2017-01-30 16:59:00

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-30 16:59:00 Timestamp ID : 1485795540

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-1-2017  

Μιλώντας σήμερα, ο κ. Λεβέντης στο ετήσιο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, κατηγόρησε τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, ότι κρύβουν την  αλήθεια από λαό, για τις συντάξεις, τα εργασιακά και για την ανάγκη λήψης μέτρων για την εξασφάλιση του πλεονάσματος πριν και μετά του 2018. Συγκεκριμένα, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ φορολογεί ότι κινείται, στο τομέα της ανάπτυξης έχει μηδενική απόδοση, με την δε φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, πλαστογραφεί τα στοιχεία ότι δήθεν μειώνει την ανεργία. Η δε ΝΔ υπόσχεται μείωση ΕΝΦΙΑ και μείωση φόρου επιχειρήσεων, ενώ γνωρίζει και αυτή ότι επενδύσεις δεν έρχονται με κυβέρνηση 152 ή 153 εδρών. Σε μια οικονομία που δεν αιμοδοτείται από νέο αίμα, το να τρως από τις σάρκες σου για να παραμένεις στην εξουσία είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας".

Όσον αφορά την πολιτική των τελευταίων χρόνων στα ακίνητα, ο Β. Λεβέντης τόνισε:

"Τα ακίνητα τα πυροβολούν όλοι γιατί είναι η εύκολη λύση, τον ΕΝΦΙΑ τον θέσπισε η ΝΔ, τον συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται να τον μειώσει 30%", έτσι φαίνεται περίτρανα ποιος κοροϊδεύει τους ιδιοκτήτες. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στους παριστάμενους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι "αν από εσάς, κάποιοι είχαν σήμερα χρήματα θα αγοράζατε ακίνητο;". Για να πάρει αμέσως την απάντηση "κανένας". 

Στην κουβέντα του κ. Παραδιά ότι μας έδωσε υποσχέσεις ο κ. Μητσοτάκης, ο κ.Λεβέντης είπε " θα είμαστε φοβερά επιπόλαιοι, αν μετά από όσα έχουν συμβεί  δεχόμασταν υποσχέσεις. Τώρα ειλικρίνεια είναι το μόνο που μας μένει. 

Για την οικονομία, ο κ. Λεβέντης τόνισε "οι λύσεις είναι δυο: Μέτρα ή εκλογές, ή μέτρα μετά. Η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί για την αφαίρεση των παθογενειών. Το να κουκουλώνεις τα κουσούρια κάτω από το χαλί και να ζητάς νέα μέτρα από μια απελπισμένη κοινωνία είναι ανανδρία".