2017-01-30 16:57:00

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ Τ. ΠΑΙΑΤ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-30 16:57:00 Timestamp ID : 1485795420

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-1-2017 

Συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Συζητήθηκαν οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις , η συμβολή της ομογένειας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση. Ούτε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε η μελλοντική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα μπορέσουν να βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σταθερές κυβερνήσεις ευρέος πέλματος με πολιτικό πρόγραμμα υπερνίκησης των παθογενειών.

Ο Βασίλης Λεβέντης έθεσε όλες τις πτυχές του Σκοπιανού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού και υπογράμμισε την υποχρέωση τήρησης του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Ο Πρόεδρος Λεβέντης έδωσε έμφαση στη συνέχιση άριστων σχέσεων της Ελλάδας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ γιατί τα συμφέροντα όλων των πλευρών δεν είναι διιστάμενα.