2017-01-19 15:32:00

Μπροστά μας οι αποφάσεις…

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-19 15:32:00 Timestamp ID : 1484839920

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σηματοδότησε με ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρόεδρος του κόμματος μας Βασίλης Λεβέντης. Κι αυτό γιατί πρέπει να είναι κάνεις ιδιαίτερα εύπιστος προκειμένου να μη διακρίνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει να επιδίδονται στο προσφιλές τους σπορ που είναι το συμμάζεμα του κομματικού μηχανισμού προς άγραν ψήφων.

Έτσι, για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες ενός μονότονου δικομματικού παιχνιδιού , με τους δυο μονομάχους να καθιστούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους βασικούς διεκδικητές της εξουσίας, αδιαφορώντας πλήρως για το πολιτικό παράδειγμα που εκπροσωπούν. Ταυτόχρονα και όσο περνάει ο καιρός θα επικεντρώνεται η κόντρα τους σε ανούσιες τηλεοπτικές κοκορομαχίες μακριά και πέρα απο τα σημαντικά και θερμά προβλήματα της χώρας και των πολιτών.

Για μια ακόμη φορά, θα ακούσουμε τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει 13η σύνταξη το επίδομα στους συνταξιούχους , θα ακούσουμε την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της πάταξης της φοροδιαφυγής, θα μας πουν ότι η πλάτη του Έλληνα δεν σηκώνει άλλα βάρη και δεν θα ληφθούν νέα μετρά, θα ,θα , θα ….

Κι εκεί που θα έχουμε πνιγεί απο τις υποσχέσεις, θα εμφανιστεί ο αρχηγός της ΝΔ για να μας πείσει με τη σειρά του ότι αυτός , το κόμμα του και οι άνθρωποι του, αποτελούν τη μοναδική λύση για να βγει η χώρα απο την κρίση. Στη χώρα των λωτοφάγων, λοιπόν, ο καθένας μπορεί να λέει και να υποστηρίζει ότι θέλει κι επιθυμεί. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα βρεθεί κανείς να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη , πώς είναι δυνατόν να μας βγάλουν απο την κρίση οι άνθρωποι που μας έβαλαν βαθιά μέσα σ αυτήν;

Πως είναι δυνατόν να εμφανίζονται στελέχη της αντιπολίτευσης αντιμνημονιακοί , ενώ όταν ήταν κυβέρνηση ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως. Και εδώ έχουμε το παράδοξο. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που έπαιξαν το χαρτί της αντίστασης και του αντιμνημονιακού μπλοκ να έχουν προσγειωθεί στην πραγματικότητα, με καθυστέρηση που στοίχισε πολλά σε όλους μας ,από τη μια πλευρά και, απο την άλλη, οι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού να εμφανίζονται απέναντι στον Σόιμπλε έτοιμοι να «σκίσουν» κι αυτοί τα μνημόνια. Σαφώς και φταίει η κυβέρνηση.

Για την περίοδο που ανέλαβε μέχρι σήμερα. Για τα προεκλογικά και μετεκλογικά ψέματά της. Άλλα για το χτες φταίνε εκείνοι που ζητάνε τώρα να μας σώσουν. Αν οι εποχές που διανύουμε δεν ήταν τόσο επικίνδυνες και πονηρές, το αφήγημα τους θα προκαλούσε πολλά γέλια. Κανείς όμως -και το τονίζω – κανείς δεν έχει το θάρρος να υποστηρίξει την πρόταση της Ένωσης Κεντρώων για κοινή σύμπλευση, προκειμένου να βγούμε απο την κρίση. Κανείς δεν έχει το ανάστημα να αναγνωρίσει στο Βασίλη Λεβέντη την εντιμότητα της προσωπικής θυσίας για τον τόπο. Γιατί μόνο η Ένωση Κεντρώων βλέπει πιο μακριά απο τα κοντόφθαλμα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι απρόσωποι εκπρόσωποι του δικομματισμού. Μπροστά μας είναι οι αποφάσεις και στο χέρι μας να αλλάξουμε τις τύχες του τόπου μας.