2017-01-30 12:30:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Οι εκλογές είναι πολύ κοντά και όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση μπροστά στο ασήκωτο βάρος των οικονομικών μέτρων θα δραπετεύσει.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-30 12:30:00 Timestamp ID : 1485779400

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  –  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-1-2017

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανλώθηκε από φίλους της 'Ενωσης Κεντρώων στην Ερέτρια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις  μετά τις απαιτήσεις των δανειστών, λέγοντας "  Οι ώρες είναι κρίσιμες, οι εκλογές πλησιάζουν, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των νέων μέτρων και θα δραπετεύσει  πηγαίνοντας την χώρα στις κάλπες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στην προκειμένη περίπτωση επιθυμεί τον σταυρό και όχι την λίστα". 

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης είπε " δεν είναι αυτά τα πραγματικά νούμερα. Η Ένωση Κεντρώων για παράδειγμα είναι κάτω από το 3%. Δεν έχουμε όμως δώσει και ούτε ένα ευρώ σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και ως εκ τούτου δεν τρέφουν και μεγάλες αγάπες για το κόμμα μας. Η δύναμη μας όμως είναι ο λαός και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει και το ποσοστό μας θα είναι έκπληξη". 

Για τις συνεργασίες των κομμάτων, ο κ. Λεβέντης τόνισε "τα 9 σημεία που στείλαμε στον Α. Τσίπρα, αυτά θα στείλουμε και στον κ. Μητσοτάκη εφόσον  μας ζητήσει συνεργασία. Και όλα τα υπουργεία να μου δώσουν δεν μπαίνω σε μια κυβέρνηση που δεν θα σεβαστεί τις θέσεις μας". 

Για τις μεταγραφές βουλευτών, επανέλαβε με έμφαση " το τίμιο και πολιτικά ορθό είναι  όταν διαφωνείς με το κόμμα που σε επέλεξε να παραδίδεις την έδρα και μετά να πηγαίνεις όπου θέλεις. Μεγαλύτερο αδίκημα, βέβαια είναι για αυτούς που στεγάζουν αποστάτες". 

Άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως " δεν είναι καινούργιο κόμμα, ήρθαν ψηφοφόροι και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησαν ένα κόμμα εξουσίας και βολέματος". και πρόσθεσε "αν κάποιοι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι όλα πάνε καλά τότε πρέπει να …κοιταχθούν". 

Για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το εγχείρημα της διεύρυνσης θα αποτύχει και υπογράμμισε πως η ψήφιση της ενισχυμένης αναλογικής, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεργασία με το κόμμα της ΝΔ.