσιαστική διαπραγμάτευση, προσθέτοντας πως "ο πρωθυπουργός δεν θα αντέξει τις πιέσεις και θα τα υπογράψει όλα, όσα ζητούσουν οι ξένοι και στα εργασιακά και στην μείωση των συντάξεων". ο Κ. Λεβέντης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τους "τσαμπουκάδες και τις τσάμπα μαγκιές και να προσγειωθεί στην σκληρή πραγματικότητα.

Ζήτησε ακόμη από τον πρωθυπουργό να πείσει τους βουλευτές που έχουν χρήματα στο εξωτερικό να τα φέρουν στις ελληνικές τράπεζες. Ζήτησε ακόμη από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν θα γίνουν οι εκλογές με λίστα ή με σταυρό.