2017-01-26 16:49:00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-26 16:49:00 Timestamp ID : 1485449340

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-1-2017          

Αυτό εκτίμησε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1», και στον δημοσιογράφο Λ. Καλαρύτη, ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις, «εάν δεν κλείσει η συμφωνία είναι πιθανό η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές».

Τόνισε ότι «στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για εκλογές», και  πρόσθεσε πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι», ενώ δεν εξέφρασε άποψη για το τι θα κάνουν (οι βουλευτές) αν υπάρξουν νέα μέτρα. Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «η ΝΔ αυξάνει τη συσπείρωση της κάτι που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», απέκλεισε αυτοδυναμία σε περίπτωση εκλογών και εκτίμησε ότι «οι δανειστές δεν θέλουν εκλογές, αλλά οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα». Ερωτηθείς για συνεργασία μετεκλογικά με τη ΝΔ δήλωσε ότι «θα στείλει τα 9 σημεία που είχε στείλει στον Αλέξη Τσίπρα» σημειώνοντας ότι δεν θέλει υπουργεία και πως θα επιμένει σε οικουμενική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΕΚ επανέλαβε «πως το Grexit είναι πάντα προ των πυλών», διευκρίνισε, ωστόσο, «ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας, καθώς επιθυμία της Γερμανίας είναι να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα».Για την εξεταστική για τα δάνεια προς κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο «για μη σοβαρές διαδικασίες».