2017-01-26 16:53:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μελανή σελίδα για την νεότερη πολιτική ιστορία, γιατί κερδήθηκαν με υποσχέσεις και ψέματα.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-26 16:53:00 Timestamp ID : 1485449580

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-1-2017

Για τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λεβέντης είπε "δυστυχώς αποτελούν μελανή σελίδα στην νεότερη πολιτική ιστορία, γιατί κερδήθηκαν με υποσχέσεις ανεκπλήρωτες και συνθήματα ψεύτικα. Υπήρξε βέβαια προσγείωση του κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015, αφού υπέγραψε τα πάντα και αφού υπέκυψε σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών. Όμως και μετά δεν αφαιρέθηκαν οι παθογένειες, διπλές, τριπλές συντάξεις, ούτε εκτοπίστηκαν από το ευρύτερο δημόσιο οι κομματικοί αργόμισθοι και έτσι το βάρος έπεσε σε νέους φόρους και σε μείωση μισθών και συντάξεων".

Όσον αφορά, τη ΝΔ, η οποία παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενη, διαπιστώνουμε ότι ψηφοθηρεί, δεν διαθέτει σχέδιο νοιάζεται μόνο για την εξουσία και υπόσχεται καρέκλες και αξιώματα σε όπιον την πλησιάζει. Δεν διδάχθηκε και αυτή τίποτα από τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη, παραμένει ένα αμετανόητο συντηρητικό κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ που θέλει να αποτελέσει πόλο μεταξύ δεξιάς και ΣΥΡΙΖΑ με ποιους θα το κάνει; επιστρέφουν σιγά- σιγά στο προσκήνιο άνθρωποι που για μεγάλο διάστημα εκρύβοντο, υπόλογοι για δάνεια, ρουσφέτια και ένα διεφθαρμένο κομματικό στρατό. Αυτοί δηλαδή που μας πτώχευσαν θέλουν να ξεχάσουμε ποιοι είναι , τι έκαναν, να τους δούμε σαν νέους ανθρώπους. Μάλλον θεωρούν τον κόσμο ανόητο.

Το ΠΑΣΟΚ επίσης διέπραξε προ 5μήνου έγκλημα, ψηφίζοντας ενισχυμένη αναλογική και δίνοντας στον κ. Μητσοτάκη το πλεονέκτημα 50 εδρών μπόνους. Αν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, θα το οφείλει στο ΠΑΣΟΚ,ας αφήσουν τα λόγια τα παχιά, ότι κάνουν στο ΠΑΣΟΚ διμέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της δεξιάς. Για να ψηφίσουν ενισχυμένη έχουν προαποφασίσει να συγκυβερνήσουν με τον κ. Μητσοτάκη και αυτό θα αποδειχθεί την νύχτα των εκλογών".

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης είπε ότι όπως και τον Σεπτέμβριο του 2015 παρουσίαζαν την Ένωση Κεντρώων με 2% και πήρε 4%, έτσι και τώρα το ποσοστό της ΕΚ θα είναι σίγουρα άνω του 5% (να κρατηθεί η κασέτα της ομιλίας, ως τεκμήριο για την νύχτα των εκλογών). Εμείς θεωρούμε ότι η ΕΚ δικαιούται και άνω των 5% και εμπιστευόμαστε την τύχη του κόμματος μας στη κοινωνία.

Για τα εθνικά θέματα, ο κ.Λεβέντης είπε ότι "έχουν γίνει λανθασμένοι χειρισμοί και στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά. Αποστολή της επιθετικής διπλωματίας του κόμματος μας είναι να πείσουμε Αμερικανούς, Ρώσους και Ευρωπαίους για το δίκαιο των θέσεων της Ελλάδας.

Τα κόμματα του κέντρου, είχαν πάντα ανυψώσει το γόητρο της χώρας με επιτυχίες. Στο ερώτημα, αν η ΕΚ προτίθεται να δώσει ψήφο σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, η απάντηση είναι σταθερή. "Θα στείλουμε και σ΄αυτόν τα 9 σημεία, δεν ζητάμε ούτε λάφυρα, ούτε υπουργεία, αν αρχίσουν να εφαρμόζουν τα 9 σημεία θα έχουμε θετική συνεισφορά.

Αν όμως όχι, θα κρατήσουμε την ίδια αρνητική στάση όπως και στον Τσίπρα και κατέληξε λέγοντας ότι "η ΕΚ αντιτίθεται στο σύστημα επιβολής φόρων και στο κόψιμο μισθών και συντάξεων, δίνει όλη της την έμφαση στην αφαίρεση των παθογενειών και στην ανάπτυξη και βασίζει την έξοδο από την κρίση στην άφιξη επενδύσεων και επενδυτών, στο πεδίο, δηλαδή ακριβώς που απέτυχαν τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος, τόνισε ότι οι μεταγραφές βουλευτών αποτελούν παρακμή του κοινοβουλευτισμού, το ηθικό είναι όποιος βουλευτής διαφωνεί να παραδίδει την έδρα και τότε είναι ελεύθερος να πάει σε όποιο κόμμα θέλει. Μεγαλύτερο αδίκημα από την αποστασία, διαπράττουν κόμματα που δίνουν στέγη σε αποστάτες και τα φαινόμενα αυτά θα τα τιμωρήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές".