2017-01-31 16:14:00

Η αξιολόγηση θα κλείσει το θέμα είναι,αν μπορούν αυτά τα σκληρά μέτρα να εφαρμοστούν”

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-01-31 16:14:00 Timestamp ID : 1485879240

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-2-2017 

"Η αξιολόγηση θα κλείσει το θέμα είναι,αν μπορούν αυτά τα σκληρά μέτρα να εφαρμοστούν", δήλωσε ο Β. Λεβέντης μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Γ. Δαράκη και Γ. Δάρρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι αυτά που ζητούν οι δανειστές "ως νέα μέτρα είναι πολύ παλιά και μας ζητούν τώρα να τα ψηφίσουμε γιατί δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Αν είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις από 2009, σήμερα δεν θα είχαμε μνημόνια". Η Ένωση Κεντρώων έχει ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση με 240 βουλευτές για να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση για την χώρα. Η κυβέρνηση στα λόγια πάει καλά, αλλά θα κριθεί από τις πράξεις της". 

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι τα μέτρα θα τα ψηφίσει η κυβέρνηση, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν αποτελεί λύση για την χώρα. Πρέπει να εντοπιστούν οι αργόμισθοι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, τόνισε ο κ. λεβέντης να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι όλα είναι ανοιχτά, η κυβέρνηση θα τα περάσει τα μέτρα, αλλά στη συνέχεια θα προσφύγει στον λαό, όσο παραμένει στην εξουσία τόσο εκλογικά θα γκρεμίζεται και είναι πολύ πιθανόν να φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά του 4 και 5%.  Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι "δεν πιστεύουμε στην Ένωση Κεντρώων τα ποσοστά που μας δίνουν, είμαστε πολύ πιο ψηλά και εμπιστευόμαστε μόνο τους πολίτες. Θα τρίβουν τα μάτια τους, όσοι σήμερα μας παρουσιάζουν στο 3%. Κόβουν από εμάς και δίνουν σε άλλα κόμματα για να ενισχύσουν το διπολικό σύστημα". 

Για τις μετακινήσεις ανεξάρτητων βουλευτών σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Λεβέντης ήταν απόλυτος λέγοντας "η αποστασία είναι βαριά αντιδημοκρατική πράξη, μεγαλύτερο όμως έγκλημα διαπράττει αυτός που παρέχει πολιτική στέγη στον αποστάτη".

Με την αστάθεια που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, κανένας επενδυτής δεν βάζει τα χρήματα του στην Ελλάδα, και καμία επένδυση δεν θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ δεν έφερε επενδύσεις όταν κυβερνούσε, για να έρθουν επενδύσεις πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και με 153 βουλευτές δεν υπάρχει, σχολίασε ο Β. Λεβέντης.